Gå til sidens hovedinnhold

Snabla bra bilder, folk og historier du sikkert kjenner igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Gode tradisjoner og god lokalhistorie henger godt sammen. Borreminne sørger for at vi får ei solid dose av det beste hvert eneste år.

– Årets utgave av den lokale historieboka har stor spredning når det gjelder temaer og innhold, alt leseverdig på hver sin måte, forteller redaktør Knut G. Bjerva innledningsvis. Borreminne er nå ute for 33. gang. Bjerva, som har hatt med seg Cathrine Holt fra historielaget i redaksjonen, har vært med på 22 av dem.

– Og jeg som aldri har vært medlem av historielaget, smiler Bjerva til Gjengangeren.

Mange vil bidra

– Det hyggelige er, forteller Cathrine Holt, at så mange vil bidra i Borreminne. I år har det vært veldig bra. Vi har kontaktet folk, folk har kontaktet oss, og så sitter vi her nå med ei god og fyldig bok.

De har all mulig grunn til å være fornøyde med sluttresultatet. Nå håper de selvsagt flest mulig også vil gjøre seg kjent med innholdet. Boka bør i hvert fall være en grei og interessant julegave for mange i distriktet vårt.

Totalt er det 20 større og mindre artikler i det historiske dokumentet, signert like mange forfattere.

– Vi har fått inn så mye bra, ikke minst når det gjelder bilder. Det tror jeg folk vil merke nokså umiddelbart når de begynner å bla litt, sier Holt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Litt i nærhistorien

– Historien og historiene er det viktigste, og denne gangen har vi beveget oss litt framover i tid. Det er et bevisst valg, forteller Knut G. Bjerva.

– I år har vi mye stoff og illustrasjoner om ting og hendelser som mange sikkert vil huske godt, kjenne igjen folk på bildene for eksempel. Kanskje var de med på det selv …? Vi tror det vil være med på å gjøre Borreminne 2020 til en enda mer interessant bok.

Vi skal ikke her og nå ramse opp alt det Bjerva har i tankene, men noe bør nevnes. Så som innledningsartikkelen om alltid aktuelle Borrevannet. Fine bilder og gode betraktninger.

Les også

Jostein er komponist og sheriff i Fogdeskogen: Her er det piano i hagen, felespiller på sokkel og Beethoven i vinduene. Pan er der også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjengangeren og grusbanen

Innholdsfortegnelsen røper også at du får lese om Gjengangerens grunnlegger, Iens Steenberg, her er fortellingen om askestokken som ble til verdens lengste treski – fortalt av Trond Schmidt. Stemningen gjenskapes om Idol-hysteriet som kom til havna i august 2003, ølbrygging i Borre, frilandsgriser – og ikke minst; de fantastisk årene med grushåndball i Lystlunden, foran den ærverdige og ruvende tribunen mange av oss husker med glede.

Dette er bare et utdrag fra den spennende menyen. Avslutningsvis forteller Cathrine Holt om utgiveren, Borre Historielag. Om kunnskap, tradisjoner og et rikt utvalg av arrangementer.

Du kommer nok ikke noe særlig nærmere lokalhistorien enn det!

Les også

Sjekk bildene denne gjengen har samlet. Du vil kanskje kjenne igjen folk og hus fra oppveksten din

Kommentarer til denne saken