– Bedre start enn i fjor

FIKK KJØRT SEG: Henrik Arnesen og Horten Futsal hadde lite å stille opp med mot KFUM Oslo som de tapte 6-2 for. FOTO: SONDRE TOFTEBERG

FIKK KJØRT SEG: Henrik Arnesen og Horten Futsal hadde lite å stille opp med mot KFUM Oslo som de tapte 6-2 for. FOTO: SONDRE TOFTEBERG

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

OSLO: Horten Futsal reiste hjem fra helgas sesongåpning i Oslo med en seier og to tap i bagasjen.

DEL

– Det er en bedre start enn i fjor, så vi får vel si det er brukbart, sier Horten Futsals Henrik Arnesen.
I fjor kom ikke den første seieren før i den fjerde kampen. Selv om de slapp å vente så lenge i år, mener Arnesen de har mer å gå på, og at serieåpningen bar preg av utskiftninger i mannskapet og et manglende treningsgrunnlag.
– Det er ikke så mye igjen av gamle Horten Futsal. Vi har nytt lag og har ikke trent så mye sammen som ønsket, siden vi har prioritert Ørn i serieavslutningen. Vi skal bygge noe nytt, og jeg håper vi har lært litt i dag i forhold til nivået. Vi er nødt til å bli mer strukturert og bedre til å avslutte. Da kan dette bli bra, sier han.

Seieren kom i åpningskampen mot nyopprykkete Lillehammer Futsal på lørdag. Hortensgutta vant 6-5, etter å ha ledet 3-2 til pause.
– Vi var gode i starten og gikk kjapt opp i en 3-0 ledelse, men var litt urutinerte og lot Lillehammer snu det til 3-5. Men så scoret vi tre på rappen de siste sju minuttene. Det vitner om bra moral, sier Arnesen.

Nordpolen fra Tromsø ventet i neste kamp, som er en motstander Arnesen regner med blir å finne i bunn av tabellen ved sesongslutt, og er en motstander Horten derfor burde slått. I stedet tapte de 3-7.
– Det ble en helt jevn kamp, hvor det sto 3-3 til det var igjen seks minutter. Hadde vi scoret da, hadde vi vunnet, men i stedet scoret de, og vi ble nødt til å satse framover, forteller Arnesen.
Resultatet av det ble at Horten blottla seg bakover og fikk ytterligere tre mål imot.
– Vi ofret nok litt for mye framover og er igjen litt urutinerte.

I helgas siste kamp ventet sterke KFUM Oslo, som har hele fem landslagsspillere på laget. De ledet 3-0 til pause og vant til slutt komfortabelt 6-2. Selv om Horten i 2. omgang fikk flyttet spillet opp på KFUMs banehalvdel, sleit de med å bryte gjennom forsvaret. KFUM på sin side var langt mer giftige og senket Horten på kontringer.
Hortens første reduseringsmål sørget Kristoffer Silberg for på straffespark, før debutant Thomas Knutsen fikk kjempet inn et trøstemål i sluttminuttene.
– KFUM er et veldig bra lag, og vi blir rundspilt i dag. Men det er ikke dem vi kommer til å slåss med på tabellen, kommenterer Arnesen og peker på Lillehammer og Nordpolen som lag han satser på havner bak dem.

Kampfakta:
Lillehammer Futsal - Horten Futsal 5-6 (2-3)
Målscorere Horten: Rune Larsen 2, Christer Andersen 2, Kristoffer Silberg, Henrik Arnesen.

Horten Futsal - Nordpolen Futsal 3-7 (2-2)
Målscorere Horten: Kristoffer Silberg, Per Egil Swift, Rune Larsen.

KFUM Oslo - Horten Futsal 6-2 (3-0)
Målscorere Horten: Kristoffer Silberg, Thomas Knutsen


Artikkeltags