Flott 3-åring

FORNØYDE:Eier Philip Rinaldi(t.v.) og trener og kusk Geir Flåten var blide som vårsola etter seier i lokalkjøringen. FOTO: VIDAR KALNES

FORNØYDE:Eier Philip Rinaldi(t.v.) og trener og kusk Geir Flåten var blide som vårsola etter seier i lokalkjøringen. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

JARLSBERG: Hortensmannen Philip Rinaldi har en fin 3-åring i Papsen, som Geir Flåten vant lokalkjøringen til Horten og Omegn Travforening med lørdag.

DEL

– Jeg har hatt Papsen i trening en god stund, og han har fulgt treningsopplegget fint. Alt har gått som planlagt så langt, forteller Flåten etter å ha avvist Skjønneberg Jenta og Glenn K. Stenberg på oppløpet.
Papsen tok enkelt føringen i 3-årsløpet og kjørte den første halve runden veldig rolig i 44-tempo. Skjønneberg Jenta fikk tidlig kontakt fra 40m tillegg og fulgte som tredjehest runden fra mål. Ut på oppløpet skaffet Papsen seg et par lengders ledelse da Skjønneberg Jenta måtte gå rundt en konkurrent, og selvom sistnevnte kom fort mot mål, holdt hortenshesten unna med snaut hode.
Hadde kontroll
– Jeg valgte å stikke ut på oppløpet, men Papsen gikk og ventet på de andre, slik som unghingster gjerne gjør. Da Skjønneberg Jenta kom opp på siden av oss, svarte Papsen fint opp, og jeg følte jeg hadde kontroll, smiler Flåten, som er spent på hvor langt unghesten til Philip Rinaldi og Oddvar Johansen kan nå.
– Det er veldig mange gode 3-åringer i år, spesielt på hingstesiden, men jeg føler det er mye utvikling i Papsen, selv om det selvsagt er umulig å spå om hvor god hesten vil bli. Jeg regner med at vi debuterer i totalisatorløp på Jarlsberg 13.april.
Vinnertiden ble 1.39.4, mens den siste halve runden ble unnagjort i 33-fart. Skjønneberg Jenta travet 1.36.9 fra tillegg.
Fine forhold
Det var tørr og fin bane og flotte forhold på Jarlsberg, der i alt snaut 60 hester, medregnet ponnier, var til start.
Travforeningene i Horten og Tønsberg gikk som vanlig sammen om arrangementet, men leder i Horten, Truls Roar Wivestad, mener det fort er for mange lokalkjøringer.
– Det hadde kanskje vært en idé at flere foreninger gikk sammen. Det er mye jobb og ikke noe å tjene når såpass få hester kommer til start, mener han.
Det var kun tre varmblods 3-åringer til start. Giant Batman tilhørende Dag Gyllensten var først i mål på 1.24.0
Hurtigste kaldblods var Øybu Best som travet 1.30.0, mens Kåre Kanon vant på gode 1.16.5 etter et flott løp utenpå ledehesten.

Artikkeltags