VM ryker for Sondre

MISTER VM: Sondre Holst Enger har gått fra den ene nedturen til den andre i 2017. Nå ryker også VM i Bergen for hortensmannen. Foto:  NCF

MISTER VM: Sondre Holst Enger har gått fra den ene nedturen til den andre i 2017. Nå ryker også VM i Bergen for hortensmannen. Foto: NCF

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det har liksom ikke vært måte på i 2017, sier en oppgitt Sondre Holst Enger.

DEL

Hortenssyklisten har fått det ene slaget i trynet etter det andre denne sesongen. Sykdom (som vanlig) i vinter, salmonellaforgiftning og nå for en drøy uke siden sto han av et ritt i Hamburg på grunn av urytmiske hjerteslag.

– Det var ekkelt. Jeg kom meg raskt til Olympiatoppen helsesenter, og de har gjort alt av tester, så nå får vi se hva svarene blir, sier Sondre til Gjengangeren.

Denne sesongen har han omtrent stått av flere ritt, enn han har fullført.

– Hadde jeg vært mye sjuk, så hadde det jo vært en forklaring, men det har ikke vært tilfelle. Det er kroppen som rett og slett ikke har fungert, sier han.

LES OGSÅ: Sondre skuffet over seg selv

Midt opp i alt har det vært tatt noen avgjørelse som nok ikke har hjulpet på å få kroppen til å fungere.

– Jeg har kjørt den for hardt, syklet etapperitt med feber. Jeg fikk en skikkelig knekk med salmonellaforgiftningen. Etter det har den ikke fungert, forteller han.

Det har vært mange teorier på hvorfor 2017 har blitt et tøft år.

– Man blir nesten paranoid av alle teoriene som er presentert, sier AG2R-proffen.

LES OGSÅ: Sondre Holst Enger inn på eksklusiv liste

Opp i alt er det en ting som har motivert ham til å prøve. Sykkel-VM i Bergen nå i høst.

– Jeg har vært så motivert for det. VM i Norge vil skje en gang i min karriere, og nå er det en forferdelig sur følelse å vite at det vil gå uten meg. Det er rett og slett et lite helvete, sier Sondre Holst Enger, som nå skal ta det helt rolig i minst to uker.


Artikkeltags