SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Southampton går på en smelll

Britain Soccer Football - Southampton v Hapoel Be'er Sheva - UEFA Europa League Group Stage - Group K - St Mary's Stadium, Southampton, England - 8/12/16 Southampton's Ryan Bertrand looks dejected after the match  Action Images via Reuters / Paul Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Britain Soccer Football - Southampton v Hapoel Be'er Sheva - UEFA Europa League Group Stage - Group K - St Mary's Stadium, Southampton, England - 8/12/16 Southampton's Ryan Bertrand looks dejected after the match Action Images via Reuters / Paul Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. Foto:

Av

Tottenham har hatt et godt tak på Southampton på bortebane de siste sesongene.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

OddstipsBAs oddstipper er i form om dagen. Tirsdag traff vi på dobbelttips med Columbus og Liverpool (0-1 i handikap). Det ga 3,31 i odds. I tirsdagens andre dobbelttips traff vi på Derby, men SKA St. Petersburg mistet ledelsen helt på tampen. Dermed ble det ikke gevinst. Vi har likevel et fint overskudd så langt denne uken.

Onsdagens oddsprogram er ganske labert for dem som tipper på fotball. Høydepunktet er Southampton – Tottenham på St. Mary's. For de hockeyinteresserte er onsdagen derimot en fest. Det spilles full runde i den norske eliteserien, og det er et variert utvalg med kamper fra hele Europa. Natt til torsdag spilles det også flere kamper i NHL.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto

Southampton – Tottenham B

Engelsk, Premier League. Southampton tok en viktig 3-1-seier borte mot Bournemouth for to uker siden. Det var den fjerde kampen på rad uten tap, uansett turnering.

The Saints viser fin form. De har to seire og én uavgjort på de tre siste kampene i Premier League.

I forrige hjemmekamp vant Southampton 1–0 mot Middlesbrough. Det var tredje hjemmekampen på rad uten tap. I denne perioden har de slått Everton 1–0 og spilt 0–0 mot Liverpool.

Det er 306 minutter siden sist de slapp inn mål i Premier League på St. Mary's. Diego Costa er den siste som scoret mot Southampton på hjemmebane. Han scoret det andre målet da Chelsea vant 2–0. Det er også det eneste tapet til Southampton i Premier League på St. Mary's så langt denne sesongen.

Southampton ligger på åttendeplass med 24 poeng. De er ni poeng bak Tottenham som innehar den siste Europaiga-plassen. De trenger tre poeng i denne kampen om ikke luken opp til femteplassen skal bli for stor.

Southampton mangler den defensive midtbanespilleren Jérémy Pied, venstrebacken Matt Targett, midtbanespilleren Jake Hesketh og angriperen Charlie Austin. Stopperen Florin Gardos er fortsatt ikke spilleklar, mens keeper Alex McCarthy er usikker.

Tottenham på sin side slo Burnley 2–1 i forrige serierunde. Det var Spurs' andre seier på rad. Begge seierne har imidlertid kommet på hjemmebane, og Nord-London-klubben spiller bedre hjemme enn borte.

Hjemme på White Hart Lane er Tottenham ubeseiret denne sesongen. Statistikken viser imponerende 7-2-0 og 19–5 i målforskjell. På bortebane derimot har det klabbet for Spurs. De står med 2-4-2 og 10–7 i målforskjell. Statistikken burde muligens få alarmklokkene til å ringe, men det er verdt å gå litt grundigere til verks.

Ved første øyekast kan borteformen virke elendig. De har nemlig tapt de to siste bortekampene sine, men det er mot Manchester United (0–1) og Chelsea (1-2). Southampton skal på papiret være en svakere motstander.

Etter seieren mot Burnley klatret Tottenham opp på femteplass. De har like mange poeng som Manchester United, men bedre målforskjell. De må vinne denne kampen om laget skal henge med i kampen om en plass i Mesterligaen neste sesong. De ligger fire poeng bak Nord-London-rival Arsenal med én kamp mindre spilt og de er allerede 13 poeng bak Chelsea.

Manager Mauricio Pochettino har en del spillere med småskader. Midtbanespiller Erik Lamela er usikker. Også Toby Alderweireld, venstreback Danny Rose og spissen Vincent Janssen er tvilsomme, men jeg venter at Rose og Alderweireld starter kampen. At sistnevnte er med er utrolig viktig.

Tottenham har hatt et brukbart tak på Southampton på bortebane. De har vunnet tre av de siste fire oppgjørene. De har ikke tapt på St. Mary's siden 2005.

Det er også verdt å merke seg at de har scoret to mål eller mer i de fire siste bortekampene mot laget fra den engelske sørkysten. Jeg tror de vinner onsdagens kamp.

2,40 i odds på Spurs er greit nok til å brukes som singel. Innsatsen blir 100 kroner, og spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt singeltips onsdag 28. desember:

Southampton – Tottenham 2,65 – 3,15 – 2,40 B

Total odds: 2,40