SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Leeds fester grepet om opprykksplassen

Leeds United og Kalvin Phillips (t.v.) har mulighet til å overta tabelltoppen i Championship med seier mot Sheffiled United lørdag formiddag. (Mike Egerton/PA via AP)

Leeds United og Kalvin Phillips (t.v.) har mulighet til å overta tabelltoppen i Championship med seier mot Sheffiled United lørdag formiddag. (Mike Egerton/PA via AP) Foto:

Av

Leeds kan klatre til topps i Championship, iallfall for noen timer, med seier i lørdagens toppkamp mot Sheffield United. Vi tror de griper den muligheten.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddsdobbel: Tysk fredagsdobbel til knallfin odds

Oddssingel Ligue 1: Lille leverer på hjemmebane

Oddstips lørdag: Leeds fester grepet om opprykksplassen

Trav: Herlig lunsjomgang på Solvalla

Det spilles kvartfinaler i FA-cupen denne helgen, og det gjør at lørdagens langoddsprogram kun inneholder tre kamper fra Premier League. Lørdag spilles også tre av kvartfinalene i FA-cupen, hvor høydepunktet for anglofile nordmenn er kampen mellom Wolverhampton og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. I tillegg er det som vanlig på en lørdag full rulle i Championship, League One og League Two. Ellers spilles det interessante kamper i 1. Bundesliga, i Serie A og i La Liga. Verdenscupavslutningen i alpint pågår i Andorra og lørdag er det slalåm for kvinner og storslalåm for menn på menyen. Det er også verdenscupsprint i Falun for kvinner og menn. Natt til søndag spilles det kamper i NHL og MLS.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Leeds United – Sheffield United 2,00 – 3,10 – 3,20 H (spillestopp kl. 1310)

Leeds kan ta et stort steg mot en retur til Premier League hvis de vinner Yorkshire-derbyet mot Sheffield United lørdag formiddag. Alle topp tre-lagene i Championship vant sine kamper i forrige serierunden. Det betyr at Leeds fortsatt innehar annenplassen på tabellen, to poeng bak serieleder Norwich og to poeng foran lørdagens motstander som ligger på tredjeplass.

Leeds har vært solide hjemme på Elland Road. Statistikken viser 12-3-3 og 32–15 i målforskjell.

Den gamle storheten fra Yorkshire tapte mot Norwich i starten av februar, men de har kommet sterkt tilbake og vunnet fem av de siste syv ligakampene. Før toppkampen mot the Blades har de vunnet tre kamper på rad.

Hjemmestatistikken til Leeds er ikke til å kimse av. De har vunnet åtte av de ti siste kampene foran sine egne fans, og de har scoret to mål eller mer i de tre siste seirene siden tapet mot Norwich. I forrige hjemmekamp banket de WBA hele 4–1.

På samme tid for et år siden møtte Sheffield United veggen. De rykket opp fra League One sist sesong, og overrasket alle med å blande seg inn i opprykkskampen.

Chris Wilder må håpe at spillerne hans takler det å ligge i toppen bedre denne sesongen. Med seier i lørdagens bortekamp vil de gå forbi Leeds på tabellen og opp på direkte opprykksplass. Da kan laget fra stålbyen styre sin egen skjebne i opprykkskampen.

Suksessen til Wilder med barndomsklubben sin har fått andre større klubber til å snuse på manageren. Han har blitt linket til en rekke jobber de siste månedene.

Men Wilder virker happy på Bramall Lane, og det virker som både spillerne og tilhengerne har troen på at han kan føre klubben tilbake til Premier League.

Sheffield United har vært brukbar på bortebane denne sesongen. Fasiten viser 8-5-5 og 28–21 i målforskjell. The Blades er ubeseiret i ni Championship-kamper på rad, og de har vunnet seks av dem.

Bortestatistikken er ikke like imponerende. De har kun vunnet én av de siste fem bortekampene i ligaen, og de har spilt uavgjort i tre av de fire siste borte.

Leeds vant bortekampen på Bramall Lane 1–0 tidligere denne sesongen, men Leeds har ikke vunnet to kamper mot Sheffield United i samme sesong siden 1991-1992-sesongen.

Samtidig har the Blades ikke vunnet to kamper på rad på Elland Road siden 1961.

For en kamp dette ligger an til å bli. Det er ikke rart at denne kampen er TV-kamp i England. Det er nummer to og nummer tre på tabellen som møtes, og det er attpåtil et lokalderby. Kan det bli mer nerve? Neppe. Det er mye som står på spill for begge lagene. Vinner Leeds, så vil de skaffe seg en solid luke. Dersom Sheffield United tar alle tre poengene vil de overta annenplassen.

Det blir også interessant å se hvordan værforholdene spiller inn. Det er ventet kraftig vind over hele Storbritannia i helgen. Jeg tror imidlertid ikke at vinden vil avgjøre hvem som vinner.

Jeg tror dette blir en ny jevn kamp. Leeds har vært gode på hjemmebane, og jeg tror hjemmebanefordelen blir avgjørende. Oddsen på Leeds -seier er 2,00. Det funker som et singeltips.

Klikk her for å levere dette spillet