Flott 3. premie til Rei Spika

BLIDE FJES:
Det var bare blide fjes i kretsen rundt Rei Spika. Fra venstre oppasser Karianne Hellestøl, trener Hedda Assev og eier Torulf Gjedrem.
FOTO: VIDAR KALNES

BLIDE FJES: Det var bare blide fjes i kretsen rundt Rei Spika. Fra venstre oppasser Karianne Hellestøl, trener Hedda Assev og eier Torulf Gjedrem. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

OSLO: Rei Spika, tilhørende Torulf Gjedrem, kapret en flott 3.premie i Norsk Hoppekriterium på Bjerke søndag. Delicious Brother var syk og endte utenom pengene.

DEL

Det var i overkant av det jeg torde håpe på, smilte en fornøyd Gjedrem etter å ha vært nede i stallen og klappet hesten som takk for innsatsen. Trener Hedda Assev og oppasser Karianne Hellestøl fikk selvsagt også fortjent oppmerksomhet etter hoppa fine innsats.
– Hedda har gjort en flott jobb med hesten den tiden hun har hatt denne i trening og fortjener selvsagt ros for det, fortsetter Gjedrem, som hadde vært godt fornøyd med en mindre premie.
– Rei Spika fungerte dårlig i kvalifiseringen og jeg var derfor litt skeptisk, noe jeg heldigvis ikke han grunn til, sier tolvsrødmannen, som har hester stående på stallen til Kjell Roar Hansen på Skoppum og er medlem av Horten og Omegn Travforening.
Favorittseier
Lome Rigla vant som favoritt etter å ha erobret føringen etter en halv runde. Rei Spika innledet midt i feltet, men leverte en sterk sisterunde og hentet flere konkurrenter.
– Rei Spika går alltid til mål og holdt farten fint, sier eieren, som tror hoppa blir enda bedre neste år..
– Hun er veldig stor og har et langt trav. Normalt trenger slike hester litt tid på seg for å bli sterke nok. Med en skadefri vinter, bør hun utvikle seg fint mot 4-årssesongen.
– Rei Spika er en ukomplisert hest som har hatt en jevn framgang de månedene hun har vært hos meg. Jeg er strålende fornøyd med løpet hun gjorde i hoppekriteriet, strålte trener Hedda Assev, som holder til i Hvarnes der hun har fire løpshester på stallen.
Stjerne Faks til Persson
En av Torulf Gjedrems fine 3-åringer, Stjerne Faks, har Jærvsøfaks som far. Jan-Olov Persson, som både eier og trener den svenske topphesten, ble så begeistret da han så Stjerne Faks i kvalifiseringen på Bjerke at han ville ha hesten i trening.
– Stjerne Faks likner jo veldig på faren, og Persson ringte meg og spurte om å få trene hesten i trening i Sverige. Det kan jeg godt tenke meg å prøve ut, sier Gjedrem, som hadde med Stjerne Faks til Bjerke for å sende han med Persson over grensa.
Delicious Brother syk
Kretsen rundt Delicious Brother var langt nede da de kom til stallen for transport til Bjerke søndag. Hesten hostet og slimet, noe som tydet på at alt ikke var som det skulle.
– Siden han ikke hadde feber, valgte vi like vel å reise til Bjerke, sier eier Hans Bø og fortsetter: Siden han så fin ut og ikke hostet på stallen på Bjerke, valgte vi å starte. Dessverre viste det seg i løpet at han ikke var helt kurant, det var fryktelig utur etter det sterke kvalifiseringsløpet.
Fra start forsvarte hortenshesten enkelt sporet, og slapp som planlagt til storfavoritten Tinita Love etter 400m. Da denne økte tempoet mot siste sving, klarte ikke Delicious Brother å følge. Tinita Love vant helt utruet, og normalt hadde Delicious Brother liftet med til klar 2.premie verdt 250.000 kroner. Isteden tapte hesten 6.premien med en lengde.
I et av rammeløpene leverte Terje Jensens Aurora Sign et bra løp til 4.premie.


Artikkeltags