Falk med knallsterk hjemmeseier

NÅ GJELDER DET: Fokus, konsentrasjon og tenning – det er stikkordene Daniel Birkelund, her mot Sandefjord, har til Falk-spillerne i dag.
Foto: Aleksander Limkjær

NÅ GJELDER DET: Fokus, konsentrasjon og tenning – det er stikkordene Daniel Birkelund, her mot Sandefjord, har til Falk-spillerne i dag. Foto: Aleksander Limkjær

Artikkelen er over 5 år gammel

Vant 33-25 mot Follo i Holtanhallen.

DEL

Falk kjempet seg til seier 33-25  mot Follo etter en forrykende 2.omgang hjemme i Holtanhallen. Dermed er de også forbi laget fra Akershus på tabellen på innbydes oppgjør.

Etter å ha ligget under med to mål etter 1. omgang, skrudde Falk på turboen. Drøye sju minutter ut i omgangen hadde blåtrøyene snudd kampen fullstendig med seks nettkjenninger, og ledet dermed 18-14. Falk leverte en toppomgang, og var helt overlegne. Tidlig i andre omgang fikk Follo også en av sine beste spillere utvist. Falk fikk på sin side fire 2-minuttere. Falks toppscorer og kampens store spiller ble kaptein Simen Heyerdahl med 9 mål. Fire av disse var på straffe. Adam Nyfjäll satte 6.

1. omgang

Falk henger med i kampen mot Follo etter halvspilt kamp i Holtanhallen. Gjestene leder 12-14. Etter 1. omgang har bortelaget fra Akershus, som ligger på 2. plass i serien, skaffet seg et lite forsprang i kampen som fort kan bli avgjørende for Falks skjebne denne sesongen.

Falk scoret først ved Tormod Hauane, i det som har vært en jevnspilt 1. omgang. Magnus Fredriksen reduserte til 12-13 like før hvilen, men med en scoring i siste sekund sikret Follo seg igjen en tomålsledelse.

Fra forhåndsomtalen:

Det er tett og jevn i 1. divisjon. Kolstad leder riktignok med et lite forsprang med 26 poeng mot Follos 23. Bak Follo ligger Sandefjord (22, men har spilt én kamp mer), Viking (22) og Falk (21).

Disse tallene alene sier hvor viktig dagens kamp er for Falk. De kan være à poeng med Follo, eller fire poeng bak.

Alt ser fint ut

Dette bekymrer ikke Falk-trener Daniel Birkelund så mye. Han gleder seg i stedet over at laget er på rett sted i hans øyne, foran en slik kamp.

– Jeg synes det ser fint ut, sier han, og ramser opp fire grunner til det:

1) Vi har en frisk og skadefri tropp. Det er behagelig på dette tidspunktet i sesongen. Vi har 20 mann som trener for fullt.

2) Vi er fokusert og sultne.

3) Vi gleder oss veldig til ny kamp på hjemmebane.

4) Vi har lyst til å spille, bygge videre på det gode vi har levert i det siste og få nye gode opplevelser.

Skadefri tropp

Skadefri tropp betyr at Daniel Birkelund kan velge og vrake i hvem som får være med mot Follo. Det er et luksusproblem alle trenere ønsker seg.

– Det er en liten kabal som må legges. Det er mange som viser fine tegn om dagen, gjør gode ting på trening og enten er i god form eller er på vei til god form, sier håndballtreneren til Falks herrelag.

Men selv om stallen er skadefri, så er det ikke tida for å eksperimentere altfor mye.

– Nei, nå er vi i et sted av sesongen hvor vi må tenke litt mer kynisk i valgene vi gjør. Alt handler om å finne den rette balansen. Balansen som gir oss et godt resultat, sier Daniel Birkelund, og legger til:

– Jeg er veldig trygg på at vi er klare for det som står foran oss, og at spillerne er klare når de får sjansen.

Stor revansjelyst

Falk tapte med seks mål borte mot Follo i høst. Det var en kamp Daniel Birkelund da sa var fryktelig svak av Falk.

– Det var det, og prestasjonsmessig er det helt klart vårt svakeste kamp denne sesongen. Jeg kjenner jeg har en stor revansjelyst, og det tror jeg ikke jeg er alene om, sier Falk-treneren.

Seier og to poeng er målet i dag. Birkelund sier man ikke tenker på at sjumålsseier hadde vært det ideelle.

I håndball er det nemlig slik at ved poenglikhet er det innbyrdes oppgjør som avgjør hvem som havner øverst på tabellen. Og siden Follo slo Falk med seks i høstmøtet, trenger Falk å vinne med sju for å «ha» Follo på innbyrdes.

– Det kan vi ikke tenke på. Det er tøft nok å slå Follo, så vårt fokus ligger ene og alene på å vinne. Konsentrasjon og fokus skal gjøre at vi spiller en god kamp. Follo må være gode for å slå oss, sier Birkelund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.