Gå til sidens hovedinnhold

– Selv har jeg alltid sett på eiendomsskatt som en fin greie

Kommuneøkonomien blir stadig dårligere kan vi lese i Gjengangeren. Eiendomsskatt blir nevnt, men bir som vanlig sablet ned av mange.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De som har bolig, har som regel råd til noen tusenlapper ekstra i utgifter. Jeg har ikke alle detaljer rundt hvordan man tenker å gjennomføre en slik skatt her i Horten om det skulle bli innført, men en ting er sikkert:

Horten kommune trenger mer penger.

  • For å skape enda bedre oppvekstkår for barna
  • For å ta bedre vare på de eldre

Kan godt ha det greit vi i midten av livet også.

Jeg har alltid antatt at eiendomsskatt eventuelt var penger som kom inn og ble brukt der det er viktigst (les; skole og en feiende flott eldreomsorg) og var låst opp imot det. Jeg har en bror som jobber i barneskolen i Tønsberg kommune. Han kan fortelle at det nå ikke settes inn vikarer når lærere er syke. Ferdig prata.

Vi vokser opp i fred og frihet i kanskje verdens beste land og bo i. Vi har alle vunnet i Lotto hver gang vi våkner opp på denne prikken på denne planeten i dette solsystemet. Men fortsatt kan det bli bedre.

Jeg avslutter med følgende idé: Frivillig beløp i eiendomsskatt (eller bare frivillig skatt) rett til der man synes det trengs mest.

Kommunen oppretter diverse kontoer til diverse budsjettposter i Horten kommune. En konto til skole, en til eldre osv. Kontoene markedsføres og de som ønsker kan sette inn penger der. Det må være full åpenhet rundt hva pengene fra hver konto skal brukes til og det skal synliggjøres hva pengene ble brukt til, når året er omme.

Så kan hver enkelt selv bestemme hvor mye de synes de kan bidra med. Alt er bedre enn ikke noe.

Kommentarer til denne saken