Hortendag på Jarlsberg

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

HORTEN: Kveldens travløp på Jarlsberg blir sponset av hortensbedrifter, og Horten & Omegn Travforening innbyr sponsorer og noen av foreningens medlemmer til julemiddag i Ulf Thoresen-rommet.

DEL

– Det er slik at lokale travlag får anledning til å være verter for én travkjøring i året, om de vil. Vi i Horten & Omegn har takket ja til 21. november, og vi ser fram til en hyggelig kveld med sponsorer og innbudte medlemmer, sier leder i den lokale travforeningen, Truls Roar Wivestad.
Foreningen har skaffet sponsorer til ni av kveldens ti løp. Kveldens 6. løp er et hoppeløp for 4-åringer sponset av Det Norske Travselskap, og dermed blir det premier på seremoniplass til samtlige av kveldens vinnere.

– Vi er svært takknemlige for at lokale bedrifter har sagt seg villige til å bidra til denne kvelden. Flere av dem stiller trofast opp hver gang vi ber om bidrag, enten det gjelder lokalkjøringer på vinteren, eller vanlige totalisatorløp som i kveld. Det er stor interesse for hestesport i hortensdistriktet og i Vestfold generelt, og travforeningene i fylket får alltid sponsorer til løpene på disse spesielle travkjøringene, fortsetter Wivestad, og kan videre fortelle at foreningen selv stiller med premier i ponniløpet.
Ekstra gledelig er at hele seks hortenshester blir å finne i kveldens løp. Wivestad sender selv sin egen og Knut Dahlens Super Rolly, kusket av Lars Anvar Kolle, ut i kveldens niende og siste løp fra 8. spor bak startbilen.
– Jeg har ingen store ambisjoner og er fornøyd om det blir en mindre premie. Det har vært vanskelig å få hesten i skikkelig form den senere tiden, innrømmer trener og eier.

Anette Røsstad fra Skoppum sender ut formsterke Dragostea Din Tei(3. løp) og relativt nyervervete Kiss Me Quick(7. løp).
– Dragostea Din Tei står nokså håpløst til i 12. spor bak startbilen. Kusken får smyge med og håpe på åpning til slutt. Kiss Me Quick kjøpte jeg for ti uker siden. Hesten sleit med luftveiene i løp og har blitt operert i nesen. Hun virker travsikker og rask fra start, og jeg er veldig spent på henne, sier Røsstad.

Artikkeltags