– Skal slåss for plassen

ELITESERIELAGET: Horten Futsal, her representert ved Rune Larsen (med ball), Jørn Allum og Henrik Arnesen (bak), består i år av en god miks nytt og gammelt.
FOTO: ALEKSANDER LIMKJÆR

ELITESERIELAGET: Horten Futsal, her representert ved Rune Larsen (med ball), Jørn Allum og Henrik Arnesen (bak), består i år av en god miks nytt og gammelt. FOTO: ALEKSANDER LIMKJÆR

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HORTEN: Generasjonsskifte har stått i fokus hos Horten Futsal i et par år. Derfor tror ikke laget på noen topplassering i år heller

DEL

Det er en del nytt i Horten Futsal foran sesongstarten 2009/10. Klubben har hentet spillere fra både Hortenkameratene og Holtankameratene, samt noen som i fjor ikke var tilknyttet noen futsalklubber.
– Det er mye nytt, nesten et helt lag. Det er også mange av de nye vi regner med skal dra lasset, fordi de eldre gutta ikke kan binde seg til alle spillehelgene, sier Henrik Arnesen i Horten Futsal.

Sesongenmålet er av den grunn satt til å beholde plassen i eliteserien.
– Flere av de andre lagene er mer etablert enn oss. Slik jeg ser det er det ingen av de andre lagene som er blitt noe dårligere, men det har ikke vi heller, sier Arnesen, som uansett gleder seg til moro på parketten etter en lang utesesong.
Den utesesongen må også ta noe av "skylden" for at Horten Futsal har fått en litt mangelfull sesongoppkjøring.
– Ørn hadde prioritert ut sesong. Vi var med i oppvarmingsturneringen til Hortenkameratene, og der slo vi blant annet Sandefjord, som også spiller i eliteserien. Det var bra, sier tidligere landslagsspiller i futsal, Henrik Arnesen.

Horten Futsal er fortsatt Hortens eneste lagidrett i nasjonal eliteserie. De slår seg også på brystet med fortsatt sterk lokal forankring. Av det nye i laget så er Evan Patros, Alen Patros, Selim Muho, Thomas Knutsen, Geir K. Arnesen og Kjetil Kristiansen fra Horten. De to siste er holmestrandingen med fortid i Ørn og Borre André Sandum og Per Egil Swift.
– Vi håper jo at de er gode futsalspillere. De fleste av dem har jo spilte det før. Utfordringen er å få dem innkjørt i vår struktur og taktikk. Nettopp det har vært Horten Futsals styrke tidligere år, sier Arnesen.

I fjor kom laget tregt i gang. Det håper Arnesen skal bli annerledes i år. Først runde spille til helgen i Oppsal Arena i Oslo. Der møter Horten de to nyopprykkete lagene, Lillehammer og Nordpolen, samt KFUM Oslo.
– Vi kjører på fra start av. Noe annet kan vi ikke gjøre, sier Arnesen, som er litt kritisk til opplegget NFF kjører for futsalen i år.
– Vi skal på tre langturer, Tromsø, Trondheim og Bergen. Det koster mye penger. Da er det ikke spesielt heldig at NFF trekker støtten på 20.000 kroner de ga til alle lag i fjor, sier han, og skyter raskt inn.
– Vi trenger penger, så hvis det er noe i Horten som vil sponse byens eneste eliteserielag er det bare å ta kontakt.

Disse spiller også på laget:
André Sandum (ny)
Geir K. Arnesen (ny)
André Jacobsen
Alen Patros (ny)
Kjetil Kristiansen (ny)
Per Egil Swift (ny)

Artikkeltags