Karl Otto Book fra Åsgårdstrand ledet regattaen fra Los Angeles til Honolulu helt fram til siste etappe ...

CUBANEREN: Det holdt nesten til seier i Transpacific-regattaen. Her Karl Otto Book og Maren Magda Book sammen med fedrene Otto Book og Harald Kronstad.

CUBANEREN: Det holdt nesten til seier i Transpacific-regattaen. Her Karl Otto Book og Maren Magda Book sammen med fedrene Otto Book og Harald Kronstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rormann Karl Otto Book fra Åsgårdstrand med mannskap er den første besetningen fra Norge som har fullført Transpacific-regattaen i egen båt. Det skjedde på beste måte.

DEL

Hjemme i Åsgårdstrand har Klaus-Peter Banze fulgt regattaen gjennom hver etappe. Han forteller til Gjengangeren at Karl Otto Book med mannskap ledet regattaen helt fram til den siste seilasen. Da ble båten «Cubaneren» tatt igjen av vinneren av klassen, og siden ikke alle båtene i klassen hadde de samme forutsetningene, ble det etter endt målgang omregning etter LYS-tall, det vil si handikap. Det sendte båten fra Åsgårdstrand knepent ned på andre plass.

PÅ LANGTUR: Karl Otto Book har i et år vært på seiltur. Dette bildet er tatt før han la ut på reisen.

PÅ LANGTUR: Karl Otto Book har i et år vært på seiltur. Dette bildet er tatt før han la ut på reisen. Foto:

LES OGSÅ: Brodtkorb ønsker seg ny båt

Startet for ett år siden

Seilasen startet hjemme i Norge for ett år siden. Karl Otto Book og kona Maren Magda Book seiler med «Cubaneren», en Wasa 55 som gjennomgikk en heftig oppgradering før langturen rundt jorda startet.

– Det er bare skroget, dekket og kjølen igjen. Alt annet er byttet. Båten fikk ny rigg da vi kjøpte den, roret er byttet til et med kraftigere rorstamme, og i vinter kom også en ny motor på plass, fortalte Karl Otto Book før trossa ble kastet hjemme i Åsgårdstrand. Paret seilte over Atlanteren med hver sin far som mannskap. Vel framme mønstret fedrene Otto Book og Harald Kronstad av.

LES OGSÅ: Lars Johan vant alt i Nordic Cup

I mål på Hawaii

Mye seiling, hygge og noen regattaer er målet for turen. Denne sommeren sto Transpacific-regattaen på programmet, en lang seilas fra Los Angeles i USA til Honolulu på Hawaii.

Før start kom vennene Eirik og Thomas til Los Angeles med fly for å mønstre på som mannskap. De rakk fem dager med intense forberedelser, som sjekk av computere og det elektroniske utstyret, en grundig sikkerhetsøvelse og ikke minst en nøye gjennomgang av seil og tauverk.

LES OGSÅ: Redningsselskapets sommerskole: Leker for å lære i Åsgårdstrand

Sju timer foran

En så lang regatta kan by på mye dårlig vær, og sikkerheten må være i første rekke. «Cubaneren», en seilbåt på 42 fot, gjennomførte regattaen på beste måte og til ledelse før det siste strekket. I mål var «Cubaneren» sju timer foran neste båt, men altså ikke tilstrekkelig til å vinne regattaen.

Karl Otto Book har vært ute på langtur i seilbåt tidligere, da sammen med søsteren Pauline. Søsknene Book har lang erfaring med seiling og regatta som medlemmer i Åsgårdstrand Seilforening.

Artikkeltags