Firello tjente mest i 2006

FORNØYD TRIO:
Wera Torgersen deleier og trener Firello. Trond Jørgensen rir i trening og løp. 
FOTO: VIDAR KALNES

FORNØYD TRIO: Wera Torgersen deleier og trener Firello. Trond Jørgensen rir i trening og løp. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

HORTEN: Den lokale hestesporten hadde et godt år i fjor med 1,5 millioner kroner innkjørt. Det kommer imidlertid ikke opp mot årets resultat som viser en inntjening på sterke 2,5 millioner kroner.

DEL

Aller øverst på lista troner sparsomt startende Firello, Wera Torgersens flotte galopphest på Solberg gård på Vikveien. På kun 7 starter har 6-åringen vunnet tre løp, blitt nr.2 to ganger og tatt én 3.premie. Totalt har vallaken tjent 328.000 kroner og er overlegent best av de lokale hestene.
– I år bestemte vi oss for å møte de beste, og det synes jeg Firello har taklet utrolig bra, smiler Wera Torgersen, sittende i solveggen utenfor stallen i romjulen.
Treneren og medeieren er ikke i tvil om hva som var 6-åringens beste prestasjon denne sesongen.
– 3.premien i Valley Chapel Memorial over 2200m der Firello møtte de aller beste i Skandinavia, rager nok høyest. Der var vi kun én lengde bak vinneren, Alpino Chileno, en topphest som ble importert fra Chile for noen år siden. Alpino er rangert som den beste stayeren i Norge tre år på rad, og det var sterkt av Firello å henge med i toppen på en distanse som normalt sett ikke er hans aller beste.
Beste norske
Firello innfridde som stor favoritt i Fearnley-løpet, som er for de beste norskoppdrettete hestene. Der hang åsgårdstrandshesten Tim Fox med til 2.premie. Sistnevnte får sjansen også i 2007 i motsetning til Firello. Tidligere vinnere får nemlig ikke starte.
– Rent økonomisk gjorde Firello sin beste sesong, og jeg holder også 2.plassen i Polar Mile Cup høyt. Egentlig var Firello nr.3 i mål, men der ble vinneren, Jubilation, felt av en dopingprøve. Ellers vant vi et vanlig eliteløp på Øvrevoll, og vi kan ikke annet enn være fornøyd med det hesten har prestert, sier Torgersen, som håper på en snørik vinter, som igjen vil gi gode treningsforhold.
– Med en skadefri vinter, håper jeg å sende Firello ut i Walter Nilsens minneløp 17.mai. Der møter vi i tilfelle alle de beste i Skandinavia, og kanskje noen utenfra også. Det blir trolig et Gruppe 3 løp, og det er snakk om å heve 1.premien til 1 million kroner, opplyser trener og eier videre.
Super Rolly beste traver
Andelshesten Super Rolly, i regi av Truls Roar Wivestad som trener og eier av halvparten, har hatt en flott sesong med seks seirer på 16 starter. I pengeveien har det blitt 207.500 kroner der V75-triumfen i Bergen er årets morsomste triumf.
– Det er alltid moro å vinne på lørdagene, og da er det jo også snakk om fine premier, sier Truls Roar Wivestad, som også er formann i Horten & Omegn Travforening.
Super Rolly ble satt i trening i Sverige til dyktige Olle Goop, dog uten suksess,
– Jeg tok hesten hjem på vårparten og trente hardt i løypene på Skoppum. Da kom også formen, og hesten gjorde noen fine løp før det igjen ble en downperiode. Problemet med Super Rolly er å holde hesten frisk. Hvis han går og kjenner på noe, blir det ofte galopper, så utfordringen er å holde han hel og sunn. Jeg er ikke i tvil om at Super Rolly har en 12-tid i kroppen under gode forhold på sommeren, mener Wivestad, som selv kvalifiserte 5-åringen til finalen i amatørløpet K.G. Bertmarks Minneløp på Jægersro i Malmö.
– Akkurat da var hesten veldig bra. Vi ble nr.2 i kvalifiseringen på Bjerke og nr.5 i finalen etter et uheldig løp, minnes kusken.
I tillegg til Firello og Super Rolly, har følgende lokale hester tjent mer enn 100.000 kroner i år: Arndon Royal(165.000), Milomen(148.000), Tim Fox(134.500) galopp, Rei Spika(133.800), Derlicious Brother(127.000) og Southwinds Coktail(106.500).
Lovende 3-åringer
Hestesportsåret har ikke bydd på klassiske triumfer for lokale unghester, men Torulf Gjedrems flotte 3-årstrio Tonar, Rei Spika og Stjerne Faks samt Hans Bøs Delicious Brother vitner om en spennende 4-årssesong.
Både Rei Spika og Delicious Brother kvalifiserte seg til kriteriefinalene, men mens Brother"n ble felt av sykdom, travet Rei Spika inn til 3.premie i hoppekriteriet for kaldblods.


Artikkeltags