Dette synet møtte brannvesenet – nå går de ut med en kraftig advarsel

Artikkelen er over 1 år gammel

Mellom 10 og 15 mål ble svidd av da det brøt ut skogbrann i Re tirsdag kveld.

DEL

(Tønsbergs Blad) Alle nødetatene rykket ut etter melding om brann i et hogstfelt ved Merkedamsveien i Re tirsdag kveld.

– Det er snakk om 10–15 mål som brenner, sa Anders Hegg, vaktleder ved Sør-Øst 110-sentral til tb.no mens mannskaper fra Tønsberg, Kopstad og Hvittingfoss kjempet med å slå ned flammene.

Ved 19-tiden begynte de å få kontroll, men jobben var langt ifra ferdig. Ved 21.00-tiden holdt de fortsatt på med etterslukking.

Brant ved låve

Ingen personer skal ha blitt skadet i brannen og ingen bygninger skal ha blitt berørt, selv om det var relativt nære på.

– Det var nokså hett rundt en låve der, men det er ikke noe fare for spredning til bebyggelse, fortalte Hegg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKOGBRANN: Brannen oppsto i et hogstfelt mellom Merkedammen og Vestbygdveien.

SKOGBRANN: Brannen oppsto i et hogstfelt mellom Merkedammen og Vestbygdveien. Foto:

Kraftig advarsel

Årsaken til at det begynte å brenne er foreløpig ukjent. Likevel går Vestfold interkommunale brannvesen på sin ut med en kraftig advarsel på sin Facebook-side:

– Det er grunn til å minne om forbudet mot bruk av åpen ild i skog og annen utmark. Det gjelder i realiteten røyking, bålbrenning, grilling, propanbluss, og så videre. Bildene fra kveldens brann i Re viser med all tydelighet hvor rask ild sprer seg selv på halvtørr skogbunn i et hogstfelt. Selv når skogbrannindeksen er på det aller laveste og grønn på målepunktet Kile i Re. Respekter forbudet, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Artikkeltags