Anton scoret fire!

MÅÅÅÅÅÅL! Borre-spiller Anton Nilsen Nødtvedt kunne juble etter scoring i kampen mot Skoppum.

MÅÅÅÅÅÅL! Borre-spiller Anton Nilsen Nødtvedt kunne juble etter scoring i kampen mot Skoppum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Med 61 påmeldte lag og 90 kamper fordelt på 15 baner, har det aldri vært så stor aktivitet her på idrettsplassen på Skoppum.

DEL

Han var godt fornøyd, turneringsleder Thomas Alexander Hanssen i Skoppum IL. Og det hadde han også all grunn til.

Det formelig mysset av unge fotballspillere, ivrige lagledere og stolte foreldre og besteforeldre som fulgte lagene rundt på de forskjellige banene.

– Jeg tror nok det er 1200 mennesker her i kveld, og det er selvsagt veldig hyggelig. Og så er det muligheter for å gjøre noen kroner på kiosksalg. For første gang har vi også salg av lapskaus i klubbrommet. Vi får se hvordan det går og om det er noe å bygge videre på, smilte Hanssen.

Stramt skjema

Lagene spilte tre kamper hver med fem minutters pause mellom kampene, eller litt mer om de måtte stå over en match.

Siden det kun var 5–6 spillere på banen samtidig fra hvert lag, ble det en pust i bakken når det ble byttet spillere fortløpende.

Det er klare regler for hvordan slike aktivitetsturneringer skal avvikles, og kampene starter og stanses på samme tid med beskjed over høyttalere fra sekretariatet.

Foran og etter hver kamp er det high five mellom lagene, og så får vi bare håpe de unge håpefulle bringer med seg fair play-innstillingen oppover i årsklassene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– JEG HAR'N: Borres målvakt snapper ballen foran en skoppumspiller.

– JEG HAR'N: Borres målvakt snapper ballen foran en skoppumspiller. Foto:

Ble svett og sliten

Vi koste oss med hele kampen mellom Skoppum og Borre der 7-åringene bød på stor innsats, mange scoringer begge veier, gode redninger fra målvaktene og scoringsjubel.

– Jeg tror jeg scoret fire mål, fortalte Anton Nilsen Nødtvedt i Borres grønne og hvite drakt.

2.-klassingen fra Granly skole er en aktiv gutt, og spiller fotball stort sett hver dag.

– Vi trener én gang i uka med Borre, men det blir mye fotball på skolen der vi har kunstgressbaner. Jeg synes vi har fått en flott skole, og det er mye forskjellig vi kan gjøre i friminuttene, synes Anton, som mente lagene leverte en god kamp.

– Vi var gode og Skoppum var gode, men jeg ble veldig svett og sliten. Det er moro å spille fotballkamper og ishockey. Jeg har spilt to år ishockey i Tønsberg. Og så vil jeg prøve å seile også. Det gjorde pappa da han var gutt, kunne en ivrig borregutt fortelle før han og laget hastet videre mot neste bane og en ny kamp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMARBEID: Åsgårdstrandspillere i tett samarbeid i kampen mot Flint.

SAMARBEID: Åsgårdstrandspillere i tett samarbeid i kampen mot Flint. Foto:

Værgudene samarbeidet

Skoppum IL hadde tydeligvis gjort noe riktig i forhold til værgudene. Med mørke skyer fra morgenen av og spådommer om regn hele dagen, berget vi oss tørrskodde gjennom tirsdagen.

– Heldigvis. Det kom et par dråper akkurat da vi skulle starte, men det var det. Alt er enklere og hyggeligere når det er opphold, konstaterte Thomas Alexander Nilssen, som kunne innkassere en fjær i hatten på vegne av fotballgruppa for et strømlinjeformet arrangement.

DUELL: Kamp om ballen i oppgjøret mellom Ørn og Barkåker.

DUELL: Kamp om ballen i oppgjøret mellom Ørn og Barkåker. Foto:

Artikkeltags