Hortensryttere i Unionstrav

FLOTT UKE: Marthe Wessel har vunnet to ganger i løpet av den siste uka og rir i Sverige i dag. FOTO: VIDAR KALNES

FLOTT UKE: Marthe Wessel har vunnet to ganger i løpet av den siste uka og rir i Sverige i dag. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

HORTEN: Marthe K. Wessel og Wenche Hansen representerer Norge i Unionstravet i Karlstad i dag.

DEL

Unionstravet ble en suksess da det for første gang ble arrangert på Färjestad Travbane i Karlstad for to år siden. Norske og svenske travsportsmyndigheter trår derfor til igjen, og V75-spillet blir derfor felles for Norge og Sverige. Det blir en gedigen pott å spille om, og mye tyder på at omsetningen kan runde 100 millioner kroner før første V75-løp kjøres i ettermiddag.
To seirer
For Marthe har det vært en særdeles travel uke, og hun synes også selv det har blitt i overkant mye reising.
– Både Wenche og jeg red jo NM i Drammen for ei uke siden. Onsdag reiste jeg til Bjerke og fredag var jeg på Biri. Lørdag kjører Wenche og jeg fram og tilbake til Karlstad for å ri i Unionstravet. Det har rett og slett blitt for mye i det siste, men jeg står på fram til nordisk mesterskap for å være i form til det, forteller Marthe, som hadde suksess både i Drammen og på Bjerke.
– Det var jo kjempeergerlig at jeg ble disket fra NM-sølvet, og jeg er sterkt uenig i den avgjørelsen. Likevel vant jeg ett løp, og var også først over mål på Bjerke. Det var godt endelig å få et par førsteplasser igjen - det hjelper på selvtilliten.
Mest moro
Arndon Royal og Gunnar Flåten representerte de lokale fargene i Karlstad for to år siden, og det er moro at Horten & Omegn Travforening har med utøvere også denne gang.
– Det er jo gøy at både Wenche og jeg får ri. Arrangementet blir kjempestort, og det kommer til å bli masse tilskuere. News Pride, som jeg skal ri, er en flink, men spesiell hest. Vi møter veldig tøff motstand, og denne gang er jeg fornøyd med premie. Wenche skal ri A Neejeef O., og den er vel i samme klasse som News Pride. Uansett blir det en opplevelse å få vært med der, sier Marthe, som nå er oppe på 3.plass på landsstatistikken med sju seirer. Line Gundersen og Liv Pedersen er som vanlig suverene, begge med 17 førsteplasser så langt i år. Wenche Hansen har vunnet tre løp og er nummer10.

Artikkeltags