SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Celtic ordner tre poeng i julegave

Britain Football Soccer - Aberdeen v Celtic - Scottish League Cup Final - Hampden Park, Glasgow, Scotland - 27/11/16 Celtic's Callum McGregor and Scott Brown celebrate winning the final Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Britain Football Soccer - Aberdeen v Celtic - Scottish League Cup Final - Hampden Park, Glasgow, Scotland - 27/11/16 Celtic's Callum McGregor and Scott Brown celebrate winning the final Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. Foto:

Av

Både Celtic og Rangers bør vinne greit.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LørdagsbongenHvis en frustrert frue noen gang skulle uttale noe i retning av at «det skulle ikke forundre meg om det blir spilt fotball på selveste julaften også!», så skal du bare rolig bekrefte at det gjør det faktisk. I hvert fall i år.

Det er full runde i Skottland lillejulaften og julaften, og både Celtic og Rangers bør vinne greit i kamp 1 og 2 på lørdagsbongen. Ellers skal vi til italiensk Serie B.

Sjekk all verdens tabeller her

Bonuspotten vokser og vokser. Den som skulle klare å bli alenevinner onsdag får 1,9 millioner kroner kroner inn på kontoen, mens pausepotten ligger på 180 000 kroner.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er julaften klokken 1325.

1. Rangers - Inverness Caledonian Thistle  H

Se der, litt skotsk fotball på lørdagsbongen, som denne uken har innlevering julaften kl. 1325! Rangers er tilbake i toppen, er nummer to bak suverene Celtic. Inverness er også nummer to, fra bunnen. Med andre ord bør dette være grei skuring for Rangers.

2. Hamilton Academical - Celtic  B

Hamilton har gått fra fem strake uavgjorte, til to strake tap. Celtic er akkurat så suverene som de bør i Skottland, så lenge Rangers fortsatt er under oppbygning etter tvangsnedrykket. Ingen grunn til å gardere her heller.

3. Dundee United - St. Mirren  H(U)

Så var vi på nivå 2 i Skottland, noe vi kan avsløre at vi ikke har inngående peiling på. Men la gå, det er jul, og vi deler glatt ut et favorittstempel til hjemmelaget her. De er nummer to, mens St. Mirren er helt sist. Men bortelaget har våknet, har syv poeng på de tre siste!

4. Ayr United - Dumbarton  (U)B

Ayr har ikke vunnet på syv kamper, noe som har sendt dem ned på nest siste plass i skotsk Championship. Det er en plass Dumbarton hadde inntil seieren mot Falkirk sist. Det er utvilsomt bortelaget som er i best form her, men i desperate bunnkamper kan mye skje.

5. Hibernian - Raith Rovers  H

«Hibs» tørster etter å komme seg opp igjen der de stort sett har vært. Etter en 2.-plass og en 3.-plass på de to årene etter neddykket i 2014, leder de nå serien. Og selv om de har rotet litt i det siste, tror jeg ikke de gir vekk noe på hjemmebane mot formsvake Raith.

6. Greenock Morton - Queen of the South  H

Greenock har 1-3-1 på sine fem siste. Det har tatt dem litt nedover etter en glimrende periode med fire strake seire i oktober/november. Her kan de komme på vinnersporet igjen, for formen til Queen of the South er helt på trynet (0-4-6 på de ti siste).

7. Carpi - Hellas Verona  U(HB)

Så er vi i italiensk Serie B, der Hellas Verona beholder topplassen etter seier over Virtus Entella mandag. Men denne er likevel vrien. De færreste italienske gutter liker seg for langt vekke fra mor, ei heller Veronas spillere. Carpi er et i tilleg bra lag, dette blir en hel.

8. Frosinone - Benevento  H(U)

Toppkamp her. Frosinone var ganske suverene på nivå 2 i Italia inntil for et par uker siden, men nå har de fire siste gitt en seier, to uavgjorte og et tap. Men Benevento har, tross plasseringen, bare to borteseire. Typisk italiensk, altså, og jeg tror ikke på B.

9. SPAL 2013 - Ternana  H

SPAL er fra Ferrara i Nord-Italia, nærmere bestemt regionen Emilia-Romagna inn mot Adriaterhavet. Laget ligger på playoff, milevis foran Ternana som sliter i bunnen. Og siden begge er klassiske hjemmelag så langt denne sesongen, skal denne være grei.

10. Perugia - Latina  H(U)

Perugia er inne i det seks lag store playoff-feltet i Serie B. Latina er åtte poeng bak, og dermed bare såvidt over nedrykksstreken. Bortelaget har en oppsiktsvekkende evne til å spille U, de har gjort det i 12 av 17 kamper så langt! Altså er dette en HU.

11. Ascoli Picchio - Bari  (H)U

Ascoli er i bra form, med 2-2-0 på de fire siste. Har en lei tendens til å spille uavgjort hjemme, de har delt poengene i fem av ni kamper på eget gress så langt. Og siden Bari også gjerne deler på godene, gjør en lurt i å ta med U-en her også.

12. Avellino - Salernitana  U

Avellino er nest sist i Serie B, med bare én seier på de åtte siste (1-2-5). Men kampene er ofte jevne. Salernatina plukker med seg jevnt med poeng, men svært ofte bare ett. På 19 kamper har de ni uavgjorte. Skulle ikke forundre meg mye om det blir en U her også!