Håpløse forhold

TUNGT: 
Gunn Tove Skaane ledet lenge med Høibysmåen(bildet), men den tøffe åpningen på den tunge banen kostet, og på oppløpet tok Rapp Jo seg forbi. 
FOTO: VIDAR KALNES

TUNGT: Gunn Tove Skaane ledet lenge med Høibysmåen(bildet), men den tøffe åpningen på den tunge banen kostet, og på oppløpet tok Rapp Jo seg forbi. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Lokalkjøringa til travforeningene i Horten og Tønsberg ble ødelagt av værgudene lørdag. Mange hester ble trukket, og baneforholdene var håpløse.

DEL

Regn og snø gjorde banen 5-6 sekunder tyngre enn vanlig, og mange av de påmeldte hestene kom ikke til start. Vi skjønner godt eierne som valgte å være hjemme under de ekstreme forholdene.

Fin hoppe

Vi fikk likevel noen gode sportslige resultater, først og fremst av 3-åringene.
I kaldblodsklassen vant Odd M. Andersen med ei fin hoppe etter Spikeld og Tyribruna. 3-åringen vant klart på 1.48.7/1600m, svært så bra under de rådende forhold.
Bjørn Larsen viste fram en fin 3-åring i Match Bonus, som tok seg forbi ledende Victoria Winner på oppløpet. Geir Flåtens Silvia Royal galopperte endel fra start, men overbeviste ikke til 3.premie. Match Bonus travet 1.25.4.

Holdt farten

Dagens beste prestasjon sto Pentus for da hun travet flotte 1.35.3 for sin eier, Marianne Skjærseth. Hoppa holdt farten glimrende på den tunge banen og ble dagens hurtigste kaldblod. Det var kjappere enn langt mer meritterte Rapp Jo og Høibysmåen.
Gunn Tove Skaane kusket Høibysmåen, som måtte se seg slått av Rapp Jo med en halv lengde. Førstnevnte åpnet første runden etter 1.30, men ble sliten til slutt. Ikke rart når hesten travet tre runder tidligere på dagen i "lunsjløp" med to personer i vogna på den tunge banen.
Hurtigste varmblods ble Cucumber Newsb som ble toer fra tillegg i et montéløp.
Ei lokalkjøring skal være fort unnagjort uten unødvendig tidsbruk - dette var ikke tilfellet lørdag selvom arrangørene kjørte så kjapt de kunne. Innlagte lunsjløp for en besøkende bedrift burde ikke kollidert med premiekjøringen.

Artikkeltags