En smak av verden

OPPVEKSTSJEF: Jan Einar Bruun oppvartes under Sentrum skoles store matdag.

OPPVEKSTSJEF: Jan Einar Bruun oppvartes under Sentrum skoles store matdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

100 matretter fra 35 land begeistet da Sentrum skole avsluttet sin kulturuke.

DEL

Kulturuka avsluttes med den store matdagen, og som tidligere ble det stor suksess.

I år var det mat fra ca. 35 land, og på bordene stod det godt over 100 ulike retter. Allerede fra tidlig morgen kom foreldre og elever med mat som både lukter og smaker godt.

– Dette er en gyllen mulighet for elever og ansatte til å smake på nye retter, og denne muligheten blir tatt godt vare på. I løpet av dagen serveres det mat til bortimot 600 personer, og dette klarer vi å få til med svært god hjelp av elever, og selvfølgelig alle foreldre som stiller med mat, sier rektor Nina Henriksen. Matdagen er blitt en årlig tradisjon, som alle setter stor pris på at fortsetter.

Kommunalsjef Jan Einar Brun sier han er imponert over arrangementet, og utvalget av retter som sto på menyen. Skolen har femti land representert blant ansatte og elever, og dette mangfoldet kommer godt frem ved en slik dag.

– Elevene fra velkomstklassen og syvende trinn, samt praksiselever fra videregående er gode ressurser på en dag som dette.

Elevene ser frem til denne dagen, og det å smake på andre lands mat er populært. Flere av elevene er ivrige etter å vise maten fra sitt land, og at flest mulig skal smake. Rektor ble vist rundt av ivrige elever, og fikk presentert mat fra både Eritrea og Kurdistan. Elevene og lærere spiser sammen, og det er god stemning.

På menyen står alt fra sveler til samosa, falafel og danske frikadeller, det er også et godt utvalg av desserter, både fra Thailand og Litauen, alt blir borte.

Årets tema har vært vennskap, og det har vært mange utrolig flotte øyeblikk, som gjør at både elever og ansatte ser det er verdt å ha slike arrangementer. Det knyttes vennskapsbånd på tvers av alder, kjønn og nasjonalitet, det gjør at miljøet blir bedre og at flere vil trives på skolen.

Innsendt av Sentrum skole

Artikkeltags