Endelig noe å juble for i Skoppum-fotballen

OPPRYKK: Fredrik Evensen (bak f.v.), Kay Hansen, Petter Norum, Sebastian Wessman, Kristian Mortensen, Stian Tanner, Sander Nordbotten, Morten Arctander, Sebastian Svalestad, Robert K. Fosnes (foran f.v.), Fredrik Ramstad, Kristian Krämer og Mikael Ryen var med på å sikre Skoppum 2 opprykk til 7. divisjon.

OPPRYKK: Fredrik Evensen (bak f.v.), Kay Hansen, Petter Norum, Sebastian Wessman, Kristian Mortensen, Stian Tanner, Sander Nordbotten, Morten Arctander, Sebastian Svalestad, Robert K. Fosnes (foran f.v.), Fredrik Ramstad, Kristian Krämer og Mikael Ryen var med på å sikre Skoppum 2 opprykk til 7. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Skoppum har hatt suksess med 1.-laget sitt et par sesonger, men i år var det slutt. Da berget 2.-laget klubbens ære ved å rykke opp fra 8. divisjon.

DEL

– Vi har vært nære på et par ganger, men vi har rotet det bort helt på tampen av sesongen. Derfor var det deilig at vi lyktes i år, sier en fornøyd Morten Langaas til Gjengangeren.

Nøtterøy vant avdelingen foran Skoppum, men avgjørelsen om topplassene ble ikke avgjort før i siste serieomgang.

Årets beste kamp

– Det var spennende helt til siste slutt. Vi spilte en veldig avgjørende nest siste kamp mot Falk 2 da vi vant 5–2 og kunne selv avgjøre opprykket om vi slo Flint 3 i den siste kampen. Hadde vi tapt, kunne vi fort endt på 3. plass, men vi kunne også ha vunnet avdelingen om Nøtterøy tapte, sier Langaas.

Men denne gang snublet ikke Skoppum 2 i innspurten. Flint 3 fikk unngjelde så det holdt, og da fløyta gikk for full tid, sto det overbevisende 5–0 til Skoppum 2.

– Vi var veldig gode i den kampen, ja jeg mener det var årets best for vår del, fortsetter treneren.

LES OGSÅ: Slutt for Skoppum i 4. divisjon

Synd med 1. laget

Skoppumfotballen ble preget av et skademareritt for 4. divisjonslaget. Den ene etter den andre måtte melde forfall på grunn av langvarige skader nesten før sesongen startet. Til slutt var laget så svekket at det ikke var annen mulighet enn å trekke det, etter en traurig vårsesong.

– Vi hadde også spillere ute med skader, og det hjalp veldig at tre-fire mann fra 1.-laget spilte for 2.-laget på høsten. Det var absolutt med på å avgjøre at vi klarte opprykket. Mikael Ryen og Christian Enger var to av spillerne på 2. laget som var ute med skader mot slutten, og begge bidro positivt rundt laget selv om de ikke spilte, forteller Langaas.

Ville ta The double

Skoppum 2 gjorde en flott innsats i Kongeligaen, som er en cupturnering for 7.- og 8. divisjonslagene i Vestfold på vinterstid. Laget gikk til slutt helt til topps ved å slå Falk 2 i finalen.

– Etter det snakket vi om å ta The double, altså vinne 8. divisjon i tillegg til Kongeligaen. Nå klarte vi ikke det, men vi var ikke langt unna, sier Langaas.

LES OGSÅ: Etter en vanskelig vårsesong: Ny optimisme i Skoppum-fotballen

Kan spille 5. divisjon

Skoppums 1.-lag har plass i 5. divisjon neste sesong hvis de ønsker det. Når man trekker laget midt i sesongen regnes det som nedrykk av NFF Vestfold. Om Skoppum kommer til å benytte seg av den muligheten er derimot ikke avgjort.

– Vi må nok innse at vi ikke har nok spillere til to lag, og etter all sannsynlighet blir det nok til at vi spiller i 7. divisjon. For min egen del strekker ikke trenerambisjonene seg til 5. divisjon, men det er spillerne selv som må avgjøre det, sier han og avslutter: .

– Vi skal feire opprykket tidlig i november og kommer nok til å ta opp saken da – trolig før festen starter, sier Morten Langaas med en liten latter.

Artikkeltags