Holst Enger bytter lag

NY DRAKT: Sondre Holst Enger skifter ut Ag2R-drakta med den til Israeli Cycling Academy neste sesong. Her loser han syklistene i Tour of Kids i Horten trygt gjennom løypa i Lystlunden.

NY DRAKT: Sondre Holst Enger skifter ut Ag2R-drakta med den til Israeli Cycling Academy neste sesong. Her loser han syklistene i Tour of Kids i Horten trygt gjennom løypa i Lystlunden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sondre Holst Enger avbryter kontrakten med Ag2R. Neste sesong sykler han for Israeli Cycling Academy.

DEL

Det er sykkelnettstedet procycling.no som melder dette tirsdag.

Dette skjer bare få dager etter at Holst Enger uttalte seg til Gjengangeren om det trøblete året 2017 har vært for ham.

LES OGSÅ: VM ryker for Sondre

Ifølge procycling.no er mistrivsel i det franske laget en av grunnene til både resultatene og lagskiftet. Det er en finsk agent som er mannen bak overgangen.

– Jeg har hatt jevnlig kontakt med Sondre og så hva han virkelig er i stand til da jeg jobbet sammen med ham i IAM Cycling. Ute på ritt blir det gjerne slik at man spør hvordan det går, og jeg fikk inntrykk av at han ikke trivdes så godt i laget, sier Kjell Carlström til procycling.no.

Etter å ha opplevd uregelmessig hjerterytme under et ritt i Hamberg nå i august har Sondre Holst Enger vært til grundige tester hos Olympiatoppen. Konklusjonen der er at det skyldes stress og mistrivsel, skriver sykkelnettstedet.

LES OGSÅ: Sondre skuffet over seg selv

– Planen min er nå å legge sykkelen på hylla ut sesongen. Jeg vil vel tro at laget mitt vil sende meg på noen ritt, men da vil jeg bare sykle for å komme meg igjennom. Jeg har lyst til å gå all inn for å hvile kroppen. Det er det meste effektive for å komme raskt mulig tilbake. Jeg har ikke lyst til å pushe kroppen noe mer, og heller lade opp til neste år. Jeg er fullt motivert for å slå tilbake, sier Sondre Holst Enger.

Det skjer i et nytt lag. I Israel Cycling Academy blir Holst Enger lagkamerat med en annen nordmann, August Jensen.

Artikkeltags