Trygg adventstid i Horten: Alle serveringssteder har smilefjes

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er i øyeblikket 47 av 47 mulige smilefjes i Horten.

DEL

Da Mattilsynet hadde sin kontrollrunde i Horten onsdag kunne kontrolløren reise ut av kommunen glad og fornøyd. Samtlige 47 spise- og serveringssteder i kommunen går inn i adventstida med glade smilefjes for virksomheten sin.

I tillegg til at Martin Pedersen og hans Munchs Cafe – Frantzens Konditori – etter to kontroller med påfølgende strekmunner- endelig kunne skilte med det smilefjeset han hadde sist gang, etter kontrollen 18. januar 2017, fikk også Cafe M i Vektergården sitt aller første smilefjes etter etableringen i Vektergården.

(Saken fortsetter under bildet)

Kontroller

Mattilsynets Smilefjes-kontroll har fokus på fire områder innen matlovgivningen. Disse er serveringsstedets ledelse og rutiner, hvordan det er i lokalene og med utstyr, inklusiv renhold, hvordan maten håndteres og tilberedes samt hvordan den kan spores og merkes. Til det sistnevnte hører blant annet allergener og risikovarsel for folk med allergier.

Etter kontrollen og tilsynet med dette får serveringsstedet smilefjes, strekmunn eller sur munn. Det er den dårligste karakteren på de punktene som Mattilsynet har sjekket som bestemmer hvordan ansiktsuttrykket og smilet blir.

LES OGSÅ: Disse fikk byens første smilefjes

Hver åttende måned

Mattilsynets smilefjeskontroll skal gjennomføres minst hver åttende måned, men tilsynet sjekker også oftere hvis det er noen som ikke har god kontroll på serveringsstedet sitt.

Når Mattilsynet har det de kaller tilsyn er det ikke alle stedene som besøkes. I tillegg til dem som ved kontrolltidspunktet hadde en strekmunn, eller kanskje en sur munn, tar Mattilsynet enkelte stikkprøver. Da ofte hos dem som ikke har hatt kontrolltilsyn på en stund.

På kontrollen sist onsdag var Golden Crown i Storgata og Holes Delikatesse og Catering i Torggården blant dem som fikk fornyet sine smilefjes. For sistnevnte ble det en reprise på alle tidligere smilefjeskontroller.

Holes har helt siden starten på smilefjeskontrollene hatt en ubrutt rekke med glade ansikter og beskjed om at alt er i orden. Den æren deler de med elleve andre spise- og serveringssteder i Horten kommune.

Artikkeltags