Brettungdommen har en plan

BRETTUNGDOM PÅ DUGNAD:
Bendik Ribe Hafsnes (fra venstre), Haakon Alexander Smebøl, Adrian Eriksen, Petter Hessen, Tobias Eriksen, Andreas Omholt, Per Øyvind Ellefsen og Vegard Stenvang har tatt initiativ til dugnad i Nordlibakken førstkommende lørdag.
FOTO: ROY PEDERSEN

BRETTUNGDOM PÅ DUGNAD: Bendik Ribe Hafsnes (fra venstre), Haakon Alexander Smebøl, Adrian Eriksen, Petter Hessen, Tobias Eriksen, Andreas Omholt, Per Øyvind Ellefsen og Vegard Stenvang har tatt initiativ til dugnad i Nordlibakken førstkommende lørdag. FOTO: ROY PEDERSEN

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

– Vi sitter ikke hjemme og ser på Hotell Cæsar hele dagen, sier brettungdommen i Nordlibakken. Nå inviterer de til dugnad.

DEL

Siden sist vinter har Nordlibakken mer eller mindre grodd igjen. Høyt gress, lange trær og store steiner gjør snøaktiviteter vanskelige. Snøaktiviteter er naturligvis ikke så veldig aktuelt akkurat nå, men når snøen først kommer, ja da skal Nordlibakken være i tipp topp stand.
I hvert fall om vi skal tro disse åtte snowboardfrelste ungdommene. Selv har de nå tatt initiativet til en dugnad førstkommende lørdag, og de oppfordrer alle interesserte til å møte opp med det de måtte ha tilgjengelig av hageredskaper.
– Vi har snakket om dette lenge. Det ble ikke noe av i fjor, men i år prøver vi igjen. Planen er at vi skal lage en snowboardfilm som et praktisk prosjekt ved Orerønningen ungdomsskole. Men da må bakken ryddes først, forteller Tobias Eriksen ivrig.

– Kommunen positive

For mange år siden ble heisen i Nordlibakken offer for hærverk, siden den gang har den ligget brakk. Dagens brettungdom håper på en heis en gang i fremtiden, men i mellomtiden klarer de seg bra fint med en heisløs Nordlibakke samt en og annen utflukt til skisentere som Kongsberg og Norefjell.
– Kommunen har vært veldig positive, og de har lovt oss lys på kveldstid. Vi håper også at de kan hjelpe til med å kjøre inn litt ekstra snø til bakken. I tillegg håper vi at Horten skiklubb kan hjelpe oss med en prepareringsmaskin etterhvert. Men for at prepareringsmaskinen skal kunne bli tatt i bruk, må bakken være ryddet for ujevnheter, sier Tobias videre.

Store planer

Snowboardgutta har store planer. Bakken er allerede godt egnet til "off piste-kjøring", i tillegg skal de de ty til spadene og skuffe frem en "quarter pipe" og en "big-jump". For ikke å snakke om en egen internettside som allerede er på planleggingsstadiet.
– Og hvis bakken blir bra skal vi prøve å arrangere konkurranser her oppe. Ja, i det hele tatt skape et miljø, sier Petter Hessen engasjert.

Lørdag klokken 11

En preparert Nordlibakke burde være av interesse for flere enn ungdommer med brett under støvlene. Aking, snøengler og solbærtoddy er som kjent andre vinterlige aktiviteter som får mennesker opp fra sofaen og bort tv'en.
– Og hva sier brettungdommen når de blir kalt uengasjerte?
– Vi sitter i alle fall ikke og ser på Hotell Cæsar hele dagen. Vi prøver å bruke fritida på noe positivt som dette, ler Tobias Eriksen. Kompisene nikker seg lunefullt enige, og legger til:
– Dugnaden starter lørdag klokken 11. Møt opp!
sportengjengangeren.no

Sitat: Vi vil skape et miljø her oppe
Petter Hessen

Artikkeltags