Hesteeier for en dag

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

HORTEN: Har du lyst til å bli hesteeier for en dag på Jarlsberg lørdag, lar det seg gjøre. Horten & Omegn Travforening har for første gang egen stand på superlangdagen torsdag, og der kan du "vinne" en starthest i V75.

DEL

Thomas Rousalis er barnebarn av Kåre Kopstad, en tidligere stor hesteeier og traventusiast med tilhold på Nykirke. Thomas har arvet sin avdøde bestefars interesse for travsporten og kan fortelle mer om opplegget på superlangdagen.
– Vi i travforeningen ønsker å presentere oss for lokalbefolkningen utenom travbanen. Det er stor interesse for sporten, og svært mange følger godt med i lokalmiljøene der hestene er oppstallet. I tillegg har vi også hatt hester i foreningen som har vunnet en rekke storløp, så sporten har alltid stått sterkt i her i distriktet.
– Torsdag skal vi ha en stand utenfor Sjøsiden kjøpesenter der vi vil forsøke å skape et lite stallmiljø. Vi vil også kunne tilby ponniridning for barn, og i tillegg svare på spørsmål og fortelle litt om foreningen og travsporten i kommunen.
Kan bli hesteeier
Travforeningen vil ha et lotteri gående hele torsdagen der det vil bli en rekke premier. 1.premien inneholder bl.a. en opplevelsesdag på Jarlsberg Travbane.
– Det er en såkalt "hesteeierpremie", forteller Rousalis.
– Vinneren ta med seg en person og være travforeningens gjester under V75-kjøringen lørdag. Det blir middag på Ulf Thoresen-rommet, og i tillegg blir det trukket ut en hest som premievinneren vil "eie" i et av løpene. Uansett hvordan det går med hesten i det aktuelle løpet, får vår gjest et premiebeløp. Mest om hesten blir blant de tre beste. Vi regner også med å besøke stallområdet før løpene slik at det blir anledning til å hilse på hesten, og det er også et tilbud om å få være med i startvognen under et løp. Nettopp det kan jeg love er en fartsfylt og spennende opplevelse, sier Rousalis.
Spennende travhelg
Det er flere lokale aktører som skal i ilden lørdag og søndag, bl.a. Marthe K. Wessel, selv medlem av travforeningen og en av landets absolutt beste travryttere.
– Også Marthe vil være på standen vår og fortelle om travridning og svare på spørsmål om sporten generelt. Jeg håper riktig mange vil ta turen innom oss, sier Rousalis, som selvsagt også han gleder seg til Grand Prix-travet.
– Det at vi har to lokale hester i kvalifiseringsløpene til Meny Grand Prix, gjør det hele ekstra spennende.

Artikkeltags