SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Leeds jakter cupsuksess

Chris Wood cog Stuart Dallas skal forsøke å slå ut Cambridge i FA-cupen mandag.

Chris Wood cog Stuart Dallas skal forsøke å slå ut Cambridge i FA-cupen mandag. Foto:

Av

Leeds viser forrykende form.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

OddstipsDet ble fulltreff på søndagens eneste oddstips, dobbelttipset på Celta Vigo og Lyon til flotte 2,63 i odds. Innsatsen var 250 kroner, og vi fikk dermed et formidabelt overskudd. Vi klinket også til med tolv rette på søndagskupongen. Det ga oss 760 kroner i premie, men med ellevere og tiere endte vi opp med 860 kroner.

Det er et tynt oddsprogram denne mandagen. De to mest interesssante kampene er FA-cup-oppgjøret mellom Leeds og Cambridge og La Liga-kampen mellom Osasuna og Valencia. Det er også kamper i Portugal og Hellas, men de er ikke like spennende. I tillegg er det ishockey fra KHL, og natt til tirsdag er det fire kamper fra NHL.

Søndagskupongen: Glemmesak for Villa!

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Cambridge United - Leeds United B

Engelsk, FA-cup 3. runde.  League 2-klubben Cambridge United har virkelig funnet formen. Før FA-cupoppgjøret mot Leeds United har laget seks seirer på de syv siste ligakampene. Laget fra den kjente universitetsbyen ligger bare ett poeng bak Barnet som innehar den siste playoffplassen i League Two.

Sist ble svake Notts County slått 4-0, og spillerne hadde fått forbud om å snakke om FA-cupkampen til etter den kampen.

Manager Shaun Derry er tidligere Leeds-kaptein, så mandagens kamp blir spesiell for ham. Leeds rykket ned fra Premier League i 2004, og Derry spilte på laget som kom til playoff-finalen i 2006 hvor Leeds tapte mot Watford.

Derry vet at laget hans har en formidabel oppgave hjemme på Abbey Stadium, men de har spilt på seg selvtillit i de siste fem kampene.

På veien til 3. runden i FA-cupen har de slått ut Dover Athletic fra National League og Coventry fra League One. De måtte ha ekstraomganger for å slå ut Dover, men slo brutalt tilbake mot Coventry. De vant hele 4-0 hjemme mot League One-laget.

Shaun Derry stiller vanligvis opp laget i en 4-2-3-1-formasjon, og de prøver å spille ballen i laget og bygge opp angrepene bakfra, men i kampen mot Leeds vil de antakeligvis bli tvunget til å spille mer direkte og forsøke å kontre. Offensivt har Luke Berry vært lagets viktigste spiller. Han er Cambridge sin toppscorer denne sesongen med ti mål. 

Cambridge håper at Brad Halliday og George Maris kan spille mandagens kamp mot Leeds. Det er imidlertid klart at de må klare seg uten midtbanespiller Keith Keane. Angriperen Barry Corr og vingen Medy Elito er også ute.

Leeds United er på playoffplass - to divisjoner opp i ligasystemet. Det gamle storlaget har virkelig vist at de vil tilbake til Premier League denne sesongen. De er uten tap i de fem siste kampene, hvor de står med 4-1-0. Senest ble Rotherham slått 3-0 i Yorkshire-derbyet. I tre av de fem siste kampene har Leeds holdt nullen.

Garry Monk er forbannet på kampoppsettet denne uken, som han kaller «latterlig». Leeds spiller i FA Cupen mot Cambridge mandag og allerede fredag spiller de en viktig kamp i Mesterskapserien mot Derby.

Monk vil helt sikkert gjøre endringer på laget før FA-cupkampen, men spørsmålet er hvor mange av førstelagsspillerne han velger å spare til fredagens match.

Eunan O'Kane kan være tilbake hos Leeds etter å ha vært ute i syv kamper på grunn av skade. Gjestene mangler Charlie Taylor, så Gaetano Berardi er ventet å spille venstreback.

Det er flere grunner til å stole på Leeds:

  • Dette er bare det femte møtet mellom Cambridge og Leeds, og Leeds har aldri tapt mot League Two-laget.
  • Sist lagene møttes Leeds
  • var tilbake i 1984. Det oppgjøret endte 2-2 på Abbey Stadium.
  • Cambridge er det laget som har scoret nest mest mål i de to første rundene i FA-cupen. De har ni mål på to kamper, bare Wimbledon har scoret mer. De har elleve.
  • Vertene slo ut Coventry fra League Two i andre runden, men de har ikke slått ut to lag fra høyere divisjoner i samme FA-cup-sesong siden 1990-1991.

Nå skal det sies at sist Leeds møtte et lag fra lavere divisjoner så røk de ut av FA-cupen. De tapte mot Rochdale i 2013-2014-sesongen, men jeg mener denne sesongens Leeds-mannskap holder et nøyere nivå.

Greit at Leeds ikke har vært noe stort lag i FA-cupen, men de skal være gode nok til å eliminere Cambridge. Jeg synes 1,85 for Leeds-seier er greit som mandagen singeltips. Innsatsen blir 250 kroner, og spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt singeltips mandag 9. januar:

Cambridge United - Leeds United 3,50 - 3,25 - 1,85 B

Total odds: 1,85