34 prosent av de som bor på alders- og sykehjem dør av underernæring, i tillegg får de liggesår på grunn av at kroppen er så underernært. Er dette god eldreomsorg? For hvert stortings- eller kommunevalg står politikerne på gater og torg og lover en god og bedre eldreomsorg. Når valgkampen er over, er det glemt.

Det er over flere år blitt påpekt for lite bemanning, uten at den har blitt økt.

Når middagen skal inntas som er hovedmåltidet, får ikke de ansatte tid til å sitte ved bordet til de eldre er ferdig spist.

Det ringer klokker hele tiden som de må ta, når de er tilbake er maten kald.

De fleste kommunene har lagt ned kjøkken på alders- og sykehjemmene. De får middag fra et sentralkjøkken, også i Horten. Mat som er kokt og fryst ned. Det vil si oppvarmet middag hver dag. Hvor næringsinnholdet blir borte i første kokevannet, det samme gjør fargen og den gode lukten som det blir av nykokt mat som skal stimulere matlysten til de eldre.

Hvor mange politikere hadde godtatt å få oppvarmet middag hver dag?

Men noen har beholdt kjøkken – det har Holmestrand gjort. Kloke politikere. Og noen kommuner har fått tilbake kjøkken, som det også gis tilskudd til – det burde bli fullfinansiert. Norge er et av verdens rikeste land, det pøses ut mange milliarder til vanstyrte og korrupte ledere som ikke greier å skape fred. Mens de eldre som har slitt et langt liv, og har vært med å bygge opp dette landet, ikke får den omsorgen og alderdommen som de har krav på. Skammelig.