Skipsanker ødela sjøkabel - oljelekkasje i Oslofjorden

Søndag morgen melder Vestfold Interommunale Brannvesen på Facebook at en 13 kilometer lang sjøkabel i natt er blitt påført skader, og det er oppstått en oljelekkasje i Oslofjorden.

DEL

- Straks vi ble varslet om hendelsen tidlig søndag morgen informerte vi Horten kommune og Fylkesmannen, da lekkasjen er i et område med miljøsårbarheter. Videre har vi tatt kontakt med Bastøy fengsel, de har vært ute på sør- og vestsiden av øya for å se etter eventuell olje på sjø. Fram til kl.11 søndag har de ikke observert olje i sjøen eller landpåslag, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Brannvesenet melder at kabeloljen er lettflytende, giftig for vannlevende organismer, og kan forårsake uønskede langtidsvirkinger i vannmiljøet.

- Brannmannskapene har befart fra landsiden. Vi har så langt ikke observasjoner av olje i sjøen. Været med mye vind og store bølger gjør at det ikke er helt enkelt å se tynn oljeemulsjon i vannspeilet, men hadde det vært påslag på land ville vi sett det tydelig, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

– Skulle publikum på søndagstur oppdage oljepåslag eller større ansamlinger i sjøen fra området ved Slagentangen og nordover setter vi pris på om de ringer 110, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

LES OGSÅ: Mest moro med Falk 3: – Taper vi, er det fort glemt

Artikkeltags