Horten-gutten, som er debutant i verdens største sykkelritt, er nemlig langt fra mett. På tirsdagens 237,5 kilometer lange etappe fra Saumur til Limoges er det ventet ny massespurt, og Holst Enger var offensiv da han møtte NTB og et knippe andre norske medier før start.

– Jeg sikter høyt og er ikke helt fornøyd enda. Jeg gir meg ikke med en sjetteplass. Jeg skal fortsette å stå på, smilte 22-åringen.

På spørsmål om hva han i så fall vil være fornøyd med, lød svaret:

– Det får tiden vise, men jeg skal gjøre mitt beste.

Ny posisjonskamp

Mandag beviste IAM-rytteren at han kan matche verdens aller fremste sykkelryttere i en spurt. Bak seg på resultatlista hadde han blant annet spurtkanonen Marcel Kittel.

Sjetteplassen var i tillegg fem plasser opp fra 11.-plassen i spurten på åpningsetappen til Utah Beach lørdag.

– Det var veldig gøy. Å sykle mot de store kanonene er motiverende, smilte Holst Enger dagen derpå.

Planen for tirsdagens klinkende klar:

– Spare krefter underveis og posisjonere seg riktig i spurten. Det blir en hard avslutning i dag også, sa vestfoldingen.

På veien mot målgangen i Limoges står lagkameratene i IAM parate til å yte all den hjelp Holst Enger måtte trenge.

Vi skal forsøke å plassere ham i en god posisjon, så får han gjøre spurten sin, sa sportsdirektør Rik Verbrugghe til NTB.

Sjefen tror på seier

Verbrugghe likte naturligvis godt det han så av lagets fremste spurtvåpen i Angers mandag.

– Det er sterkt gjort av en så ung rytter å kjempe med de beste spurterne. Det er et veldig godt tegn, og det gir han mye selvtillit foran de neste etappene, fastslo Verbrugghe.

– Kan han kjempe om seieren tirsdag?

– Det tror jeg absolutt. Avslutningen passer ham meget bra. De siste 500-meterne har vel 5-6 prosent stigning, og det er passer han enda bedre enn gårsdagens.

IAM-sjefen understreker gjerne at Holst Engers imponerende Tour-innledning betyr mye for hele det sveitsiske laget.

– Hele laget ser nå at han kan konkurrere på øverste nivå. Det betyr mye for oss alle og ikke minst lagkameratene som jobber for ham, sa han.