Ble holdt på pinebenken

MESTVINNENDE: Gjengangerens seiersdekken 2004 gikk til Philip Rinaldis Fillippo Jenta. FOTO: VIDAR KALNES

MESTVINNENDE: Gjengangerens seiersdekken 2004 gikk til Philip Rinaldis Fillippo Jenta. FOTO: VIDAR KALNES

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

HORTEN: – Det er veldig moro å eie en så pass god hest at du kan motta utmerkelser og premier, og jeg må innrømme jeg fulgte nøye på hvordan de øvrige lokale hestene gjorde det da Fillippo Jenta ledet kampen om seiersdekkenet, smiler Philip Rinaldi.

DEL

Lasse Ødegården og Kari Agerlies Roland ble nærgående mot slutten av året, men manglet til slutt 12.000 kroner på å passere Fillippo Jentas 200.500 kroner innkjørt i 2004.
Alltid engasjerte Philip Rinaldi innrømmer han er stolt over å motta Gjengangerens seiersdekken som eier av distriktets beste traver i 2004. Hoppa har han sammen med kameraten Morten Larsen fra Oslo, som også var til stede på årsmøtet i Horten & Omegn Travforening forleden der de mottok hederspriser også fra travforeningen.
– Jeg er alltid opptatt av kvalitet, også som hesteeier, og det å vinne et seiersdekken betyr at jeg har gjort noe riktig, sier hesteentusiasten, som understreker at det er hesten som individ som betyr mest. Han elsker rett og slett hester, den tidligere oslogutten, som for mange år siden forelsket seg i ei hortensjente, flyttet til Horten og stiftet familie.
Innfridd
Etter en knalldebut i et løp på Forus som 3-åring, ble resten av sesongen og starten på 2004 en stor skuffelse for en optimistisk Rinaldi.
– Huff ja. Jeg hadde store ambisjoner med hesten. Det så da også bra ut etter at hoppa kom til Geir Flåten tidlig som 3-åring. Det skulle imidlertid vise seg at Fillippo Jenta var mye dårligere trent enn jeg trodde da, og hun hadde rett og slett ikke styrke nok til å tåle farten hun viste i trening og enkelte løp. Geir gjorde ikke noen dårlig jobb med hesten, men jeg valgte å sende henne til Ola M. Skrugstad, som var kjent for å sette unghopper opp til storløpene. Han fikk beskjed om at det altoverskyggende målet var å kvalifisere hesten til hoppederby og fikk selvsagt frie hender med treningen. I ettertid kan jeg se at det var en riktig avgjørelse, og med 3.premie i hoppederbyet og 200.000 kroner innkjørt, har målene blitt innfridd i 4-årssesongen.
Ikke meldt
Egentlig skulle Fillippo Jenta, og flere 4-åringer med henne, aldri ha kommet til start i derbykvalifiseringene. Skrugstad glemte utrolig nok å melde hesten innen fristens utløp, og da var det noen tunge stunder for eieren.
– Jeg var utrolig langt nede da, det må jeg bare innrømme, sier Rinaldi, som imidlertid ikke ga seg uten kamp.
– Noe måtte bare gjøres, og jeg ringte Det Norske Travselskap og forklarte hvordan det hele hang sammen. Jeg hadde tross alt betalt alle innskuddene og syntes det var urettferdig at vi bare ble strøket selv om Skrugstad var litt for sent ute. Flere i samme situasjon gjorde det samme, og utrolig nok lot de nåde gå for rett og tok inn alle som var på etterskudd. Det er første og siste gang dette kommer til å skje, og jeg hadde rett og slett gudeflaks. I kriteriet tok de ingen hensyn, og det må føles urettferdig når de gjorde det samme noen uker tidligere.
Trives vestpå
Fillippo Jenta står nå i trening hos Odd Dvergsdal, stutterisjef på FK-hingstestajon i Stavanger.
– Jeg flyttet hesten dit fordi planen er å bedekke hoppa med Alm Viktor, som nylig vant Kongepkalløpet på Bjerke. Det virker som om Fillippo Jenta trives i Stavanger, og Dvergsdal har fått hesten i form igjen. Selv om det ikke har blitt noen topplasseringer, har hun travet flere gode løp i det siste.
Mamma og Papsen
Når nå Fillippo Jenta etter hvert blir bedekket, er det ingen fare med rekrutteringen. Rinaldi har både 2-åring og åring som forhåpentligvis vil hevde seg i unghestløpene når den tid kommer.
– For meg er det unghester som er det mest interessante, og spesielt når jeg også har oppdrettet dem selv. Det å følge treningen fram til start og det trykket det er å kanskje kunne delta i storløpene, er helt spesielt. Den økonomiske biten med starthest tidlig teller også. Det er mye penger som er lagt ned før hesten kommer til start, og selv om en hobby skal koste penger, håper en jo å få noe tilbake slik at en fortsatt kan være med som hesteeier, sier Philip, som har med seg to kamerater på 2-årige Mamma, som 2-åringen nokså originalt er blitt døpt.
– Jeg synes det er viktig å rekruttere nye hesteeiere til sporten, og det er hyggelig at jeg har fått med Oddvar Johansen fra Sandefjord og Pål Skomersvik fra Oslo som medeiere på Mamma. Hesten står for øvrig hos Geir Flåten og ser kanonfin ut. Hoppa er etter Elding og Rian Stjerna og ligger treningsmessig et år foran der Fillippo Jenta var på samme tidspunkt. I tillegg har jeg en åring etter Moe Odin som står på samme sted som Fillippo Jenta. Denne er for øvrig til salgs.
Fillippo Jenta har noe av det blåeste blodet som flyter i en kaldblods og kan fort komme til å bli ei gullhøne i avlsboksen.
– Jeg føler nå at jeg har kommet dit jeg vil når det gjelder avl. Du skal selvsagt ha mye tur på veien, men det er viktig at hoppa du skal avle på både har vist gode egenprestasjoner og har de rettet genene. Fillippo Jenta selv skal uansett gå løp noen måneder til før hun entrer avlsboksen, og med den formen hun viser nå om dagen, håper jeg hun skal rekordforbedre seg over en sprint på raske Forus, sier Philip Rinaldi før han villig lar seg avbilde med Gjengangerens seiersdekken.


Artikkeltags