Birkelunds blogg #1

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Les Falk-trener Daniel Birkelunds første blogg for Gjengangeren.

DEL

Hei!

Først av alt: Velkommen til bloggen min her hos Gjengangeren.

Å få en fast plass hos lokalavisen til å formidle litt fra vår hverdag i Falk og dele mine tanker og meninger om aktuelle saker ser jeg på som et stort kompliment.

Jeg håper jeg klarer å bidra med noen innlegg som både interesserer og engasjerer dere som lesere. Tar du turen innom hit med jevne mellomrom vil du forhåpentligvis få et innblikk i det indre livet til en prestasjonsgruppe, samtidig som du får gleden (?) av å lese den ufiltrerte versjonen av trenerens syn på ting.

Som nyansatt trener i Falk og innflytter til byen har det så langt vært en fornøyelse å få bli kjent med både en herlig klubb og en hyggelig by. Jeg må si jeg trives med stemningen og lynnet i Horten og i Falk-miljøet.

Det er noe med kulturen her som passer mitt bergenske lynne godt kjenner jeg. Folk er ganske rett på, pakker ikke ting inn, men har alltid et glimt i øyet og en god kommentar på lur. Selvhøytidelige «viktigperer» ser ut til å ha dårlige kår!

Ikke minst er det moro å jobbe med håndball i en håndball-by. Det motiverer meg veldig å oppleve den interessen som er rundt det vi driver med. En onsdag midt i juni spilte vi oppkjøringens første treningskamp. Det var en nydelig sommerdag. Ikke en sky på himmelen og 25 grader ute. 150-200 mennesker kom til Holtanhallen for å se på håndballkamp. Fantastisk.

Jeg prøver stadig å minne spillerne mine på nettopp dette: Vi er priviligerte som får drive med håndball i en by hvor håndball betyr noe. Hvor lokalavisen skriver en side eller to om det vi driver med nesten daglig. Hvor hallen var utsolgt på siste hjemmekamp forrige sesong, etter at laget allerede var rykket ned.

Hvor masse mennesker har meninger og engasjement rundt våre prestasjoner. Det skal vi være stolte over. Og samtidig jobbe knallhardt hver eneste dag for å leve opp til.

Jeg håper mange av dere tar turen i hallen i løpet av sesongen og bidrar til at «Fort Holtanhallen» beholder ryktet som en av de mest særpregede hjemmearenaene i norsk håndball. Jeg kan garantere at vi skal gjøre alt for gjøre oss fortjent til full hall og stor entusiasme i hver eneste kamp!

Vi ønsker å spille en fartsfylt og attraktiv håndball med masse energi i forsvar, raske kontringer, klokt angrepsspill og like raske returløp. Dere vil få se et ungt Falk-lag, som kanskje ikke lykkes hver eneste gang, men som alltid spiller med et stort hjerte og blør for drakten.

I skrivende stund holder vi på med de siste forberedelsene før vi serieåpner mot Kristiansund borte til helgen. Vi har selvtillit og trygghet på kvaliteten i laget etter en god cup-kamp mot Follo forrige søndag.

Nå skal vi bare bygge videre på det og komme opp på et enda litt høyere nivå når seriespillet drar i gang. Blir deilig å få spille om poeng. Vi er klare nå. Etter åpningen på Nord-Vestlandet venter første hjemmekamp lørdag 20. september mot et meget sterkt Kolstad-lag, det blir en godbit for deg som er glad i tøffe håndballkamper.

Påfølgende onsdag møter vi så faktisk samme lag på nytt, da i fjerde runde i cupen. Vi fyller hallen to ganger med fire dagers mellomrom der vel? Og sender trønderne slukøret hjemover til bartebyen med lite annet enn såret stolthet??

Kom gjerne med tilbakemeldinger eller spørsmål, enten i kommentarfeltet eller følg meg på twitter og ta det der. Jeg skal forsøke å svare på det meste og så lenge ting er i en saklig tone er jeg ikke redd for en diskusjon. Engasjement er bra!

Vi høres - jeg kommer tilbake med et nytt innlegg om ikke så alt for mange dager. Nå satser vi på to poeng på søndag!

Daniel

Artikkeltags