Fin form på stallen

SUKSESS: Lars O. Romtveit, her med Åsaelden, har hatt ordentlig fart på seiershjulet i vintermånedene. FOTO: VIDAR KALNES

SUKSESS: Lars O. Romtveit, her med Åsaelden, har hatt ordentlig fart på seiershjulet i vintermånedene. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

HORTEN: Lars O. Romtveit på Lørge på Skoppum har hatt en sterk innledning på 2005. Innleide Åsaelden har allerede rundet 200.000 innkjørt på tre måneder, og tirsdag vant Huldre Glima på Momarken.

DEL

Huldre Glima leverte en råsterk prestasjon. 4-årshoppa travet utvendig for lederhesten nesten hele løpet og avgjorde sikkert mot mål etter en siste tusen meter i 30-fart.
1.premien i løpet var 12.000 kroner.
– Huldre Glima gjorde et kjempeløp, rett og slett, sier en fornøyd Romtveit.
– Du har hatt en flott start på året, Romtveit?
– Ja, det har gått utrolig bra. Tufte Huldre har vel vunnet to løp i vinter, og totalt nærmer stallen seg 300.000 innkjørt. Jeg har ikke vært i nærhesten av slike tall tidligere.
På gang
Gus Pride starter ikke ofte, men gjorde en høyst godkjent prestasjon til 2.premie på Sørlandets Travpark søndag. Den stilige traveren til familien Brekke var en halv lengde bak vinneren i mål på km-tiden 16.3/1609a som nestfavoritt i løpet. En frisk Gus Pride bør kunne hente seg gode premier framover våren.
Super Rolly satt fast med alt igjen som 3.hest på innerspor på Momarken tirsdag. 4-åringen passerte mål som sjettehest på ordinære 1.20.4.
– Det positive var imidlertid at hesten fungerte. Lars Anvar Kolle tok en prøvestart og kjørte skikkelig fort rundt svingen, og da travet Super'n som ei klokke. Vi har jo slitt med at han har galopperte mye, men det var det heldigvis ikke tegn til nå, sier Truls Roar Wivestad og kan samtidig avsløre at neste start blir i selveste kongepokalløpet på Bjerke kommende onsdag.
Debut
Thore Hansen på Nykirke sender ut Svipt i DNT Rekrutten på Jarlsberg i kveld. Løpet er for 3-åringer, og Svipt blir såvidt vi erfarer årets første lokale 3-åring til start. Hingsten er etter Eng Svarten og Hansens egen Stuve Blesa og trenes av eieren selv på Lars O. Romtveits treningssenter på Skoppum. 1.premien i løpet er på usle 4.000 kroner, men trøsten får være at samtlige som fullfører får en matlapp.
U.S.Comanche står glimrende til i V75-6 i Drammen lørdag. Hortenshesten er rask fra start og satser nok på å lede hele veien på 800m-banen.
Samme dag blir Marthe K.Wessel hardt betrodd i montéløpet med flinke Havørnen.
Kan prate óg
Mandag hadde formann i Horten & Omegn Travforening, Truls Roar Wivestad, klart å huke tak i en av landets mest fremadstormende trenere, Tor Olaf Halle fra Larvik. Den frittalende suksesstreneren er ikke enkel å få til og holde foredrag, men som Halle selv sa: – Wivestad maste så lenge at jeg ikke orket å stå i mot mer.
Halle har ansvaret for 40 hester og er den treneren, ved siden av Trond Bullern Anderssen, som har flest vinnere på stallen.
Et snaut 40-tall frammøtte fikk et greit innblikk i Halles virksomhet, der han fortalte om hvordan han så på trening, foring, hesten som individ, hesteeiere og annet innen sporten. Larviksmannen gjorde et solid faglig inntrykk og var svært så underholdende i formen. Men som han sa: – Det er hyggelig å bli spurt, men jeg reiser ikke rundt og forteller andre hvordan de skal gjøre det. Dette var kun det andre foredraget jeg holder, og med så mange løpshester jeg har til start, vil det ikke bli særlig ofte jeg har anledning til å bidra i slike sammenhenger.

V5-tips 180 rekker
:
1.avd:
Tollnes Kongen(5)
2.avd:
Evil Warrior(2) - Lutin De La Basle(3) - Green Image(10)
3.avd:
Miss Undercover(2) - Santa's Glory(6) - Don't B.Humble(10) - Thai Palema(12)
4.avd:
Dark Action(1) - Golden Globe(2) - Hot Night(3) - Giant Star V.(5) - Luppolo Dalva(9)
5.avd:
Linnstrøm(3) - Knardal Elden(5) - Gullknekten(14)

Artikkeltags