SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Aalesund har hjemmebanefordelen

ÅLESUND  20181125.
1. divisjon fotball 2018: Aalesund - Nest-Sotra. Aalesunds Pape Habib Gueye feirer 1-0 i kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesund og Nest-Sotra på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

ÅLESUND 20181125. 1. divisjon fotball 2018: Aalesund - Nest-Sotra. Aalesunds Pape Habib Gueye feirer 1-0 i kvalifiseringskampen i fotball mellom Aalesund og Nest-Sotra på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Av

Et meget spennende oppgjør venter på Color Line i dag, og vi tror hjemmelaget har gode muligheter!

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige torsdagsmeny:

Oddssingel Europa League: Europa-eventyret fortsetter i Sarpsborg

Oddssingel Europa League: Rangers spilles til overodds

Oddsdobbel ishockey: Svensk hockeydobbel til over tre ganger innsatsen

V4-lunsj Sverige: Ohlsson viser vei mot lunsjkronene

V5-lunsj Norge: Kan gigafavoritten tape på Momarken?

En ny gnistrende oddstorsdag har vi foran oss. Etter å ha fått servert spennende Mesterliga-fotball i to dager nå, så er det Europa League som står i fokus torsdag. Mange kjente lag skal ut. Blant annet Arsenal, Chelsea, Sarpsborg, Rosenborg og en hel haug til. I tillegg spilles det en meget viktig kvalikkamp om opprykk til Eliteserien mellom Aalesund og Sogndal. Det er masse spillbare objekter å finne, og vi tror denne torsdagen kan bli en ordentlig opptur. 

Fredag kan du stikke av med 214 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Aalesund - Sogndal 2,15 - 3,20 - 3,00 H (Spillestopp kl. 1755)

Dette er altså en opprykkssemifinale. Vinneren av dagens kamp møter Stabæk over to kamper, og de som går seirende ut av den kampen - de spiller i Eliteserien neste år. Mellom disse lagene skal det avgjøres i kveld. Det er en en kamp og vi tror på et herlig oppgjør. 

Kampen spilles på Color Line i Aalesud. Det er fordi tangotrøyene endte på tredjeplass i årets Obos-liga. Og det hele åtte poeng foran dagens motstander Sogndal. Aalesund er et godt fotballag som virkelig har gjennomført en god sesong. Lars Bohinen sine gutter var et fattig poeng unna Mjøndalen, og direkte opprykk til Eliteserien. 1-3-tapet for Viking i den nest siste hjemmekampen var tøff å fordøye. Det samme var og tapet for Sogndal 28. oktober. Meget viktig poeng gikk tapt her.

Derfor ble det kvalik i stedet. Den første kampen mot Nest-Sotra ble ingen «høydare» av en match, men dagens hjemmelag vant kontrollert 1-0. Målet kom i det 52. minutt, og Aalesund avsluttet kampen uten at noen av spillerne ble skadet. Derfor blir det trolig veldig lik startoppstilling til dagens kamp. Kampen endte dog ikke uten dramatikk. Det vil nok bli husket en stund at Aalesund-trener Lars Bohinen ble dyttet av Sotra-spiller Faiqi. Begge treneren ble sendt på tribunen, mens nevnte Faiqi fikk sitt andre gule kort.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

I årets Obos-liga var fasiten 9-3-3 på 15 spilte hjemmekamper for Aalesund. Tapene kom mot Viking, Nest-Sotra og HamKam. 

Da Sogndal kom til Color Line i april tidligere i år endte det 0-0. Dette var serieåpningen, og en kamp som var preget av at det nettopp var sesongens første kamp. Da Aalesund ankom Fosshaugane i Sogndal for en måned siden, ble det et 2-0-tap. Den tidligere Aalesund-spilleren Bjørn Helge Rise, som dro til Sogndal i august, spilte en viktig rolle for Sogndal i denne kampen. Det var nok litt surt for Aalesund-fansen og spillerne, men i kveld kan de og bør få sin revansje.

Sogndal havnet altså hele åtte poeng bak dagens motstander i serien. På bortebane i år gjorde laget det ganske sterkt. Saftbygdas stolthet vant åtte av 15 på bortebane (8-3-4). I kvalikkampen mot Ullensaker/ Kisa for fire dager siden ble det en 1-0-seier. Det var på ingen måte en imponerende forestilling av Eirik Bakkes mannskap. De måtte altså vente helt til to minutter på overtid med å score vinnermålet. Hadde kampen gått til ekstraomganger kunne hva som helst skjedd. Sogndal var best, men burde avgjort tidligere.

HamKam, Florø, Kongsvinger, Åsane, Tromsdalen, Levanger, Nest-Sotra og Notodden. Dette er de åtte lagene Sogndal har slått på bortebane i år. Seks av disse lagene er altså fra 8. plass og nedover. Med andre ord, Sogndal har ikke vunnet en bortekamp mot lagene fra 1-5. plass. 

Angående suspensjoner i kvalikkampene, så er kortene spillerne fikk i serien nullstilt.

Begrunnelse H: Å spille på hjemmebanen i en slik kamp som dette skal, uansett hva folk tror, være en klar fordel. Aalesund er i tillegg, slik vi ser, et bedre fotballag enn Sogndal. Vi mener 2,15 på hjemmeseier er spillbart, og tror det er Aalesund som møter Stabæk i neste runde!

Klikk her for å levere dette spillet