Ingen toppsesong

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

HORTEN: Det lokale travsportsåret har vært dårligere enn på svært lenge, tross nesten 1,1 millioner innkjørt og 25 seirer.

DEL

Vi har vært bortskjemte med topphester de siste 8-10 årene i Horten & Omegn Travforening. 2003 har vært uten stjerner, men samtidig kan vi ikke vente at et såpass lite travsportsdistrikt skal riste fram årgangstopper hvert år.
Til sammenligning tjente de lokale hesten over 2 millioner i fjor, og ni av dem travet inn over 100.000 kroner. Denne sesongen er den kun kvartetten Djengis Attack, Forever Young, Moi Elden og U.S.Cherokee som har samlet sammen et sekssifret beløp.
Djengis Attack hadde en bra start på sesongen og travet inn 180.000 kroner til sin eier, Geir Pedersen, før han etter en dårlig periode ble solgt til Frankrike. Djengis er også mestvinnende traver i foreningen, som han også var i fjor.

Tøff vintertrening

Moi Elden har på kun 14 starter travet inn 100.800 kroner og vunnet hele 5 løp. 4-åringen har aldri vært utenom premielista i år, og det er ganske fantastisk. Philip Rinaldi fra Horten eier Elding-sønnen sammen med kameraten Karl Linland fra sørlandet.
– Vi har jo hatt hesten stående hos Øystein Tjomsland dette året, men har for en tid siden flyttet den til en kar som kun har Moi Elden i trening, sier deleier Rinaldi og fortsetter: – Moi Elden har flytt på sitt store talent og behandlingene han har fått for å kunne gå løp. Hesten har et stort trav som han egentlig ikke har vært sterk nok for å beherske fullt ut. Vi har tro på at en vinter med mye styrketrening vil kunne hjelpe han videre, og hesten skal ikke gå løp før i mars.
Moi Elden hentet seg bl.a. en V75 triumf på Sørlandet og vant løp på Jarlsberg fredagen under trippeltravet.

På krigsstien

U.S.Cherokee har blitt et forvandlingsnummer i regi Olav Mikkelborg og radet opp seirer de siste månedene. Indianeren har vært nådeløs mot konkurrentene og med 6 1.premier, i skrivende stund, er 6-åringen hesten som har vunnet flest løp i år.
Å knuse konkurrentene etter løp utvendig for lederhesten, er det ikke så mange som gjør, og vintermånedene kan fort bli morsomme og innbringende for ekteparet Bjørg og Thor Johansen.

Gus - et talent

3-årige Gus Pride debuterte ikke før i september, travet totalt kun 5 løp, men rakk å imponere såpass at vi tror Torbjørn Brekke kan ha en hest for de store 4-årsløpene neste år. Fasiten ble tre 1.- og to 2.premier og 60.000 innkjørt.
– Hesten ble litt sliten i den siste starten, så jeg valgte å ta han ut av løpene og trene for 4-årssesongen, sier Torbjørn Brekke og fortsetter: – Det var ikke noe galt med han, og alt har gått etter planen så langt. Det blir mye styrketrening nå i vinter så han skal tåle en eventuell lang 4-årssesong. Den snøen som kom i helgen var gull verdt, får håpe den blir liggende slik at treningsforholdene blir noe bedre. Planen er å gjøre hesten klar for start i månedsskiftet april-mai.
Anita Johannessen og Bent Vidar Hansen har hatt en flott sesong med Forever Young, som såvidt snek seg over 100.000 innkjørt på 22 starter. 6-åringen har kun vunnet ett løp, men har vært blant de tre beste hele 10 ganger. En svært nyttig hest som kan henge med et stykke oppover i grunnlagene.

Derbydeltager

Geir Flåten har hatt en ujevn sesong som trener, men rakk å få Haugestad Spretten på beina etter skade akkurat til derbykvalen. Siden har 4-åringen blitt kastrert, og bør kunne hente seg fine penger i grunnlaget. Geir kvalifiserte og Fillippo Jenta til hoppekriteriet, men Rinaldi-hesten sleit med dårlig treningsgrunnlag før den kom til Flåten-stallen og maktet aldri å følge opp etter en fin sesongåpning på Forus.
Arna Frøkna fant et nytt gir for Geir etter at hun ble drektig, vant to løp og tjente fine 70.000 kroner.
Mindre hyggelig denne sesongen, var at Petter Glittum-trente Bowie ble felt av dopingreglementet etter seier på Bjerke i januar. 4-åringen hadde ørsmå mengder av et forbudt stoff i kroppen og mistet dermed 1.premien på 20.000 kroner.

Artikkeltags