– Det var stor stas med kongepokalen

MESTERE: Jostein Grødem (fra venstre), Asbjørn Grødem, Karen Kristoffersen og Trym Markussen sikret Åsgårdstrand Seilforening klubbens første kongepokal.

MESTERE: Jostein Grødem (fra venstre), Asbjørn Grødem, Karen Kristoffersen og Trym Markussen sikret Åsgårdstrand Seilforening klubbens første kongepokal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongepokaler vokser ikke på trær for de lokale idrettsforeningene – da bortsett fra hos Horten Roklubb.

DEL

Derfor var det ekstra moro da Åsgårdstrand Seilforening sikret seg sin første kongepokal lørdag – og ikke minst at det skjedde på hjemmebane.

– Det var selvsagt stor stas under premieutdelingen i Oslo da mannskapet vårt fikk premiene for seieren i Mesternes Mester. Vi var noen fra styret der inne, og det var både hyggelig og stort for foreningen.

Det sier Geir Lundkvist, formann i Åsgårdstrand Seilforening etter å ha fått helgens mesterskap litt på avstand.

Henger høyt

Det å vinne Mesternes Mester, gir stor prestisje i seilkretser. De aller fleste norgesmesterne er på plass med håndplukkede mannskaper, og det at Åsgårdstrand hevder seg helt i toppen både i Seilligaen og nå i Mesternes Mester, viser at foreningen har seilere helt i toppsjiktet.

– Vi har visst at denne gjengen er gode, men mye skal klaffe for å vinne en slik konkurranse, fortsetter Lundkvist, som ikke utelukker at foreningen vil markere dette på seilerhuset ved en senere anledning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PREMIEUTDELING: Åsgårdstrand- seilerne med kongepokaler, Mesterne Mesters-pokalen og Kongen. Karen Kristoffersen (f.v.), Trym Markussen, Kong Harald, Lise Gehrken, Asbjørn Grødem og Jostein Grødem.

PREMIEUTDELING: Åsgårdstrand- seilerne med kongepokaler, Mesterne Mesters-pokalen og Kongen. Karen Kristoffersen (f.v.), Trym Markussen, Kong Harald, Lise Gehrken, Asbjørn Grødem og Jostein Grødem. Foto:

Perfekt anlegg

Åsgårdstrand Seilforening har et perfekt anlegg for å arrangere mesterseilasene, noe de altså gjorde for andre året på rad – i samarbeid med seilforbundet.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på helgens arrangement. Seilerne liker seg hos oss, og vi har da også et perfekt anlegg. Været var jo utrolig bra i helgen, men det kunne i verste fall vært sludd og snø. Da har vi store nok lokaliteter til å huse over hundre seilere innendørs med garderober, toaletter og oppholdsrom. Huset vårt ligger kun få meter fra bryggene, og det tar ikke mer enn et par minutter ut til banen. Det gjør igjen at seilasene kan følges fra land, og i tillegg har vi tracking på båtene. De som vil kan sitte i klubbhuset å følge konkurransene på storskjerm, forteller Lundkvist videre.

LES OGSÅ: Se hvem som dukket opp i Åsgårdstrand

Ikke vonde å be

En av grunnene til at Mesternes Mester er trukket såpass langt ut i Oslofjorden, er at det på denne årstida ofte er mindre vind nærmere Oslo.

– I fjor blåste det forholdsvis mye. Det var mindre vind i år, men mer enn nok til å få avviklet seilasene etter planen. Som arrangør, har vi fått til et veldig bra konsept disse to årene. Vi kommer nok derfor å si ja om vi blir spurt om å ha det igjen. Med kun én klasse og en liten bane tett ved land, er det et forholdsvis greit opplegg. Det at det er i samarbeid med seilforbundet, gjør det også enklere, men vi har like vel et tjuetalls medlemmer i sving fredag og lørdag, sier Lundkvist.

Hyggelig med kongen

Det at Kong Harald har vært deltaker i Åsgårdstrand de to årene, setter også et spiss på arrangementet, mener Lundkvist.

– Selvsagt. Det er svært hyggelig å ha kongen på besøk. Her er han en av mange seilere, noe han trives best med. Vi er selvsagt innstilte på å legge ting til rette for han, men han ordner selv det han har behov for. For oss følger det ingen ekstra oppgaver når det gjelder hans tilstedeværelse, sier formannen i Åsgårdstrand Seilforening til Gjengangeren.

Artikkeltags