Hesteauksjon på Skoppum

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

SKOPPUM: Det begynner å lukte litt tradisjon av Lars O.Romtveit's årlige høstauksjon på Lørge. Oppdretteren og hingsteholderen avvikler lørdag sin fjerde hesteauksjon.

DEL

– Jeg ser på det som en uformell hestedag her på Lørge hvor auksjonen er en av aktivitetene, sier Romtveit til Gjengangeren.
Han fortsetter: – Det har egentlig ikke vært så mye salg på auksjonene, men vi har fått vist fram gårdens hester og i tiden etter har det gjerne kommet folk for å se nærmere på hestene, og da har det også endt med at vi har fått solgt noen.
– Grunnen til at jeg fortsetter med arrangementet, er at jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på konseptet. Hestefolk setter pris på initiativet og synes det er hyggelig å komme sammen og prate trav og kanskje også by litt på unghestene.
Det er et tyvetall firbente som skal under hammeren, både føll, åringer, 2-åringer og eldre løpshester.
– I utgangspunktet er alt jeg har til salgs, og når det gjelder aktive hopper, inngår jeg gjerne leieavtaler for å få dem tilbake som avlsdyr, fortsetter Romtveit.
Interessante stammer
Tidligere er det Romtveis's egen Klaastad Ulv som det har vært mest avkom fra på Lørge. Det viste seg helt fra starten av at hingsten ikke avlet all verden, og i år er det langt mer interessante ungdommer som skal ropes ut.
– Ja, jeg må vel innrømme at avkommene etter Klaastad Ulv ikke har utrettet store ting i løpsbanen selv om noen av dem har gjort det rimelig bra. Mine egne Tufte Huldra og Huldre Glima er begge etter Klaastad Ulv og har utviklet seg jevnt og trutt.
– Denne gang har jeg avkom etter blant andre Moe Odin, Sjefen og Staro Showbiz som jeg ønsker å selge, og stammemessig bør disse være svært interessante, mener Romtveit.
I tillegg til auksjonen, vil det også bli demonstrert pulsmåler på hest og utstyr for måling av melkesyre i blodet. Denne biten vil Morten Antonsen ta seg av.
Travforeningen med
Arrangementet lørdag er et samarbeid mellom Lørge Hestalsgard ved Romtveit og Horten og Omegn Travforening.
– Romtveit og jeg snakket litt sammen om at det hadde vært hyggelig om travforeningen kunne ta seg av noen av oppgavene rundt auksjonen, sier Truls Roar Wivestad, formann i Horten og Omegn Travforening.
– Foreningen vil selge kaffe og litt å bite i samt andeler i V75-bonger til lørdagens løp på Bergen Travpark. Vi ser fram til morgendagens auksjon og synes det er flott for det lokale hestesportsmiljøet at det tas slike initiativ som det Romtveit legger opp til, sier Wivestad.


Artikkeltags