Galopperte fra seier

GALOPP: Mediaas Odin og kusk Christine E. Masser vinner Vestfold Travforbunds løp for 3-årige kaldblodshester. I bakgrunnen galopperer Stjerne Ask fra seieren.
FOTO: ALEKSANDER LIMKJÆR

GALOPP: Mediaas Odin og kusk Christine E. Masser vinner Vestfold Travforbunds løp for 3-årige kaldblodshester. I bakgrunnen galopperer Stjerne Ask fra seieren. FOTO: ALEKSANDER LIMKJÆR

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

JARLSBERG: Ti meter fra mål mistet Stjerne Ask og kusk Thore Hansen seieren på Jarlsberg Travbane lørdag.

DEL

Det var under lokalkjøringen i regi av Tønsberg og Omegn Travforening og Horten og Omegn Travforeningen av Stjerne Ask galopperte seg bort rett før mål. Det var også seieren i lørdagens mest prestisjefylte løp på Jarlsberg som forsvant med galoppen. På sidelinjen sto leder i Horten og Omegn Travforening og så fram til å legge seiersdekket på en Horten-hest.
– Det var synd, for det hadde vært moro med en Horten-seier i Vestfold Travforbunds løp for 3-årige kaldblodshester. Dette er jo hester som er i ferd med å starte karrieren, og for Stjerne Ask hadde det vært en flott start, sier Truls Roar Wivestad.

Han måtte i stedet legge seiersdekket over Mediaas Odin fra Telemark, og gi blomster til kusk Christine E. Masser.
– Alle tre hestene som deltok i løpet gjorde en god figur. Jeg tror de kan bli bra travhester, sier Wivestad.
De tre hestene er alle etterkommere av Moe Odin, så det skulle i hvert fall ikke være noe galt med genene.
Lokalkjøringen lørdag ble uten triumfer for Horten, men Wivestad var likevel fornøyd med det årlige arrangementet.
– Først og fremst er jeg veldig fornøyd med deltakelsen. Vi hadde 91 påmeldte hester, og 76 stilte til start. Det er bra, sier han.
Kjøringen gikk også knirkefritt. Totalt 11 løp, hvorav et var monté og to var ponniløp, ble gjennomført.
– Monté er veldig populært blant unge jenter, så det må vi ha med. Ponniløp i synes vi også er viktig fordi det handler om rekruttering og neste generasjon kusker, sier Truls Roar Wivestad.
Det eneste han gjerne skulle sett bedre var publikumsbesøket. Det var glissent på Jarlsberg Travbane lørdag.
– Det er dessverre slik det har blitt når det er lokalkjøring. Mange sitter heller hos kommisjonærer framfor å komme til travbanen.

Det var ikke bare på Jarlsberg lørdag at lokale hester ikke hadde suksess. På Momarken samme dag under Unionstravet ble det ingen premiepenger for de tre lokale hestene Delicious Brother, Aurora Sign og Tufte Huldra.
Samme skjebne led Super Rolly og Gambler Story under fredagskjøringen på Jarlsberg.


Artikkeltags