Gå til sidens hovedinnhold

Hortensroerne gjorde rent bord

Artikkelen er over 13 år gammel

KRISTIANSAND: Gull - gull - gull. Trioen Olaf Tufte, Kjetil Borch og Ida Katrine Aspenes viste ingen nåde på romaskinen i NM.

– Det er seniorklassene og junior A som er NM-klassene, og med tre gull her, kan du si vi er godt fornøyde med lørdagen i Kristiansand, smilte rosjef i Horten Roklubb, Tommy Sagvik
Han fortsetter: – Det morsomme var at samtlige hortensroere gikk rundt med et smil om munnen etter at konkurransen var over. Det er sjelden alle treffer formen i et mesterskap, så det er tydelig at vi har gjort mye riktig når det gjelder grunntreningen i vinter. Bortsett fra Stine Eriksen Hammer, som var småsyk, satte samtlige av våre nye bestenoteringer.
Olaf Tuftevar litt skeptisk til NM-formen, men det hadde han ingen grunn til, skulle det vise seg.
Persen ble flyttet med 1.6 sekunder til 5.44.0.
– Jeg er godt fornøyd med måten jeg gjennomførte konkurransen på. Første 1500 meter rodde jeg jevnt for så å slå til siste 500m. Den gikk rimelig fort, og jeg fikk en bekreftelse på at jeg rent fysisk har gjort de riktige tingene så langt i vinter. Så får vi se hvordan det ligger an når jeg skal begynne å ro skikkelig fort i konkurranser, sier Tufte, som selvsagt ikke hadde antydning til konkurranse i seniorklassen.
– Nå skal jeg ha en ny test mandag, og onsdag reiser jeg på den første av to 12 dagers treningsleire i Portugal.
Fattige åtte tidelermanglet Kjetil Borch på å underskride 6-minuttersgrensa i juniorklassen. Den lovende 18-åringen hadde, som rosjefen spådde, kun Olaf Tufte foran seg tidsmessig. Kjetil og Olaf har fortsatt et veddemål gående, og nå begynner det å haste for junioren.
– Olaf mente jeg ikke klarte å underskride seks minutter på 2000 meter på romaskin denne sesongen, og nå er det vel bare én mulighet igjen på en test vi skal ha senere på våren, sier Kjetil, som uansett var kjempefornøyd med å perse med nye fem sekunder.
– Jeg legger alltid opp til å ro siste halvdel av konkurransen kjappere enn den første, og det synes jeg at jeg fikk bra til. I mål var jeg ikke fullstendig tom, og i etterkant kunne jeg kanskje trådd til noe tidligere, men jeg var redd for å gå i veggen. Det er tydelig at trener Daniel Lilltveit Berge har laget et bra treningsopplegg til oss. Den fysiske formen er veldig bra om dagen. Om det fortsatt er mildt, starter vi opp med trening på vannet etter vinterferien, beretter junioren.
Bjørn Jostein Singstad sørget for en ventet dobbeltseier til Horten på 6.14.8, mens Håkon Westby og Sindre Pedersen fulgte opp med 6.- og 7. plass. Også de med nye perser på 6.28.1 og 6.33.3.
Ida Kathrine Aspenestok sitt første NM-gull da hun vant junior A på 7.39.2. Stine Eriksen Hammer fulgte på tredje, ti sekunder bak. Vi fikk ikke kontakt med Ida Katrine søndag ettermiddag for en kommentar.
Marius Bexrud var kun fire sekunder bak vinneren i junior B og tok en sterk 2. plass. Hortens fire junior A-roere var i tillegg knusende overlegne i en stafett over 4x500 meter.

Kommentarer til denne saken