– Slik bidrar vi i koronadugnaden

TRÅR TIL: Innsender Ingrid Jevne Schmidt beskriver sanitetskvinnenes bidrag til koronadugnaden.

TRÅR TIL: Innsender Ingrid Jevne Schmidt beskriver sanitetskvinnenes bidrag til koronadugnaden. Foto:

Av

Norske Kvinners Sanitetsforening har siden starten i 1896 hatt frivillige i beredskap som kan hjelpe når det trengs.

DEL

MeningerVi bidrar til trygge lokalsamfunn og er et verdifullt supplement til det lokale beredskapsarbeidet.

Borre, Falkensten og Åsgårdstrand Sanitetsforeninger har felles omsorgsberedskapsgruppe. Det er inngått forpliktende samarbeidsavtale med Horten kommune. 12. mars ble vi ilagt de mest inngripende tiltak i Norge siden andre verdenskrig. Livet slik vi kjenner det forsvant for oss, koron pandemien satte tydelige begrensninger på hverdagen vår.

Heldige er vi sanitetskvinner som har mulighet til å delta i samfunnsdugnaden. Omsorgsberedskapsgruppa kom raskt på banen og var i nært samarbeid med frivilligsentralen. Særlig Borre og Falkensten Sanitetsforening har deltatt aktivt.

Hva har vi bidratt med? Vi har flere ensomme eldre som vi ringer til ukentlig. I starten var det flere det ble handlet for – mat og medisiner. Vi hjelper Blå Kors med å smøre matpakker og lage middager som brukerne kan hente. Vi hentet matkasser på Blå Kors hver 14. dag til familier og enslige som sliter økonomisk i denne koronatida.

Nå er sanitetskvinner besøksverter på Braarudåsen senter. Da senteret åpnet igjen for besøk i begynnelsen av juni ble vi forespurt om å hjelpe med å legge til rette for besøk i trygge rammer. Der avlaster vi personalet med å kartlegge besøkende og informere om hvordan de skal forholde seg under besøket.

Sanitetskvinnene responderer på samme måte som vi bidro med sanitetsmateriell for 125 år siden, under tuberkulosen, spanskesyken og andre folkehelseutfordringer gjennom vår stolte historie.

Som fylkesleder ønsker jeg å takke hver og en av dere som deltar i dugnaden.

Tusen takk til dere alle, nyt sommeren og ta godt vare på hverandre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags