Bra trykk i travsporten

ÅRETS HEST: Gunnar Flåten(nr.3 f.v.) mottok seiersdekken som eier av Arndon Royal, som ble årets hest i travforeningen. Truls Roar Wivestad(t.v.) ble gjenvalgt som leder. Marthe Wessel ble hedret som champion i travritt på Jarlsberg mens Thore Hansen(t.h.) fikk premien som eier av årets 3-åring. FOTO: VIDAR KALNES

ÅRETS HEST: Gunnar Flåten(nr.3 f.v.) mottok seiersdekken som eier av Arndon Royal, som ble årets hest i travforeningen. Truls Roar Wivestad(t.v.) ble gjenvalgt som leder. Marthe Wessel ble hedret som champion i travritt på Jarlsberg mens Thore Hansen(t.h.) fikk premien som eier av årets 3-åring. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

HORTEN: – Det har vært et rimelig aktivt år for Horten & Omegn Travforening, og etter en noe svakere sesong rent sportslig enn de seneste årene, har vi spennende unghester på gang i 2006.

DEL

Det sier Truls Roar Wivestad, gjenvalgt leder på årsmøtet i travforeningen der Gunnar Flåten fikk seiersdekkenet som eier av årets hest, Arndon Royal. Samme hest ble årets 4-åring, mens Thore Hansen mottok krystall som eier av årets 3-åring, Svipt. Marthe Wessel fikk også hun fortjent oppmerksomhet som championatvinner i travritt på Jarlsberg Travbane.
– Det å være aktivt med i travsporten er jo det viktigste for de fleste av oss som er medlemmer i foreningen. Vi har imidlertid med en del som ikke har hest, men som er veldig opptatt av sporten og også spillet. Det er hyggelig at også disse er med i foreningen, og felles for alle er jo interessen for hesten som individ og alt det positivt sosiale rundt sporten, fortsetter Wivestad, som sammen med styret hadde lagt opp til et svært hyggelig årsmøte i klubblokalene til Borre Golfklubb.
Lederen trekker fram foredragskvelden med travtrener Tor Olaf Halle, det flotte opplegget på langdagen 7.juli og bidraget rundt hesteauksjonen på Lørge som fine aktiviteter gjennom året. I tillegg ble det avholdt lokalkjøring sammen med Tønsberg Travforening og arrangert travfest.
Dekken til Nykirke
Arndon Royal, tilhørende Gunnar Flåten, har hatt en flott sesong med 175.000 kroner innkjørt og 4.plass i Meny Grand Prix der han travet 1.12.5 to ganger samme dag!
Thor og Bjørg Johansens Maestro Starline tjente nest mest av foreningens hester med 90.000 kroner innkjørt.
– Totalt travet hestene våre inn 700.000 kroner, og det er nok noe mindre enn vi er vant til, innrømmer Truls Roar Wivestad.
– Det betyr ikke at det har vært en dårlig sesong for hestene fra Horten, for noen av eierne er medlemmer i andre travforeninger i nærheten. Totalt sett har lokale hester tjent over 1,2 millioner kroner, og da er det snakk om sterke tall. Foreningens medlemmer er aktive innen sporten, og vi har iallfall 6-8 spennende 3-åringer på gang der vi tror flere fort kan tilhøre årgangseliten i 2006.
Stor næring
Lars O. Romtveit og Wibecke Jegard driver to betydelige avlsstasjoner på Skoppum, og Vestfold har i løpet av få år fått tre store hingstestasjoner, noe som gjør distriktet attraktivt for hoppeeiere. Romtveit er medlem av travforeningen og fortalte om driften på Lørge. Han har i år fått interessante Åsajerven som avlshingst, og også Gunnar Flåtens nyinnkjøpte Hambletoniandeltager, Take Chances, vil stå på Lørge.
Vestfold Travforbund var representert på årsmøtet ved Håkon Moe, som kort oppsummerte den positive sesongen for Jarlsberg Travbane.

Artikkeltags