Elev til lærer: – Du kan ikke slutte, så dum er du ikke!

RØRT: Lærer og musikalsk leder ved Nordskogen skole gjennom 27 år fikk roser av mange elever under skoleavslutningen, torsdag.

RØRT: Lærer og musikalsk leder ved Nordskogen skole gjennom 27 år fikk roser av mange elever under skoleavslutningen, torsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I 27 år har han satt sitt musikalske preg på skolen. Nå er det slutt, og det ble en tårevåt avskjed.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Det ble veldig sterkt, sier Glenn Tharaldsen, dagen derpå.

64-åringen har vært lærer ved Nordskogen skole i Horten i 27 år. Under skoleavslutningen torsdag kveld ble han hedret med godord og roser fra elevene. Vanligvis er Tharaldsen en pratsom og sindig kar. Men under avslutningen ble han rørt til tårer og «stum».

– Tusen takk alle sammen, fikk han frem til slutt.

KLEMMER: Ikke bare roser, men også klemmer ble delt ut til den populære læreren. Til venstre står rektor ved skolen Terje Svanevik, som hadde veldig mye pent å si om sin avtroppende kollega.

KLEMMER: Ikke bare roser, men også klemmer ble delt ut til den populære læreren. Til venstre står rektor ved skolen Terje Svanevik, som hadde veldig mye pent å si om sin avtroppende kollega. Foto:

Skjønte ikke noe

Som vanlig var det Tharaldsen som hadde regien og ansvaret for de kulturelle innsalgene under skoleavslutning torsdag, men brått var det han som fikk all oppmerksomheten. Tonesatt av en av hans egne favorittlåter, «What A Wonderful World».

– Jeg ble helt paff. En elev fra hver klasse kom inn på scenen å ga meg en rose og klem. Mange av dem med tårer i øynene. Da klarte ikke jeg å holde tårene tilbake, forteller han.

FOLKSOMT: Mange fikk med seg at Glenn Tharaldsen ble hedret for sin innsats på skolen.

FOLKSOMT: Mange fikk med seg at Glenn Tharaldsen ble hedret for sin innsats på skolen. Foto:

Lidenskapelig opptatt av å lære bort musikk og drama

Han har vært klassestyrer, og undervist i alle fag på skolen. Men det har vært musikk, dans og drama som har vært hans «hjertebarn». Det er ikke få barn som har hatt gleden av å få ta del i skoleforestillinger, skoleband, dansegrupper, scene- og lysteknikk, for å nevne noe som han har dratt i gang i årenes løp.

Selv har han lang fartstid som musiker – blant annet som gitarist i det kjente dansebandet Ole Ivars. Han har spilt og reiste Europa og USA rundt sammen med countrystjernen Teddy Nelson. Og han har vært med på en rekke plateinnspillinger. Inkludert fire egne album, og en rekke band fra Vestfold og lokalt i Horten.

Ville satse

– Da jeg starte ved skolen i 1990 var musikkundervisningen grusomt kjedelig. Jeg tenkte at her må det gjøres et løft, forteller han. Og slik ble det.

Han tok grep lokalt ved skolen og bygget opp en slags musikals «workshop».

Han ble etter hvert leder av det som ble kalt Positivt Skolemiljø (PSM). Et musikalsk prosjekt som ble startet i Trondheim på slutten av 90-tallet, og som Tharaldsen var med på å spre ut til skoler i Vestfold og flere steder rundt om i landet.

– Så dum er du ikke!

Da det ble kjent at han skulle gå av med pensjon lot ikke reaksjonene vente på seg blant elevene han møtte i gangene på skolen. En kommentar husker han godt:

– Glenn skal du slutte? Du kan ikke slutte, så dum er du ikke. Hvem skal erstatte deg da a?, spurte ei jente meg, sier han og ler.

Fremover blir det fortsatt fokus på musikk på privaten for den avtroppende læreren som fyller 65 år 1. juli. Men:

– Jeg kommer til å savne elvene veldig mye, i tillegg vil jeg savne alle mine gode kolleger, sier han.

MUSIKK: Selv om han blir pensjonist vil han fortsatt holde på med musikk.

MUSIKK: Selv om han blir pensjonist vil han fortsatt holde på med musikk. Foto:

Artikkeltags