Hvor havner seiersdekkenet?

LEDER: 
Djengis Attack, her med sin eier Geir Pedersen, holder så langt teten i kampen om Gjengangerens seiersdekken. ARKIVFOTO

LEDER: Djengis Attack, her med sin eier Geir Pedersen, holder så langt teten i kampen om Gjengangerens seiersdekken. ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Kampen om Gjengangerens seiersdekken til mestvinnende hest i Horten & Omegn Travforening tilspisser seg. En drøy måned før sesongen er over er det fire kandidater.

DEL

I praksis er det fire hester som kan sikre seg Gjengangerens seiersdekken som mestvinnende traver i sesongen 2002. Djengis Attack ligger best an med 324.606 kroner innkjørt fulgt av Delicious Rhythm (280.833), Roland (238.000) og Haugestad Spretten (226.876).
Sistnevnte, den flotte 3-åringen som Steinar Gran på Nykirke eier halvparten i, har vel kun teoretisk mulighet. Skal Spretten sikre eieren hans andre seiersdekken, det bli seier i E.C.Korens minneløp lørdag der 1.premien er 100.000 kroner. Og om det skulle skje, må f.eks. Djengis Attack trave uplassert om han skal ut i flere løp i Sverige i år. Samtidig må verken Delicious Rhythm eller Roland hevde seg i risktotoen i desember.

Best muligheter

Egentlig var formsterke Roland vår favoritt, før vi fikk snakket med Lasse Ødegården. Roland skal nemlig ut i V75-løp på Klosterskogen lørdag der det er en 1.premie på 60.000 kroner. I tillegg har 5-åringen til Lasse og samboer Kari Agerlie to fine rikstotoløp i desember på h.h.v. Leangen og Momarken. Det kunne fort blitt gode penger i disse startene, men så blir ikke tilfellet.
– Jaså, ligger vi an til å kunne vinne Seiersdekkenet i år, det visste jeg ikke. Jeg trodde både Djengis Attack og Delicious Rhythm hadde travet inn såpass mye at det løpet var kjørt, sa en noe overrasket Lasse Ødegården da vi la opp sesongavslutningen for han og Roland tidlig i uka.
– Nå blir det imidlertid ikke til at vi starter mer enn èn gang til i år etter lørdagens løp på Klosterskogen. Det blir et vanlig grunnlagsløp på enten Bjerke eller Momarken, og dermed kan vi nok ikke være med å kjempe om dekkenet, fortsetter Lasse og forklarer hvorfor: – Jeg er klar over rikstotoløpene i desember, men jeg skal avgårde på tre ukers ferie til Thailand, og da blir det heller ingen løp for Roland. Han har uansett vært veldig flink i år, og vi er godt fornøyde med sesongen.

Holder Djengis unna?

Geir Pedersen var medeier i Getro Spinett, som vant et av de aller første seiersdekkenene. Nå kan samme manns Djengis Attack sikre seg et flott bruksdekken i en kald vinter.
– Det hadde selvsagt vært morsomt, men jeg må innrømme jeg er veldig usikker om dagen, sier Geir og fortsetter: – Stallen til Stig H. Johansson har fungert veldig dårlig de siste 14 dagene, og han sliter nok med sykdom. Jeg skal kontakte han en av dagene for å høre hvordan det står til med Djengis Attack. Jeg håper selvsagt han er frisk, men det er fort gjort at alle hestene på en stall blir syke når det først går noe smittsomt.
Delicious Rhythm, vinner av seiersdekkenet de to siste årene, er også usikkert startende, ifølge Truls Roar Wivestad.
– Jeg håper på gode forhold så vi får trent skikkelig en periode. Den siste måneden har det vært altfor hardt til at vi har fått kjørt skikkelig her hjemme. Hva det blir av løp utover, er ikke avklart.
5-åringen har, etter det vi kan se, to V75-løp "å gjøre det på". På Leangen 14.desember og på Momarken 14 dager senere er det likestartløp for eliten. Om Djengis Attack ikke øker grunnlaget, kan det holde med to gode plasseringer i disse løpene for landets beste hoppe.

Artikkeltags