Sigurd (30) og Tonje (46) fikk jobb i Munio … og falt pladask for Horten

NÆR SJØEN: Tonje Henriksen og Sigurd Tenfjord er kollegaer og nyansatte i Munio AS. Bedriften holder til i Fyllinga, et steinkast fra kanalen.

NÆR SJØEN: Tonje Henriksen og Sigurd Tenfjord er kollegaer og nyansatte i Munio AS. Bedriften holder til i Fyllinga, et steinkast fra kanalen. Foto:

E-læringsselskapet Munio er i sterk vekst. Da henter de inn de beste kreftene de finner. Det betyr at folk som aldri tidligere har satt sine bein i Horten må ta turen hit.

DEL

De har vært i sine stillinger i noen uker, Sigurd Tenfjord som er ansvarlig for salg og kunder og Tonje Henriksen som er utvikler av e-læringskurs. Begge begynte i sine nye stillinger 1. september.

– Før jeg begynte her jobbet jeg i London, forteller Sigurd. – Jeg var ansatt i det amerikanske selskapet Oracle.

Tonje hadde et midlertidig engasjement hos Jotron i Larvik.

– De ville forlenge engasjementet. Men på Jotron jobbet jeg alene med e-læring. Da jeg så at det var utlyst en fast stilling her i Horten, i et miljø sammen med flere andre e-læringsutviklere, hadde jeg veldig lyst på jobben. Det er noe med det å være en del av et større team, med mange kreative hoder. Munio satser 100 prosent på e-læring.

Sigurds jobb er å være bindeleddet mellom kundene og selskapet han nå er ansatt i.

– Enkelt sagt handler det om å kartlegge markedet og forstå kundens behov. For å løse kundens problemstilling gjelder det å snakke et språk som begge parter forstår.

Og når man først har kommet så langt, er det opp til Tonje og kollegene hennes å lage et kurs som fyller kundens behov:

– E-læringskurs er kurs man tar via internett, forklarer hun. – En erstatning for klasserommet, kan man si, der vi bruker video, lyd og illustrasjoner for å gå gjennom et bestemt tema. Mange av kursene vi lager her handler om helse, miljø og sikkerhet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

E-LÆRING: Tonjes jobb er å lage kurs, primært for bedrifter, som deltakerne kan ta uten å måtte sitte i et klasserom eller i en konferansesal.

E-LÆRING: Tonjes jobb er å lage kurs, primært for bedrifter, som deltakerne kan ta uten å måtte sitte i et klasserom eller i en konferansesal. Foto:

Pendlertilværelse

Sigurd hadde faktisk aldri satt sine bein i Horten før han kom hit for å delta i jobbintervjuet.

– For tida bor jeg i Oslo, men jeg har begynt å se meg om etter leilighet i Horten, forteller han. – Her får man jo mye mer for pengene også.

– Du får vel en hel villa for det en liten leilighet koster i hovedstaden?

– Ja, men det blir litt mye for meg som er ungkar. Jeg tror jeg vil trives i sentrum. Gjerne i en leilighet med balkong og utsikt over fjorden.

Tonje velger inntil videre å pendle fra boligen sin i Kvelde utenfor Larvik.

– Men på sikt er det ikke utenkelig at jeg flytter, legger hun til. – Den lange reiseveien virket litt skremmende da jeg hadde takket ja til jobben. Nå er jeg blitt vant til det. Allerede da jeg var her på intervju kjente jeg at jeg elsket miljøet og atmosfæren her. Det er en energi i veggene. Jeg hadde lyst på denne jobben!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

ÅPENT LANDSKAP: Allerede da de besøkte bedriften første gang, i forbindelse med jobbintervjuene, kjente både Tonje og Sigurd at de trivdes.

ÅPENT LANDSKAP: Allerede da de besøkte bedriften første gang, i forbindelse med jobbintervjuene, kjente både Tonje og Sigurd at de trivdes. Foto:

Takket ja med én gang

Tonje kom til første intervju på selveste sankthansaften.

– Det var en tirsdag, husker jeg. De skulle kontakte aktuelle kandidater for andregangsintervju så fort som mulig etter helgen. Jeg håpet jeg var en av de som de ville ha med videre, og at de ville ta kontakt i løpet av den kommende uken. Overraskelsen var stor da Eddy ringte allerede mandag klokka 11, for å tilby meg jobb.

– «Vi vil ha deg», sa han. «Vi trenger ikke flere runder». Det var helt surrealistisk. Jeg ble så glad! Jeg svarte ja med det samme. Det var først da jeg la på at det gikk opp for meg: Oi! Jeg skal begynne å jobbe i Horten!

Det samme var svaret fra Sigurd da han fikk tilbud om stillingen.

– For meg var det aller første gang jeg var i Horten. Jeg la merke til at de andre kandidatene var en del år eldre enn meg, så jeg var usikker på om jeg hadde en sjanse. Men så fikk jeg altså jobben. Jeg takket ja med én gang.

Ny i jobben

Kjenner du noen som nylig har fått jobb?

Tips oss i Gjengangeren på e-post redaksjonen@gjengangeren.no

Vi skriver om alle slags folk, fra den nye frisøren i salongen til toppsjefen i konsernet. Hvem er de? Hvor kommer de fra? Hvorfor var det akkurat denne personen som endte opp med jobben? Alt dette vil vi gjerne vite.

Mange om beinet

Eddy Robertsen er administrerende direktør i Munio. Han var med gjennom hele ansettelsesprosessen. Det var mange som søkte, og som også var godt kvalifiserte.

– Hvorfor var det akkurat Tonje og Sigurd som fikk de to ledige stillingene?

– Vi valgte Tonje fordi hun har akkurat den erfaringen vi var ute etter. Hun har jobbet med det samme området tidligere, for et annet selskap. I tillegg er hun altså fra Vestfold. Når det gjelder Sigurd, så har han alt vi trenger. Han blir et viktig tilskudd for bedriften, ikke bare i forhold til der vi er i dag, men også dit vi skal med tiden.

Både Tonje og Sigurd har allerede begynt å gjøre seg kjent med den nye byen.

– Jeg gleder meg til å se mer av Horten. Nå som jeg jobber her, blir det mer naturlig for meg å legge handleturene hit, sier Tonje.

– Jeg gleder meg til jeg får flyttet inn og skaffet meg en sykkel, sier Sigurd.

«Fem kjappe»: Sigurd

Hva gjør du på fritida?

– Sitter mye på PC-en med spill og aksjehandel. Liker også å ta meg en øl på terrassen med gode venner.

Når var du sist på konsert?

– Da jeg var i Øst-Asia før koronapandemien. Det var et lokalt band. Jeg har ikke noen favorittartist.

Hva er ditt livs beste øyeblikk?

– Det tror jeg blir når jeg flytter hit til Horten.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

– Lastebilsjåfør. Senere, da jeg ble litt eldre, ville jeg bare bli rik.

Hva er det beste du vet i matveien?

– Mammas lapskaus. Min mors matlaging generelt.

«Fem kjappe»: Tonje

Hva gjør du på fritida?

– Jeg har hund, så det blir mye turer ut i naturen, helst fjellet. Og så elsker jeg å strikke.

Når var du sist på konsert?

– Det var på Stavernfestivalen for tre år siden. Jeg hører mer på pod-casting enn på musikk, men har Spotify for å kunne høre julemusikk.

Hva er ditt livs beste øyeblikk?

– Det må være da jeg fikk hunden min, Freja. Å bli tante var også et stort øyeblikk. Og selvsagt da jeg fikk beskjed om at de ville ansette meg i Munio.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

– Veterinær. Men jeg ble allergisk mot dyr, så det gikk ikke. Senere drømte jeg om å bli lærer, barnevernspedagog eller flygeleder.

Hva er det beste du vet i matveien?

– Sjokolade! Ingenting overgår sjokolade!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken