Falks kvinnelag åpnet det nye året med seier

Samlingspunkt: Veteranen Heidi Grøstad betyr mye for Falk. Hun leverer alltid varene, både i angrep og forsvar.

Samlingspunkt: Veteranen Heidi Grøstad betyr mye for Falk. Hun leverer alltid varene, både i angrep og forsvar. Foto:

Av

Falk forsvarte tabelltoppen etter enkel seier mot Ramnes lørdag etter middag. De hadde full kontroll.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Ramnes er i ferd med å bygge opp et helt nytt lag etter å ha hevdet seg brukbart for et par sesonger siden.

Selv om Falk langt fra imponerte mot ungdommene fra Re, var det aldri noen fare for at hortensjentene skulle rote bort poengene.

– Mye opp og ned

Falks spillemotor, Stine Kjos Sletterød, scoret fem ganger, men hadde også i overkant mange skuddbom og også noen tekniske feil som skyldes slurv og dårlig fokus.

– Det var en kamp hvor det gikk mye opp og ned for vår del, og også for meg personlig, men jeg synes vi er gode når vi setter fart på ballen og kommer etter med laget, oppsummerer hun og fortsetter:

– Vi må rett og slett ha hodet mer med og være fokusert på å holde tempoet oppe. Når det skjer, er vi ganske gode.

Ramnes angrep dreide seg mye om Madelen Ulfsten og Frøydis Grorud som scoret sju og åtte ganger.

– Kanskje vi burde fokusert mer på disse to og latt de andre slippe noe lettere. Mulig de slapp litt for lett til, undrer Stine, som ikke blir med Falk fra høsten av.

– Nei, da er jeg i Bodø for å fortsette på Politihøyskolen. Jeg spilte 2. divisjon der oppe for Joker'n og håper jeg kan fortsette med det til høsten, sier 21-åringen til Gjengangeren.

LES OGSÅ: Naboer på Steinsnes: Reagerer sterkt på boligsalg

Svake i overtall

Ramnes pådro seg hele fem utvisninger, noe Falk var dårlige til å utnytte. Nå kom riktignok den femte helt på tampen av kampen, men de åtte minuttene var i overtall tidligere, vant laget kun 3–2. Slurvete pasningsspill og svake avslutninger er greit når en møter et lag som på papiret er langt svakere, men det bør være langt mer distinkt og planmessighet når laget er i flertall på banen.

Heidi leverer

Heidi Grøstad er ikke den som frosker inn scoringer fra distanse, men 38-åringen er flink til å kamuflere skuddene og har også finter som ofte sitter. Ni fulltreffere, hvorav to på straffe, viser at hun fortsatt er gull verdt.

Spilte seg opp: Sanne Kaasa avsluttet med tre scoringer.

Spilte seg opp: Sanne Kaasa avsluttet med tre scoringer. Foto:

Vi gleder oss også over tre scoringer på tampen fra Sanne Kaasa. 1.-omgangen hennes var tung, men det hjalp nok på selvtilliten at hun fikk avslutte kampen på en positiv måte.

LES OGSÅ: Falk går nye sponsorveier

Seier er viktig

Erik Holmer hadde mange spillere å ta av lørdag, og alle fikk prøve seg.

– Det viktigste å ta med seg, er at vi vant kampen. Det ble en litt rotete forestilling der vi til tider ble stående for rolig i forsvar og ble for utålmodige i angrep.

Jentene skulle for enhver pris score, og ofte ble angrepene avsluttet for tidlig. Det gjelder å spille seg til gode avslutninger, og der var vi ikke gode nok.

Holmer er enig i at toppscorerne til Ramnes kunne vært tatt ut av falkforsvaret på en bedre måte.

– Vi kunne godt satt frimerke på dem, da vinner vi mye klarere. Samtidig har vi godt av å få trent på samlet forsvar når vi møter bedre lag, avslutter han.

Kampfakta

Ramnes-Falk 23-28 (9-12)

3. divisjon – 01

Ramneshallen

Tilskuere: 60

Dommere: Kristoffer Helgerud og Tore Andersen

Utvisninger: Ramnes 5x2 min., Falk 1x2 min.

Falks lag med scoringer: Lotte Natalie Grytnes Joberg og Tone Sten Gran, målvakter, Heidi Grøstad 9, Stine Kjos Sletterød 5, Elin Nygaard 4, Sanne Kaasa 3, Maja Hofsøy 3, Marthine Sørsdal 1, Anine Hannisdal Olafsen 1, Helene Bettum 1, Mari Svele 1, Elin Svele.

Artikkeltags