2 millioner innkjørt

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

Hestene i Horten & Omegn Travforening har igjen hatt et meget bra år. Drøyt 40 firbente har tjent i overkant av 2 millioner kroner og vunnet 54 løp.

DEL

Interessen for travsporten er fortsatt stor i Horten og Borre. Hestekarene, og selvsagt også damene, er mange og dyktige og følger opp tradisjonen med oppdrett og løpskjøring. En oppsummering av år 2000 viser at lokale hester fortsatt hevder seg med glans i den stadige hardere konkurransen, og det er ikke mange travforeninger av Horten & Omegns størrelse som kan vise til så gode sportslige og økonomiske resultater.

Seier hver uke

I fjor vant hester fra distriktet i snitt ett løp, og vel så det, hver eneste uke, både i inn og utland. Kvintetten Djengis Attack, Erycina, Easy Way, Royal Of Trotter og Becky«s Coffee sørget for at 14 av seirene ble tatt i Sverige. Samtlige er for tiden oppstallet i nabolandet og blir trolig heller ikke flyttet med det første.

Djengis hurtigst

Geir Pedersens Djengis Attack er hurtigste varmblods i foreningen da han som 4-åring viste fram 13.8a en høstkveld på Solvalla. Totalt tjente eks-dansken 170.000 kroner på 5 starter etter at han ble flyttet til Stig H. Johansson.
- Året startet ikke særlig bra. Djengis har hele tiden vist stor kapasitet, men galoppert nesten hver gang. Omslaget kom etter at jeg flyttet hesten til Stig H. Der fikk han den tiden han trengte, og han har roet seg betraktelig i løpsbanen. Grunnen til at han har startet kun 5 ganger, er at alt skal være riktig før han går ut i løp. Grunnlaget, og ikke minst sporet, skal passe. Hos Stig H. blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. Jeg var en tur borte på gården til treneren i romjula, og der stod alt bra til. Hesten trener fint og er klar for løp når det dukker opp noe som passer, forteller Geir Pedersen.

«Lynet» følger opp

Nebbenes Lyn er toer i pengeveien bak Delicious Rhythm. Elding-sønnen til Asbjørn Lundstad vant ett V75-løp og tok ytterligere 3 seirer. Totalt travet hingsten inn 293.000 på 23 starter. Sesongavslutningen ble ødelagt av sykdom.
- For å ta det siste først. Det ble oppdaget virus på stallen til Kjell Teigen da flere av hestene var uforklarlig svake i løp. Nebbenes Lyn var også smittet, og derfor valget vi ikke å starte. Hesten har imidlertid vært pigg og glad i luftegården og har nok fått mye overskudd. Nye blodprøver skal tas, og vi håper han går løp i januar igjen, sier Asbjørn, som er strålende fornøyd med sesongen.
- Hesten har blitt bedre og bedre og det var selvsagt stort å vinne V75-løp. Det virker som om han klarer å følge opp grunnlaget sitt og vi er spente på fortsettelsen.

Over 100.000

Totalt har 7 hester tjent over 100.000 kroner, noe som må betegnes som meget bra. Delicious Rhythm, Nebbenes Lyn, Djengis Attack, Huldre Baus, Erycina, Hovind og Royal Of Trotter har kommet over den magiske grensen. I tillegg har Dag Sven og Sørdalsvinni gått til topps i V75-løp.

3x3 for Jensen

Terje Jensen har hatt en relativt bra sesong som hesteeier. Han solgte tidlig 3-åringen han hadde i USA og kan se tilbake på totalt ni seirer for trioen Hovind, Erycina og Easy Way.
- Hovind har absolutt hatt en bra sesong med 110.000 innkjørt selvom kusken ødela alle mulighetene på Momarken sist lørdag, sier Terje. - Erycina tjente også over 100.000, mens Easy Way endte opp med 60. Begge de to siste er jo danskfødte 3-åringer som stort sett har startet i Sverige. Dessverre ble en stor del av sesongen for begge ødelagt av sykdom på stallen til trener Preben Kjærsgaard.
I tillegg har Terje Jensen en tredje dansk 4-åring i trening hos Lasse Ødegården. Den ble operert for løs bensplint i fjor.
- De tre danskene er klare for løp, men jeg venter til utpå senvinteren før de kommer til start. Nå skal de få lade batteriene med god grunntrening.

God rekuttering

Flere 3-åringer markerte seg i fjor. Foruten Delicious Rhythm, Forever Young, Huldre Korvi, Roland, og U.S.Cherokee løp. Det viser at rekutteringen har vært solid.
Også inneværende år kan bli interessant på unghestfronten. 10-12 lokale 3-åringer har gjort unna mønstringsløp, og det er fler enn noen gang. Vi går et nytt, spennende travsportsår i møte.

Artikkeltags