De vet hva de går til

Prøvesvømte: Morten Sandven (f.v.), Andre Dale og Bardia Saleimanzadeh valgte å teste badevann og løyper onsdag.foto: vidar Kalnes

Prøvesvømte: Morten Sandven (f.v.), Andre Dale og Bardia Saleimanzadeh valgte å teste badevann og løyper onsdag.foto: vidar Kalnes

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Det var kaldt ja, men det hjelper heldigvis med våtdrakt.

DEL

Morten Sandven (44) var en av et 30-tall triatleter som testet ut løypene i Horten Bytri onsdag.

Ikke alle var gjennom samtlige tre øvelser, men Sandven var blant dem som syntes det var greit å få testet ut alle grenene. Nå vet de hva de går til.

– Det er første gang jeg er med, men jeg var iallfall klar på at jeg måtte ha våtdrakt. Det varmer og gir oppdrift – jeg trenger begge deler, sier 44-åringen og skifter til sykkeldrakt.

Svømmingen tøffest

Vanntemperaturen ble målt til 12,6 grader onsdag – det stiger ikke mye fram til fredag.

Sterk vind og bølger gjorde prøvesvømmingen til en utfordring.

– Det gikk rimelig greit, jeg skal nok komme gjennom svømmingen. For meg blir utfordringen totalen med sykling og løpingen i tillegg til svømmingen, tror Morten Sandven.

– Alt under kontroll

Initiativtaker og arrangementssjef, Truls Petter Green Strøm, var på plass onsdag for å se at alt gikk greit for seg under prøvekonkurransen.

– Alt er under kontroll. Jeg er veldig avslappet med tanke på lørdagen. Vi lærte mye av fjorårets arrangement, og i forhold til for ett år siden, er alt på stell nå tre dager før det braker løs, beroliger Green Strøm og kan fortelle at deltakelsen har vokst kraftig siden i fjor.

– Nå, onsdag etter middag, har vi 250 påmeldte. Taket er 300 på den individuelle delen, og det tikker nok inn noen navn den siste timen også.

– Til stafetten er det påmeldt 22 lag mens 30 barn i alderen 5–14 år starter Micro tri. De aller yngste svømmer korteste vei over kanalen.

Tillatt med sokker

Reglene fra triatlonforbundet sier at svømmingen skal foregå med uten noe på føttene. Green Strøm har en søknad inne om at deltakerne skal få bruke neoprensokker.

– På grunn av vanntemperaturen, tror jeg det blir tillatt. Det blir kaldt nok å svømme 500 meter uansett.

Internasjonal deltakelse

– Gledelig nok er deltakelsen fra lokale mosjonister stor, men vi finner også fem utlendinger representerende England, Sverige og Polen.

– Siste værvarsel sier regn lørdag, vi håper på opphold, sier arrangøren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.