28 svar har kommet inn. Av disse er 21 kvinner og 7 menn. Noen uttrykker skepsis til #metoo-kampanjen. Som én skriver: «Fordi den har gått fra å være en bevegelse som støtter ofre til en bevegelse som korsfester menn og fører til hat».

Andre støtter kampanjen helhjertet. «Jeg støtter #metoo-bevegelsen fordi den viser at alle, uansett kjønn, hudfarge, religion, osv kan bli seksuelt trakassert», skriver en annen. Flere har rost initiativet, og særlig den muligheten det gir til å fortelle anonymt hva man selv har opplevd. «Da kan ingen mistenke oss for å være ute etter oppmerksomhet», svarer en av deltakerne i undersøkelsen.

Gjør sterkt inntrykk

Noen velger også med noen korte linjer å dele hva de selv har opplevd.

– En del av det som er beskrevet er sterk lesning, sier redaktør i Gjengangeren, Audun Bårdseth. – Det gjør inntrykk å tenke på at dette er noe som har rammet folk i Horten. Særlig er det tankevekkende at såpass mange krysser av for at de ikke har meldt fra til noen. Årsakene kan vi bare gjette på, men flere gir uttrykk for at de tviler på at et varsel eller en anmeldelse ville bli tatt på alvor.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

LES OGSÅ: Gjengangeren vil ha #metoo-historiene fra Horten

Også du kan delta

En håndfull av dem som har svart på undersøkelsen, har sagt seg villige til å møte en av Gjengangerens journalister i løpet av de nærmeste dagene. Deres fortellinger publiserer vi i løpet av dagene fram mot 8. mars, da resultatet av spørreundersøkelsen offentliggjøres i alle avisene som deltar.

LES OGSÅ: Også høyskolen har fått varsler om seksuell trakassering – nå tar de grep

Du kan også delta i undersøkelsen. Det gjør du ved å følge denne lenken. Og du kan være trygg på at undersøkelsen gjøres anonymt. Bare deltakere som selv ønsker det, legger igjen kontaktinformasjon dersom de er villige til å snakke med en journalist om hva de har opplevd.