SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Valencia må vinne bunnoppgjøret

Football Soccer - Spanish Liga - Valencia v Barcelona - Mestalla Stadium - Valencia, Spain, 22/10/16. Valencia's Rodrigo Moreno (front) and Barcelona's Samuel Umtiti in action. REUTERS/Heino Kalis

Football Soccer - Spanish Liga - Valencia v Barcelona - Mestalla Stadium - Valencia, Spain, 22/10/16. Valencia's Rodrigo Moreno (front) and Barcelona's Samuel Umtiti in action. REUTERS/Heino Kalis Foto:

Av

Det er krise i Valencia, men i kveld kan de få en opptur.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

OddstipsDet ble fulltreff på søndagens eneste oddstips, dobbelttipset på Celta Vigo og Lyon til flotte 2,63 i odds. Innsatsen var 250 kroner, og vi fikk dermed et formidabelt overskudd. Vi klinket også til med tolv rette på søndagskupongen. Det ga oss 760 kroner i premie, men med ellevere og tiere endte vi opp med 860 kroner.

Det er et tynt oddsprogram denne mandagen. De to mest interessante kampene er FA-cup-oppgjøret mellom Leeds og Cambridge og La Ligakampen mellom Osasuna og Valencia. Det er også kamper i Portugal og Hellas, men de er ikke like spennende. I tillegg er det ishockey fra KHL, og natt til tirsdag er det fire kamper fra NHL.

Søndagskupongen: Glemmesak for Villa!

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Osasuna – Valencia B

Spansk, La Liga. Bunnoppgjør. Osasuna er tabelljumbo i La Liga. De har kun vunnet én av de første 16 seriekampene. De har seks strake tap før møtet med Valencia, og på de seks kampene har de kun scoret ett mål. Petar Vasiljevic er klubbens tredje trener denne sesongen. Det spørs om han klarer å snu skuten.

I forrige serierunden, som ble spilt for tre uker siden, tapte Pamplona-laget 0–2 borte mot Deportivo La Coruna. Kampen var jevnere enn resultatet skulle tilsi, men Deportivo-spillerne var mer effektiv i de avgjørende situasjonen og de vant fortjent. 

Osasuna henger fortsatt med i Copa del Rey, som er den spanske cupen. De gikk videre fra 16-delsfinalen etter å ha vunnet 2–1 sammenlagt mot Granada, men de tapte 0–3 mot Eibar i den første åttendedelsfinalen som ble spilt i forrige uke. Dermed virker det som cupeventyret er over for denne gang.

Mandag møter de et annet bunnlag i La Liga. Valencia ligger på 17.-plass. Det er bare målforskjellen som gjør at de ligger over nedrykksstreken. Storklubben har bare fem poeng mer enn Osasuna, så denne matchen er en sekspoenger for begge lagene.

Valencia, som har to kamper mindre spilt enn lagene i nedrykkssonen, vil kunne få et pusterom i nedrykkskampen med tre poeng. Osasuna på sin side trenger tre poeng for å tette luken opp til Valencia.

Hjemmelaget spiller vanligvis i en 4-4-2-formasjon med Riera og Leon på topp. Høyrebacken Oier er tilbake etter å ha vært suspendert. Osasuna mangler Javier Flano, midtstopperen Miguel Flano og midtbanespillerne Didier Digard og Jaime Romero. Venstreback Fuentes og midtbanespillerne De las Cuevas, Fran Merida og Fausto er alle usikre.

Valencia er i trøbbel. De har ikke vunnet i La Liga siden 16. oktober. Da vant de 2–1 på bortebane mot Sporting Gijon.

Det er ikke bare sportslig klubben har problemer. De har også 350 millioner euro i gjeld, arbeidet på klubbens nye stadion er utsatt i to-tre år og fansen er i full konflikt med klubbeierne. Valencia eies blant annet av forretningsmannen Peter Lim fra Singapore.

Trener Cesare Prandelli tok over som trener i Valencia i slutten av september etter at Francisco Martín «Pako» Ayestarán Barandiarán fikk sparken. Da hadde Valencia tapt de fire første kampene. Den 30. desember valgte Prandelli å trekke seg. Nå skal Voro fungere som trenervikar igjen.

De fikk en liten opptur i cupen, da de slo ut Leganes i 16-delsfinalen, men i den første kampen i åttendedelsfinalen tapte de hele 1–4 på hjemmebane mot Celta Vigo.

Det var en ydmykelse av de sjeldne, og jeg tror de vil prøve å slå tilbake mandag. De har bedre individuelle spillere enn Osasuna, og bør være i stand til å tre poeng i denne kampen.

Valencia har tapt og spilt uavgjort i annenhver av de siste syv kampene. Dersom den trenden fortsetter, så ender mandagens kamp med poengdeling. Jeg tviler på det.

Valencia vil sannsynligvis spille i en 4-3-3-formasjon med Nani og Rodrigo på kantene og Munir i midten. De mangler Joao Cancelo som er suspendert etter å ha blitt utvist i forrige serierunde. Ezequiel Garay er fortsatt skadet. I tillegg er forsvarsspilleren Aymen Adbennour opptatt med oppkjøring til Afrikamesterskapet. Jose Gaya og Aderlan Santos er tvilsomme.

Osasuna har bare scoret ett mål i ligaen i november og desember, og de har ikke fått det til å fungere spillemessig. Valencia sliter også, men jeg mener de har et lag som besitter bedre individuelle ferdigheter enn Osasuna. Det gjør at jeg mener dette bør bli en borteseier. 1,85 i odds brukes i en dobbel.

Los Angeles Kings – Dallas Stars H

NHL, ishockey. Dallas har fått en dårlig oppladning til kampen. De ble forsinket til Los Angeles etter at flyet med laget måtte returnere til St. Louis søndag morgen på grunn av røyk i cockpiten.

Texas-laget kom seg på et nytt fly sent søndag ettermiddag. Stars forward Jamie Benn kan være tilbake til nattens kamp. Han har vært ute i to kamper.

Patrick Eaves scoret sitt 14. mål på lørdag mot St. Louis, og han har dermed like mange scoringer som Tyler Seguin. Dallas gikk på sitt tredje strake tap lørdag, da de tapte 3–4 borte mot St. Louis. De har også tapt 3–4 etter spilleforlengelse mot Montreal og 1–3 mot svake Florida Panthers.

Natt til tirsdag møter de et Los Angeles-lag som har vunnet tre av de siste fire kampene. De ligger på femteplass i Pacific Division, og innehar den andre wild card-plassen i Western Conference.

Kings tok en sterk 4-3-seier mot Minnesota etter spilleforlengelse. Jeff Cartyer hadde ett mål og to målgivende i den kampen. Han har scoret 22 mål så langt denne sesongen, og er den som scorer nest mest i NHL.

Kings har vunnet tre av de siste fire kampene mot Dallas, og jeg tror de vinner igjen i natt. 1,95 i odds er greit nok til en dobbel.

Mandagens dobbelttips er Valencia + Los Angeles Kings. Denne belønnes med 3,61 i odds, og spillestopp er klokken 2040. Innsatsen blir 100 kroner.

Her er vårt dobbelttips mandag 9. januar:

Osasuna–Valencia 3,50–3,20–1,85 B

Los Angeles Kings–Dallas Stars 1,95–3,70–2,75 H

Total odds: 3,61