(Tønsbergs Blad)

Politiet i Troms er nå ferdig med etterforskningen av en den store overgrepssaken med hele 74 fornærmede, hvorav 68 er gutter og seks jenter.

En mann i 20-årene har erkjent straffskyld for det aller meste av det han er siktet for. Saken er nå oversendt statsadvokaten med forslag om tiltale, opplyser politiet i Troms fredag.

Det er forhåndsberammet hovedforhandling Nord-Troms tingrett fra 6. februar 2017. Retten har foreløpig satt av seks uker til saken.

En mann i 20-årene er siktet for å ha lurt til seg nakenbilder og videoer av barna han kom i kontakt med. Mannen brukte Facebook og utga seg der for å være en 15 år gammel jente, og fikk barna til å utføre seksuelle handlinger med seg selv mens han filmet det hele.

LES OGSÅ: I denne Vestfold-byen skjenkes det mest øl (+)

Mannen har vært varetektsfengslet siden mars. De yngste barna han kom i kontakt med, var 12 år gamle. Han er også siktet for fysiske overgrep mot barn.

Ifølge politiet har han erkjent straffskyld for store deler av siktelsen, og så langt er det avdekket mulige ofre i Nordland, Troms og på Østlandet.

Politiet har gjennomført 179 avhør i den store saken, og blant annet 45 tilrettelagte avhør av barn under 16 år. Under etterforskningen er det ikke funnet spor som tyder på at bilder og videoer er delt i noen form for nettverk.

Mette Ackenhausen er bistandsadvokat for barn i Vestfold som er en del av siktelsen.