SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Midtukekupong med storkamp i Paris

PSG og Kylian Mbappeer favoritter til å vinne mot Liverpool på hjemmebane i kveld. (AP Photo/Michel Euler)

PSG og Kylian Mbappeer favoritter til å vinne mot Liverpool på hjemmebane i kveld. (AP Photo/Michel Euler) Foto:

Av

Storkampen PSG - Liverpool er naturligvis med på ukens midtukekupong.

DEL

Midtukekupongen (Siste) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddssingel håndball: En gavepakke fra Norsk Tipping

Oddsdobbel CL: Tottenham må VINNE mot Inter

Oddssingel Championship: Suksessen fortsetter for Frank Lampard & Co.

Oddssingel CL: Liverpool tåler å tape mot PSG

Vi har en strålende midtukekupong foran oss denne uken. Seks kamper fra den femte runden av gruppespillet i Champions League med storkampen Paris Saint-Germain - Liverpool som den soleklare godbiten. I tillegg er det som kjent midtukerunde i Championship i England, så de seks siste kampene er derfra. Bonuspotten ble som kjent delt ut på sist lørdags tippekupong. Ca 320 000 kr venter i denne på ukens midtukekupong. Innleveringsfristen er kl 20.30. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

Utrolige 56 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Paris Saint-Germain - Liverpool
Gruppe C lever for fullt og før de to siste rundene kan alle fire lagene gå videre, til og med Røde Stjerne.

Paris Saint-Germain dog (forutsatt at Napoli vinner sin kamp mot Røde Stjerne) helt avhengige av tre poeng mot Liverpool. Skulle det ende uavgjort er laget tre poeng bak Napoli før den avsluttende runden og PSG er bak Napoli på innbyrdes oppgjør. I Ligue 1 er PSG om mulig mer overlegne enn noen gang. 14 kamper og 14 seire. Men de har slitt i Champions League. Innledet med å tape 2-3 borte for Liverpool, før det 6-1 seier hjemme mot Røde Stjerne. Men var i trøbbel hjemme mot Napoli i den tredje runden og lå under både 0-1 og 1-2 i den kampen, før Angel di Maria sikret et helt avgjørende poeng tre minutter på overtid. Så ble det 1-1 i Napoli i forrige runde. Verken Neymar eller Kylian Mbappe spilte helgens seriekamp, men de er som ventet friskmeldte til kveldens storkamp. Dani Alves gjorde et etterlengtet comeback mot Toulouse i helgen, men starter neppe her.

Se Liverpools nye bortedrakt her!

Liverpool på sin side kan "tillate" seg å tape denne og likevel sikre sluttspill med seier hjemme mot Napoli i den siste runden. Liverpool har dog ikke imponert i sine to spilte bortekamper og begge er tapt (0-1 mot Napoli og 0-2 mot Røde Stjerne). Det ser uansett bra ut mannskapsmessig. Det har vært usikkerhet rundt både Joe Gomez og Sadio Mane, men tirsdag kveld er begge klarert for spill onsdag.

Liverpool har tapt begge bortekampene sine i gruppespillet hittil og det vil overraske om de skulle vinne i Paris. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Napoli - Røde Stjerne
Gedigen skuffelse for Napoli i Serie A-kampen hjemme mot tabelljumbo Chievo søndag med 0-0. Tapte dermed ytterligere terreng til Juventus og selv med 9-2-2 på de tretten første seriekampene, er avstanden opp til Juventus på hele åtte poeng. Leder gruppe C med etter fire runder med seks poeng og vil også lede gruppe med seier her, men risikerer likevel å ende opp på 3. plass. Det skjer dersom PSG slår Liverpool og Napoli taper borte mot Liverpool i den siste gruppespillkampen. Liverpool vil da kunne ta seg forbi Napoli på bedre innbyrdes/bedre målforskjell selv om Liverpool da har tapt tre av sine seks gruppespillkamper, mens Napoli kun taper en. Så nådeløs kan fotballen være. Vlad Chiriches, Amin Younes and Simone Verdi er alle fortsatt på skadelisten for Napoli, men de har ingen nye fravær.

Se alle sesongens nye Napoli-drakter her!

Røde Stjerne har fåt real juling i sine to spilte bortekamper. 1-6 mot PSG og 0-4 mot Liverpool. Men hjemme i Beograd har de bitt veldig godt fra seg. Holdt Napoli til 0-0 og slått Liverpool 2-0. Det er faktisk slik at Røde Stjerne aldeles ikke er ute av kampen om avansement. Vinner Røde Stjerne sine to siste kamper, så er de videre. Spissen Richmond Boakye skal være eneste fravær for bortelaget.

Napoli må uansett finne seg i å være storfavoritter hjemme her og Røde Stjerne må heve seg mange hakk fra bortekampene mot hhv PSG og Liverpool. Napoli misser ikke denne. H.

Følg Spillsenteret på Facebook!

3. Tottenham - Inter
Tottenham har satt seg selv i en meget vanskelig posisjon før de to siste gruppespillkampene i gruppe B. Rotet bort to poeng i borteoppgjøret mot PSV, men Harry Kane berget i det minste tre poeng med sin 2-1 scoring i sluttminuttene mot nettopp PSV i den forrige gruppespillkampen. Tottenham må slå Inter, men det spørs om det er nok all den tid Tottenham også etter alle solemerker også må slå Barcelona borte i den siste gruppespillkampen. Tottenham er uansett på rett spor nå og knuste Chelsea 3-0 hjemme i lørdagens seriekamp.  Hugo Lloris er tilbake etter karantene. Ellers er Davinson Sanchez, Mousa Dembele, Victor Wanyama og Kieran Tripper fortsatt ute med skader. Unge Juan Foyth er ikke påmeldt til Champions League og får således ikke spille etter å ha startet de tre siste seriekampene. Men heldigvis for Tottenham var Jan Vertonghen tilbake på benken mot Chelsea og han er nok med fra start her. Danny Rose er dog trolig tilbake i troppen etter å ha vært ute i halvannen måned.

Se den nye bortedrakten til Tottenham her!

Inter fikk med seg ett poeng hjemme mot Barcelona i den forrige runden, og selv med tap her er det gode sjanser for at Inter tar seg videre all den tid de har hjemmekamp mot PSV i den siste runden. Tar Inter poeng i London er de videre uansett. Inter innledet Serie A med kun fire poeng på de fire første seriekampene, men står med åtte seire på de ni neste seriekampene. Men er allerede ni poeng bak Juventus.  Sime Vrsaljko  er ute med skade, det samme gjelder fortsatt for Roberto Gagliardini og Joao Mario.

Det er kun seier som gjelder for Tottenham her og "generalprøven" mot Chelsea lørdag kveld, vitner om at Tottenham er i knallform. Vi tror på hjemmeseier. H.

Se årets bortedrakt for Inter her

4. PSV Eindhoven - Barcelona
PSV Eindhoven dundrer videre hjemme i Eredivisie. Lørdag kveld tok laget sin trettende strake seire og står med maksimale 39 poeng hittil. Har fått dårlig betalt for gode prestasjoner i gruppespillet hittil. Innledet med å ryke 0-4 borte for Barcelona, men hang mye bedre med i den kampen enn resultatet indikerer. Så ble det knepent 1-2 tap hjemme fo Inter, deretter 2-2 hjemme mot tottenham. I den siste gruppespillkampen ledet laget 1-0 borte mot Tottenham med under kvarteret igjen å spille, men endte opp med å tape 1-2. Med kun ett poeng hittil, er det 3. plassen laget må kjempe for nå. Ryan Thomas er fortsatt den eneste spilleren på skadelisten for nederlenderne.

Skaff deg årets Barcelona-drakt her

Barcelona var best i toppoppgjøret borte mot Atletico Madrid lørdag kveld, men kom likevel under 0-1 midtveis i andre omgang. Ousman Dembele sørget for en fortjent utligning for Barcelona i sluttminuttene. Mistet serieledelsen i La Liga ettersom Sevilla vant sin kamp søndag kveld. Har allerede sikret avansement i denne gruppa. Onsdag må laget unnvære Luis Suarez, Rafinha, Sergi Roberto og Arthur som alle er nye på skadelisten etter lørdagens kamp.  I tillegg er Vermaelen fortsatt ute. De gode nyhetene er at både Philippe Coutinho og Ivan Rakitic er friskmeldte og med i troppen til Nederland.  Forventet startellever i Eindhoven: ter Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Dembele, Messi og Coutinho.

PSV er nok i stand til å skape visse problemer for Barcelona her og med tanke på at Barcelona allerede er klare for avansement, er det et visst skrellpotensiale. UB.

5. Borussia Dortmund - Club Brügge
Borussia Dortmund går som toget i hjemlig Bundesliga og er fortsatt ubeseiret etter den tolv første seriekampene. 2-1 seier borte mot Mainz lørdag var sesongens niende seier. Har 30 poeng og leder med fire poeng ned til Borussia Mönchengladbach på 2. plass. Ned til Bayern München er det faktisk hele ni poeng etter at Bayen rotet vekk to nye poeng hjemme mot Fortuna Düsseldorf lørdag. I Champions League ble det som forventet tap borte mot Atletico Madrid i den forrige runden, men de tre øvrige er alle vunnet. Tar Dortmund minst ett poeng her, er de videre til sluttspillet. Marcel Schmelzer er eneste spiller på skadelisten for den tyske serielederen.

Se den nye bortedrakten til Borussia Dortmund her!

Club Brügge har faktisk kun en seier på de sju siste seriekampene (1-3-3) i hjemlig serie. Er likevel fortsatt på 3. plass etter en sterk start på sesongen. Smalt til med 4-0 seier borte mot Monaco i den forrige gruppespillsrunden, men makter kun 1-1 i hjemmekampen mot Monaco. Er således under hardt press før de to siste som i tillegg er tøffe (avslutter hjemme mot Atletico Madrid). Bortelaget sliter med en god del skader for tiden og det er nok noe av forklaringen på at det lugger i seriespillet. Thibault Vlietinck, Arnaut Danjuma Groeneveld og Dion Cools er blant spillerne som risikerer å miste onsdagens kamp, mens spissen Jelle Vossen er ute for resten av året.

Det er vanskelig å finne argumenter for annet enn hjemmeseier her. H.

6. FC Porto - Schalke 04
Foran hver eneste sesong blir Porto tappet for nøkkelspillere, men likefullt fortsetter de å prestere i Europa. Nå kan det selvsagt innvendes at Porto var heldige med trekningen i denne gruppa, men jobben skal uansett gjøres og den har de gjort. Ti poeng på de fire første gruppespillkampene, betyr at avansement sikres med minimum ett poeng her. Vincent Aboubakar er fortsatt ute med skade for Porto.

Etter en fryktelig start med fem strake tap i Bundesliga, har Schalke etterhvert kommet seg på beina. Fire seire er tatt på de sju siste seriekampene og laget har avansert til 14. plass. Har også levert bra i gruppespillet og selv med tap her, har laget alt i egne hender foran avslutningskampen hjemme mot poengløse Lokomotiv Moskva. 1-0 seier mot nettopp Lokomotiv Moskva og 0-0 mot Galatasaray i de to spilte bortekampene. Cedric Teuchert, Hamza Mendyl, Mark Uth, Weston McKennie, Sascha Riether og Breel Embolo er alle usikre til onsdagens kamp i Porto og må sjekkes nærmere kampstart.

Porto har avansement i egne hender, de har rutine fra Europa og unngår nok tap her. HU.

7. Swansea - West Bromwich
Graham Potter og Swansea stod med tre seire på de fire siste kampene før lørdagens hjemmekamp mot serieleder Norwich. Undertegnede hadde tro på laget og lanserte Swansea i en dobbel med Fulham. Det endte med magaplask for Swansea og hele 1-4 tap. Henger uansett greit på øvre halvdel og ligger på 10. plass før ukens midtukerunde med totalt 26 poeng. Det er fem poeng opp til Derby på den viktige 6. plassen. Totalt 4-2-3 hjemme på Liberty stadium. Potter har ingen nye skader eller karantener å forholde seg til.

Etter en svak periode med kun ett poeng på fire kamper, har West Bromwich slått tilbake med knallsterke 4-1 hjemme mot Leeds og en sterk 2-1 seier borte mot Ipswich. Er det mestscorende laget i Championship hittil og står med 39 mål  på sine 18 første seriekamper. Har avansert til 4. plass og står med 31 poeng, fem poeng bak serieleder Norwich. Men er ustabile borte og står kun med 3-3-3 hittil. Kyle Bartley og Bakary Sako er de eneste spillerne som er usikre for bortelaget.

Begge disse lagene rykket som kjent ned fra Premier League i vår. De fire siste tilsvarende har således alle blitt spilt i Premier League og Swansea har vunnet alle fire. Swansea kan helt klart vinne igjen. Denne er vrien. Vi bruker alle tegn. HUB.

Fredag kan du stikke av med 214 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

8. Aston Villa - Nottingham Forest
Dean Smith har åpenbart begynt å få sving på Aston Villa etter at han ble hentet fra Brentford. Smith måtte riktignok tåle bortetap både mot Norwich (1-2) og QPR (0-1) i innledningen av sin karriere som Villa-manager, men søndag kom Villas tredje strake seier når Birmingham ble slått 4-2 hjemme på Villa Park. Villa har nå avansert til 8. plass og står med 27 poeng. Gledelig for oss nordmenn er at Ørjan Nyland nyter Dean Smiths tillit og er Villas foretrukne målvakt. Villa står med solide 5-3-1 hjemme hittil. John McGinn kan bli klar, mens Henri Lansbury er usikker.

Nottingham Forest og Middlesbrough har færrest tap hittil og Forest har kun to tap på sine 18 første seriekamper. Med hele ni poengdelinger, er likevel ikke Forest høyere enn på 7. plass. Solide 5-4-1 på de ti siste seriekampene. Tapet kom hjemme mot serieleder Norwich femte sist (1-2). Sterk 2-0 seier borte mot Hull i helgen. 3-5-1 totalt på bortebane. Spissen Daryl Murphy er tilbake etter virus.

2-1 og 2-2 i de to siste tilsvarende. Villa har fått opp farten og vinner igjen? H.

Følg Spillsenteret på Facebook!

9. Wigan - Blackburn
Her venter et oppgjør mellom de to lagene som endte på de to øverste plassene i forrige sesongs League One og dermed rykket direkte opp.

Wigan stod med fire strake tap, før det endelig ble poeng igjen lørdag. Da endte det 0-0 hjemme mot Reading. Det er bortebane som har vært den store utfordringen for Wigan hittil, hele åtte av ni bortekamper er tapt. Hjemme på DW stadium har gått veldig mye bedre, der er fem av ni kamper vunnet (5-3-1). Wigan holder 17. plass før midtukerunden med totalt 21 poeng. Ned til Bolton under streken skiller kun fire poeng. Gavin Massey, Michael Jacobs, Chey Dunkley og Antonee Robinson er alle fremdeles på skadelisten. Ny på den listen er midtbanespilleren Nick Powell.

Blackburn har klart seg noe bedre. Står med 26 poeng og ligger på 11. plass før midtukerunden. Svært variable 3-3-3 på bortebane og lørdag ble det stygge 1-4 borte mot Preston. Har også variert mye i det siste med 3-2-3 på de åtte siste seriekampene. Elliott Bennett soner karantene for bortelaget.

Tilsvarende oppgjør i League One forrige sesong endte 0-0. Wigan har kun ett hjemmetap hittil og unngår tap også her? HU.

Se alle sesongens nye Premier League-drakter her

10. Millwall - Birmingham
Millwall hadde en fantastisk andre halvdel forrige sesong og var i nærheten av å kapre en playoffplass. Men endte tilslutt på 9. plass, ikke minst takket være råsterke 12-7-4 på hjemmebane. Men har ikke fulgt opp denne sesongen. Er fortsatt seiersløse på ni bortekamper (0-2-7), men er som vanlig klart bedre hjemme på the Den med 4-3-2 hittil. Er dog kun målforskjellen unna å ligge på direkte nedrykksplass. Står med flotte 3-1-0 på de fire siste hjemmekampene. Steve Morison og Tom Elliott er begge usikre, mens Tom Bradshaw fortsatt er skadet.

Etter en meget god periode med 5-3-1 på de ni siste seriekampene, måtte Birmingham se seg slått 2-4 i byderbyet borte mot Aston Villa søndag. Har uansett levert bra hittil og kun fire av 18 seriekamper er tapt (5-9-4). Ligger på 12. plass før denne midtukerunden med totalt 24 poeng. Men bortetallene er ikke bedre enn 2-3-4. Birmingham har ingen nye skader eller karantener etter søndagens kamp.

Millwall vant tilsvarende kamp 2-0 forrige sesong. Vi er i beit for sikre og sjanser på at hjemmelaget fortsetter å prestere på The Den. H.

11. Ipswich - Bristol City
Tabelljumbo Ipswich står fortsatt uten seier hjemme på Portman Road etter at det ble 1-2 tap mot West Bromwich fredag kveld. Nyansatte Paul Lambert har dermed to uavgjorte og ett tap på sine tre første kamper som manager. Fattige 11 poeng hittil etter 0-6-3 på ni hjemmekamper og 1-2-6 på ni bortekamper. Ipswich har ingen nye skader eller karantener siden fredagens kamp.

Bristol City har levert som forventet hittil og ligger på 14. plass før denne midtukerunden med totalt 22 poeng. Helt lik poengfangst både hjemme og borte med 3-2-4. Formen er dog nedadgående med kun to seire på de ti siste seriekampene (2-2-6). Lørdagens 0-2 tap borte mot Leeds var lagets fjerde strake tap. Midtbanespilleren Josh Brownhill soner karantene etter å ha fått rødt kort mot Leeds. Bailey Wright er aktuell for første gang denne sesongen.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende på Portman Road. Før eller siden tar Ipswich sesongens første hjemmeseier. Det bør være muligheter for at den kan komme onsdag. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

12. Stoke - Derby
Uavgjortspesialist Stoke med sin fjerde poengdeling på de fem siste seriekampene da det ble 2-2 hjemme mot Queens Park Rangers lørdag. Totalt står laget med 5-8-5 og 23 poeng og ligger på en skuffende 13. plass. Opp til Derby på 6. plass og den siste playoffplassen skiller det åtte poeng. Har variert en god del på hjemmebane hittil og står med moderate 3-3-3 på de ni første hjemmekampene. Det er ingen nye skader eller karantener for Stoke.

Derby slo tilbake etter det noe overraskende 0-3 tapet hjemme for Aston Villa i den siste seriekampene før landslagspausen med 2-1 seier borte over Sheffield Wednesday lørdag. Helt fortjent var det ikke, men det er som kjent målene som teller i fotball. Derby henger uansett med i toppen og ligger på 6. plass før midtukerunden med 31 poeng. 4-2-3 totalt på bortebane. Craig Forsyth, Mason Bennett, Joe Ledley og Marcus Olsson er fortsatt ute for Derby.

Denne er vrien. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Paris Saint-Germain — Liverpool HU

2. Napoli — Røde Stjerne H

3. Tottenham — Inter H

4. PSV Eindhoven — Barcelona UB

5. Borussia Dortmund — Club Brugge H

6. FC Porto — Schalke 04 HU

7. Swansea  — West Bromwich HUB

8. Aston Villa — Nottingham Forest H

9. Wigan  — Blackburn HU

10. Millwall — Birmingham H

11. Ipswich  — Bristol City HU

12. Stoke — Derby U

432-rekker:
1. Paris Saint-Germain — Liverpool HU

2. Napoli — Røde Stjerne H

3. Tottenham — Inter H

4. PSV Eindhoven — Barcelona UB

5. Borussia Dortmund — Club Brugge H

6. FC Porto — Schalke 04 HU

7. Swansea — West Bromwich HUB

8. Aston Villa — Nottingham Forest H

9. Wigan — Blackburn HU

10. Millwall — Birmingham H

11. Ipswich — Bristol City HUB

12. Stoke — Derby HUB

Klikk her for å levere din tippekupong