SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Er Mourinho og United sikre på lørdagskupongen?

Manchester United-manager Jose Mourinho viser følelser på sidelinjen i Premier League-matchen mot Leicester. (AP Photo/Jon Super)

Manchester United-manager Jose Mourinho viser følelser på sidelinjen i Premier League-matchen mot Leicester. (AP Photo/Jon Super) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi har en klar tanke om det! Lørdagskupongen er meget fin med 12 kamper fra England.

DEL

Lørdagskupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Oddsdobbel Premier League: United lager ingen målfest

Oddssingel Premier League:  Huddersfield vinner igjen

Oddsdobbel Premier League: Fire ganger pengene på engelsk dobbel

Oddssingel Premier League: Overlegen hjemme mot West Ham

Oddsdobbel:  Vi tror Norge valser over Tyskland

V75 Klosterskogen: Vi jakter førjulskroner i V75

Omtale: Everton - Liverpool, derbyet som kom etter at Liverpool stjal Anfield

En ny lørdagskupong står for døren, og denne gangen er det bare velkjente lag som tar del i de 12 kampene. Utfordringen består av seks kamper fra Premier League og like mange fra Championship i England. Noen klare favoritter peker seg ut, men det er også mange nøtter å knekke på denne kupongen. Vi lukter fine penger til de som er heldige og dyktige nok i sin plassering av de 12 tegnene. Innleveringsrfristen er som vanlig 15:55 denne lørdagen. Bonuspotten er nå på ca 700 000 kroner.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

1. Southampton - Manchester United
I kupongens åpningskamp tar Manchester United turen sørover til Southampton og oppgjøret på St. Marys Stadium. To lag som har prestert godt under forventet i sesongens første del. 

Southampton har startet denne sesongen meget svakt. Bare åtte små poeng på konto av 39 mulige er nedrykkstall alle dager i uken. Laget ligger tredje sist, og kan meget vel rykke ned om ikke ting forandrer seg til det bedre. Hjemme på St. Marys venter Southampton fortsatt på den første trepoengeren, og står med svake 0-4-2 etter de første seks. Det vanligvis sterke hjemmelaget, har bare scoret fire ganger på eget gress. Sist tirsdag var det også slutt i den engelske ligacupen, da Leicester vant etter straffekonk på King Power Stadium i Leicester. Når det først går dårlig, så taper man og en straffekonk. Meget tungt mentalt for trenere og spillere. Den siste kamp i ligaen endte med tap 2-3 i London mot Fulham. 

Shane Long er skadet og spiller ikke, mens Danny Ings og Sam Gallagher kan rekke kampen.

Se den nye bortedrakten til Southampton her!

Manchester United ankommer sørkysten med store problemer. Tiden etter Sir Alex Ferguson har tydelig vist hvor vanskelig han skulle bli å erstatte. Uro og offentlig kritikk av egne spillere var utenkelig under den store manageren, men dessverre en stil Jose Mourinho ønsker å praktisere på Old Trafford. Etter at en tredjedel av sesongen er unnagjort ligger United på plass sju, hele 14 poeng etter toppen. Det er ikke lenger en kamp om å slå City for United. Det har blitt en kamp om å ta seg blant topp fire. Dette var helt utenkelig for United-fansen for noen år siden.

Enda verre er det at avstanden til en Champions League-plass er hele sju poeng. En opptur var det dog at en plass i årets sluttspill ble sikret med 1-0 hjemme over Young Boys sist tirsdag. Muligens kan det skape litt ro og tid for klubben. Siste seriekamp endte med svake 0-0 hjemme mot Crystal Palace. Selvfølgelig kunne United vunnet den kampen, men de er faktisk litt heldig at Palace ikke scoret. De spiller ikke bra fotball for tiden!

Se de nye rosa bortedraktene til Manchester United her!

Midtstopperne Lindeløf og Rojo er begge ute med skader og spiller ikke.
Normalt vinner United en slik kamp som dette, men det må man slutte å si nå! Man kan ikke fortsette å si at United bare vinner denne. Fakta er at det behøver dem ikke gjøre, og at de trolig blir for store favoritter. 

Mye er feil på Old Trafford om dagen, og vi tar ingen sjanser. Vi spiller alle tegna. HUB.

2. Manchester City - Bournemouth
Bournemouth ankommer Manchester og møtet med City på Etihad Stadium, vel vitende om at det antagelig er sesongens vanskeligste oppgave som venter. 

Manchester City er meget sterke, og et av Europas beste lag. Serieledelse og avansement i Champions League er sterkt og forventet. Hjemme i Manchester har laget vunnet alle sine sju ligakamper, og bare sluppet inn fire mål. I motsatt ende har man dunket inn hele 27 mål på disse sju kampene. Siste seriekamp endte med 4-0 over West Ham i London, mens laget nest sist overkjørte United i byderbyet på Etihad og vant 3-1. Sist midtuke ble det 2-2 borte mot Lyon i Champions League. 

Mendy, Bravo og gode De Bruyne er skadet og spiller ikke. Gundogan, Jesus og Bernardo Silva er på vei tilbake, men City har en særdeles sterk tropp å velge fra.

Se alle de nye draktene til Manchester City her!

Bournemouth ankommer til en meget vanskelig oppgave her. Laget har dog vært en stor positiv overraskelse så langt i sesongen. Plass åtte på tabellen etter 13 spilte er nok alle i klubben fornøyd med. Borte har det gått litt opp og ned og statistikken er 3-0-3 etter seks spilte. Siste kamp endte med tap 1-2 hjemme for gode Arsenal. Men her kunne det gått begge veier. Nevnes skal også at klubben er klar for kvartfinalespill i ligacupen mot Chelsea i London senere i desember. 

Adam Smith er ute med en kneskade, ellers mønstrer manager Eddie Howe full tropp.
Bournemouth har overrasket positivt, men blir trolig et nummer for små her. Vi spiller bare et tegn. H

Klikk her for å levere din tippekupong

3. Leicester - Watford
Watford tar turen fra hovedstaden og opp til The Midlands og møtet med Leicester på King Power Stadium i kamp tre på kupongen. Greie innledninger på begge lag, som er inne på øverste del av tabellen etter 13 kamper.

Leicester som er Premier Leagues mest overraskende vinnere ligger på plass 10 så langt. Laget er ujevne og svinger i prestasjonene. Hjemme på King Power har det gått litt tregt, og 2-2-2 er nok i underkant av forventet. I midtuken ble det avansement til kvartfinalen i ligacupen da Southampton ble slått hjemme etter straffesparkkonkurranse. Siste ligakamp endte 1-1 borte mot Brighton. 

Daniel Amartey spiller ikke, mens viktige Harry Maguire trolig rekker kampen. Matthew James er tilbake i trening. 

Watford ankommer Leicester to poeng foran hjemmelaget, og har hatt en fin innledning på sesongen. Ute på tur har det blitt greie 2-2-2 etter de første seks spilte bortekampene. I siste kamp ble det et klart 0-3-tap hjemme mot Liverpool. Det tapet betyr tre kamper uten seier i ligaen, og Watford er ikke like sterke som i den imponerende innledningen av sesongen, der laget åpnet med fire strake gevinster. Gultrøyene slo blant annet Tottenham i starten av sesongen.

Nå kan du skrape flax-lodd her!

Janmaat og Prødl er tlbake til denne kampen, mens Dahlberg, Holebas, Kaboul og tidligere Man United spiller Tom Cleverly alle er tvilsomme. 

Vi synes Watford viser litt svakhetstegn, mest på hjemmelaget. Vi likter dog litt uavgjort av den kampen her. Det blir HU.

4. Huddersfield - Brighton
I kamp fire på kupongen tar Brighton turen til John Smiths Stadium og møtet med Huddersfield. En viktig kamp på tabellens nedre halvdel. 

Det er et hjemmelag i fin form som ønsker Brighton velkommen til John Smiths Stadium. 2-0 seieren borte mot Wolverhampton i siste kamp betyr tre på rad uten tap. Laget har dog bare sanket 10 av de første 39 mulige poengene. To poeng skiller ned til nedrykk, og det blir trolig en sesong for å sikre ny kontrakt når fasiten skrives i mai 2019. Hjemme har Huddersfield meget svake 1-2-4 på de første sju. Like ille er det at laget bare har scoret to fattige mål på eget gress. Chris Løwe er skulderskadet og spiller ikke, ellers mønstrer vertene full stall. 

Brighton ankommer Huddersfield på plass 12 på tabellen, og fem poeng foran hjemmelaget. Etter to strake bortetap for Everton og Cardiff, ble det poengdeling og 1-1 hjemme mot Leicester i siste kamp. Brighton er svake borte, og står med 1-1-5 etter sju spilte på utebane. Manager Chris Hughton må klare seg uten Ahannach, mens Button, Ryan og evigunge og viktige Glenn Murray alle kan rekke kampen etter småskader. 

Helt åpent og kanskje målfattig. Men nok en gang tror vi mest på hjemmelaget. HU spilles også her. 

5. Newcastle - West Ham
Et Newcastle i stor fremgang ønsker sine gjester fra West Ham og London, velkommen til St James Park i kamp fem på kupongen. 

Newcastle er i fin fremgang. Startet sesongen med 10 kamper uten seier, mens det nå har blitt tre strake trepoengere. Sist reiste laget fra Turf Moor i Burnley med en fin borteseier 2-1, og nest sist ble det 2-1 hjemme over Bournemouth. Hjemmestatistikken på 2-0-5 er uvanlig svak for det normalt meget sterke hjemmelaget. Vi mener Newcastle er bedre enn vist i den svake starten, og tror Rafael Benitez sitt mannskap vil legge nedrykksspøkelse bak seg utover i sesongen. Muto, Dummett og Darlow er alle tvilsomme, mens Sterry og Lejeune er tilbake i trening inn mot denne kampen.

Se alle sesongens nye Newcastle-drakter her!

West Ham ankommer fra hovedstaden med like mange poeng som vertene. Det er således et meget viktig oppgjør i kupongens femte kamp. Etter den fine 3-1 seieren hjemme mot Manchester United har The Hammers bare en seier på de siste seks spilte. Sist ble laget utklasset av serieleder Manchester City med 4-0 på eget gress, mens det nest sist ble 1-1 borte mot Huddersfield. West Ham står med moderate 1-2-3 på fremmed gress så langt i sesongen. Laget har i tillegg til tvilsom form store skadeproblemer. Sanchez, Lanzini, Fredericks, Reid og Yarmolenko er alle uaktuelle til denne kampen. Jack Wilshere er dog tilbake i trening og kan rekke oppgjøret. 

Vi tror Newcastle fortsetter fremgangen, og tar sin fjerde strake seier. H

Følg Spillsenteret på Facebook!

6. Crystal Palace - Burnley
Kupongens siste kamp fra Premier League ser Burnley ta turen sørover til hovedstaden. Møtet med Crystal Palace på Selhurst Park venter. Et særdeles viktig oppgjør i nedre del av tabellen. 

Crystal Palace som avsluttet sist sesong på en veldig fin måte sliter stort. Spesielt hjemme på Selhurst Park har formen vært katastrofalt svak. 0-2-4 tilsier nedrykk alle dager i uken. Bare to scorede mål på disse sju. Merkelig nok i 2-2 kampen mot Arsenal. Borte har Palace vært greie. Laget var faktisk noe uheldig i 0-0 kampen mot Manchester United sist helg. Manager Roy Hodgson må virkelig få sitt Palace opp i tauene på eget gress om dette ikke skal ga galt. 

Wickham er tilbake i trening, mens Benteke og Scott Dann fortsatt mangler. 

Burnley ankommer London med like mange poeng som Palace før denne kampen. Begge står med ni poeng, og med det et poeng over nedrykksstreken. Det er således et særdeles viktig bunnoppgjør som spilles. Burnley sliter borte, og har 1-2-4 ute på tur før denne kampen.
Laget tapte 1-2 hjemme for Newcastle sist, og har med det tapet seks strake ligakamper uten seier. Pope og Ward er ute med skader, mens Gudmundsson og Tarkowski kan rekke kampen etter sine smeller. 

Meget viktig kamp i bunnen. Vi sjanser på Palace-seier, men er vel vitende om at det er en sjanse å ta. H

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

7. Norwich - Rotherham
Kamp sju på kupongen bringer oss over i Championship. Rotherham tar turen til Carrow Road og et møte med ligaleder Norwich. Gjestene med en svak innledning av sesongen. 

Championship har rukket 19 serierunder av de i alt 46 som skal spilles. Norwich er gode og topper serien i øyeblikket med sine 37 innspilte poeng. Med litt flyt med skader og suspensjoner kan det muligens gå hele veien mot et comeback i Premier League. Hjemme har laget 6-0-3 og med det faktisk rom for noe bedring på eget gress til tross for serieledelse.
Det var full runde i midtuken i Championship, og Norwich spilte 0-0 borte mot svake Hull. Nest sist ble det sterke 4-1 borte over Swansea. 

McLean, Morris og Thompson er skadet og spiller ikke. 

Rotherham har i motsetning til Norwich hatt en svak start på sesongen. Laget har prestert greit hjemme med bare et tap, men venter fortsatt på den første bortegevinsten etter ni spilte (0-3-6) Like ille er det at laget bare har funnet nettmaskene fire ganger på disse ni kampene. Prestasjonen på fremmed gress må opp, om ikke nedrykk skal bli fasiten i mai 2019. Rotherham har 2-2 i begge sine to siste i ligaen mot QPR og Sheffield United (begge hjemme) Laget har ingen skade / karantene problemer inn mot denne kampen. 

Serieleder Norwich bør dra i land dette greit. Vi spiller bare et tegn. H

8. Derby - Swansea
Pride Park er arena for kamp åtte på kupongen, hvor Swansea tar turen fra Wales til kamp mot Derby. Begge med greie starter på sesongen, men heller ikke mer (spesielt Swansea).

Derby var involvert i kvalikspill om opprykk sist sesong, hvor Fulham kapret siste plassen i Premier League. Laget har fulgt opp greit i begynnelsen av inneværende sesong, og ligger før denne kampen på plass sju på tabellen. Hjemme på Pride Park har man 5-2-2 å vise til, og med ytterligere litt fremgang på eget gress kan sesongen bli riktig artig for Derby. Laget måtte returnere fra Stoke med et 1-2 tap sist onsdag, mens det nest sist ble seier 2-1 borte mot Sheffield Wednesday på Hillsborough.

Manager Frank Lampard må klare seg uten skadde Bennett og Olsson til denne kampen. I tillegg er Davies og Forsyth tvilsomme. 

Swansea rykket ned fra toppdivisjonen sist sesong, og sliter litt i starten på denne. 26 poeng og plass 11 betyr fem poeng opp til kvalikplass, og hele 10 poeng opp til direkte opprykk, hvilket betyr at laget er i ferd med å bli hektet av i opprykksstriden. Swansea har to stygge hjemmetap i sine to siste (1-4 for Norwich og 1-2 mot West Bromwich) På fremmed gress
har laget greie 3-3-3, men fire tap hjemme holder ikke til å ta del i opprykkskampen.   

Swansea har litt småskader, og både Byers, Narsingh og Carroll er tvilsmme til denne kampen. 

To relativt jevne lag. Vi mener fordel Derby og spiller HU(HUB på 432-rekkeren)

9. Blackburn - Sheffield Wednesday
Wednesday tar den korte turen fra Sheffield til Blackburn og Ewood Park i kamp ni på kupongen. Begge lag i midtsjiktet på tabellen etter 19 runder.  

Blackburn er i ferd med å komme tilbake mot toppen i England. Den tidligere Premier League vinneren rykket opp fra nivå tre sist sesong, og har fulgt opp greit i Championship i inneværende sesong. Med sine 26 poeng er klubben fem poeng fra kvalikplass om opprykk, men samtidig langt fra problemene som befinner seg i feil ende av tabellen. Dog har laget gått på to stygge tap i de siste to kampene (1-3 mot Wigan og 1-4 mot Preston) begge borte. 

Samuel og Gladwin er begge ute for resten av sesongen, mens Lenihan kan rekke kampen etter sin hofteskade. 

Sheffield Wednesday ankommer til Derby med tre poeng mindre på konto enn vertskapet. Laget ligger seks poeng over nedrykk, og er relativt svake på bortebane. Så langt etter ni spilte sier statistikken 3-1-5. Det er tøft i denne ligaen, og onsdagsklubben må opp i tauene for å unngå trøbbel. Laget slo Bolton 1-0 hjemme sist tirsdag, men hadde seks på rad uten seier før det. Ingen skade / karantene problemer inn mot kampen. 

Jevnt og tøft tror vi, men heller ørlite mot Blackburn. Vi dekker dog fult ut på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet) 

10. Queens Park Rangers - Hull
Hull tar turen ned til hovedstaden i denne kampen. Lofthus Road og QPR venter. Gjestene i bunnstriden, QPR i siget etter en tung start. 

QPR innledet med fire strake tap i ligaåpningen. Laget har spilt seg kraftig opp, og ligger i øyeblikket bare tre små poeng etter kvalikplass på tabellen (plass 3-6) De to siste, begge borte, har endt med poengdeling etter 2-2 mot Rotherham og Stoke. Hjemme i London har QPR greie 5-1-3. Litt forbedring her, og QPR kan være en outsider i opprykkskampen, iallfall i kampen om en kvalikplass. Den tidligere engelske landslagstreneren og også Sir Alex Ferguson sin assistent i Manchester United Steve McLaren begynner å få skikk på sitt Rangers. Olamide Shadipo er med sin lårskade eneste fraværende. 

Markus Henriksen sitt Hull har hatt en meget svak start på sesongen. Bare Bolton og Ipswich bak på tabellen, betyr nedrykksplass etter 19 spilte kamper. Laget har svake 2-2-5 borte og vinner ikke ofte på fremmed gress. Bare Bolton har scoret mindre enn Hull så langt. Sist midtuke ble det pene 0-0 hjemme mot serieleder Norwich, mens det nest sist ble tap 0-2 mot Nottingham Forest, også det hjemme. Hull har store skadeproblemer og mangler Kingsley, Evandro og MacDonald til denne kampen. I tillegg er Batty, Weir, Toral og Dicko alle tvilsomme. 

Et bortelag med store skadeproblemer og på nedrykksplass, får problemer i London. Vi tror poengene blir igjen i hovedstaden og spiller bare et tegn. H

Klikk her for å levere din tippekupong

11. Birmingham - Preston
St Andrews er arena for kupongens kamp nummer elleve. Preston tar turen til Midlands for møtet med Birmingham.   

Birmingham har spilt seg opp etter en svak start. Laget vant ikke før i sin niende seriekamp. At laget bare er fire poeng fra kvalikplass i øyeblikket, viser at fremgangen virkelig har kommet etter den svake starten. Sist ble det solide 2-0 borte over Millwall på The Den i London. Nest sist tapte laget det meget prestisjetunge derbyet i Birmingham med 2-4 mot Aston Villa. Det er knallhard kamp om hegemoniet i Birmingham med Aston Villa, West Brom og Birmingham alle i Championship. I øyeblikket er alle de tre inne blant topp 10. Hjemme på St Andrews har Birmingham 3-6-0. Om noen av poengdelingene blir gjort om til seire fremover kan det bli riktig bra. 

Davis er ute med ankelbrudd, Vassell er tvilsom, mens Jose Jota er tilbake i trening inn mot denne kampen.

Nå kan du skrape flax-lodd her!

Preston ankommer Birmingham fem poeng og sju plasseringer etter vertene. Laget er meget begrenset ute på tur og står med 1-3-5 etter ni spilte bortekamper. En grei statistikk hjemme på Deepdale gjør dog at det samlet er noenlunde akseptabelt. Det er dog bare fem poeng ned til nedrykk. Sist midtuke ble det 1-1 hjemme mot sterke Middlesbrough. Dette var niende kamp på rad uten tap, og Preston er således i fin form. Preston rapporterer skadefri tropp før turen til Birmingham. 

Vi heller mot Birmingham-seier, men her er bortelaget i såpass god form at vi tester hjemme og borte. HB. 

12. Middlesbrough - Aston Villa
En meget viktig kamp i toppen avslutter kupongen når Aston Villa tar turen fra Birmingham opp til Riverside og kamp mot Middlesbrough. 

Vertene på tredje, gjestene på åttende plass før denne kampen.
Middlesbrough mistet opprykket etter kvalikspill sist sesong, hvor Fulham kapret den siste plassen i årets Premier League. I øyeblikket ligger laget igjen på kvalikplass, dog bare et fattig poeng fra direkte opprykk. Hjemme på Riverside er man meget vanskelige og hanskes med.
5-3-1 er bra, og laget har bare sluppet inn tre mål på disse første ni hjemme. Laget spilte 1-1 borte mot Preston i siste kamp, og har ikke tapt på de siste sju. 

Rudy Gestede og Sam McQueen er usikre, mens Ryan Shotton er tilbake i trening. 

Aston Villa ankommer Riverside sju poeng etter vertene, dog bare tre poeng fra kvalikplass på tabellen. Laget er sterke hjemme på Villa Park, men desto svakere på fremmed gress. Borteformen lyder på 2-3-4 og må forbedres om laget skal bli innblandet i kampen om kvalikspill for alvor. Sist midtuke var laget innblandet i en utrolig kamp da oppgjøret mot Nottingham Forest på Villa Park endte 5-5. Tre strake seire før den målorgien.   

Villa har Adomah, Bjarnason, Lansbury og Davis alle tvilsomme inn mot denne kampen. 

Viktig kamp på Riverside. Vi tror klart mest på hjemmelaget, og lar det stå til med H. (HU på 432-rekkeren)

96-rekkeren: 
1.
 Southampton - Manchester United HUB
2. Manchester City - Bournemouth H
3. Leicester City - Watford HU
4. Huddersfield - Brighton HU
5. Newcastle - West Ham H
6. Crystal Palace - Burnley H
7. Norwich - Rotherham H
8. Derby County - Swansea City HU
9. Blackburn - Sheffield Wednesday HU
10. Queens Park Rangers - Hull City H
11. Birimingham - Preston HB
12. Middlesbrough - Aston Villa H

432-rekkeren:
1. Southampton - Manchester United HUB
2. Manchester City - Bournemouth H
3. Leicester City - Watford HU
4. Huddersfield - Brighton HU
5. Newcastle - West Ham H
6. Crystal Palace - Burnley H
7. Norwich - Rotherham H
8. Derby County - Swansea City HUB
9. Blackburn - Sheffield Wednesday HUB
10. Queens Park Rangers - Hull City H
11. Birimingham - Preston HB
12. Middlesbrough - Aston Villa HU

Klikk her for å levere din tippekupong